W poprzednich dwóch wielkich bitwach był surfing i slalom gigant na olifancie.
Może jakiś skok o tyczce nad stadem orków.
E tam toeloop jest najprostszy. Jak na jego elfickie umiejętności to powinien wykonać axla. A tak na serio to niech on nic nie robi bo te jego akrobacje zaczynają być żałosne. Po skokach na głowach krasnoludów może być już tylko gorzej.
Tak i był przy tym lekki. Tolkien pokazał to poprzez śnieg. Prosto i jak genialnie. Peter wsadził go na łby krasnoludów. Żałosne.
Jest różnica pomiędzy byciem zwinnym, szybkim, sprawnym w walce a byciem "hero" dla nastolatków XXI wieku.
W Lotr jakoś dało się jeszcze te jego wyskoki przeżyć, ale tak w hobbicie to już lekka przesada. Nic sie jednak na to poradzić nie da, a w BPA znająz życe na pewno z jakimś trikiem wyskoczy, niekoniecznie na łyżwach ;-P
Bo wszystkiego są granice. Jak widać czasami cienkie. O ile w LOTR jeszcze to się mieściło w normie o tyle w Hobbicie już nie. I pewnie masz rację, że czeka nas kolejna porcja tricków patrząc na to jaka zbliża się walka i jaką równie pochyłą osiągnął Hobbit pod tym względem.
Ludzie chcą dobrego widowiska zapierającego dech w piersiach a nie komedii. Emocje buduje się dobrą reżyserią a nie ukształtowaniem terenu. Chce oglądać film z otwartą buzią i szeptać "wow" a nie przewracać oczami na coraz to głupsze pomysły.
Na to liczę. Ale jak zrobi znowu taką głupotę jak Legolas na głowach krasnoludów to nie będę.
Po trąbie się nie da zjeżdżać, bo to nie rynna posmarowana olejem. Brak realizmu czyli za te scenę 5/10.
Ty jesteś za głupi żeby coś zrozumieć. Ja czepiam się że wygladaja sztucznie, a nie ze robia jakies tricki. Ale jestes trollem , klotliwym trollem ktorego jedyna misja jest obrazanie innych wiec nie posadzam cie o rozum czy intelekt
Po co mam się fatygować na dojazd do ciebie? Masz swoich ziomali, po ich głowach skacz.
To forum robi się dziwne...
Robi się dziwne, po ktoś chce poskakać po czyjejś głowie. To normalne zachowanie nie jest, raczej do czegoś prowokujące.
Wez ty sie gosciu opanuj! Gdzie ja Cie niby wyzywam. Masz obsesje widze bo kazde slowo jest dla Ciebie wyzywaniem.
Albo luk wystrzeli jego :P Myślę ze zrobi jakiś zjazd z Samotnej gory, zabijając kilka wielkich nietoperzy i masę orków .
Po co w ogóle armie do tej bitwy? Dac tam legolasa i Tauriel i sam wyrzna wszystkich orków. Normalnie parodia sie stala z tego. Nie wiem jaki trick Legolas odstrzeli ale na pewno cos bedzie.
Zrobiono z nich tylko zwykłych zabijaków. Pokonują wroga z taką łatwością, że traci się wtedy do niego jakikolwiek respekt.
Jedynie Bolg sprawił trochę trudności Legolasowi. Nie wiem czemu akurat wtedy jak wygrywał walkę, postanowił uciec.
Dopatrywać się racjonalności w filmie który jest bajką :D rozumiem, że takim braciom Grimm zarzucasz to że wilk jest w stanie zdmuchnąć dom? w końcu to też mało realne!
Takie podejście podczas pisania tego typu powieści, jest najlepsze jak dla mnie. Świat fantastyczny, lecz nasze ziemskie prawa fizyki.