Temat będzie zawierał wszystko to, co do tej pory wiemy o Bitwie Pieciu Armii:
Zaczynamy.
- prolog będzie dotyczył Arcyklejnotu oraz siedmiu krasnoludzkich rodów
- na poczatku filmu nastąpi atak Smauga na Esgaroth
- Smaug zginie z ręki Barda, który zabije go czarną strzałą
- ludzie z Esgaroth zostana przesiedleni pod Erebor
- Bard niechętnie przejmie dowództwo nad ludźmi w czasie Bitwy
- 4 krasnoludów dołączy do kompanii jeszcze przed Bitwą
- w filmie prawdopodobnie zobaczymy góre Gundabad (patrz Banner)
- prawdopodobnie zobaczymy Żelazne Wzgórza
- Biała Rada uderzy na Dol Guldur by wypędzić Saurona
- ponownie poruszona zostanie kwestia Ostrza Morgulu
- Elrond wrzuci ostrze z powrotem do grobowca
- zobaczymy współną scenę Galadrielii i Saurona
- spora rolę odegra Witchking i Saruman
- Gandalf przejmie kostur po Radagaście
- Thorin, Fili i Kili zginą podczas Bitwy
- w ostatnich 15 minutach filmu Tauriel będzie miała piękną scenę, która dla aktorki wcielającej
sie w jej postać była jedną z najtrudniejszych scen
- Bitwa będzie trwała około 45 minut
- film bez napisów będzie trwał około 140-150 minut
- Smaug w Esgaroth będzie "maszyną do zabijania"
- ludzie i elfy będa przebywac w Dale
- Krucze Wzgórze odegra dla kompanii krasnoludów spore znaczenie
- Gandalf przybędzie do Dale na spory czas przed Bitwą (patrz trailer)
- armia dobra: elfy, krasnoludy, ludzie i orły
- armia zła: orkowie, wargowie, nietoperze, trolle i inne stworzenia
- W Bitwie pojawi sie Beorn
- Bilbo przekaze Arcyklejnot Thranduilowi
- pojawi się nowa postac: Dain Zelazna Stopa
- prawdopodobnie zobaczymy jego koronację
- na koncu filmu mozemy spodziewac się pojawienia się Froda
- prawdopodobnie zobaczymy Starego Bilba
- Galadriela uratuje Gandalfa
- Bilbo w czasie Bitwy wykaze sie szczególna odwagą
- W Bitwie pojawi się zarówno Azog jak i Bolg
- Azog bedzie posiadał zbroję (Thranduil czy Dain oczywiscie też)
- przed "centralną Bitwą" nastąpi oblężenie Dale
Jesli przychodzi Wam coś do głowy jeszcze, to piszcie :)
Mozemy dyskutowac, spekulowac :)
Jest pewnie wiecej, ale póki co tyle mi przyszło do głowy. To sa pewne lub bardzo prawdopodobne informacje. Takich na 50-70 % czy nawet mniej tutaj nie umieszczałem. Spekulowac możemy poniżej :D
A scena z Tauriel to co to za scena że taka piękna ma być? Zginie w czyjejś obronie? :D
Mam nadzieję że ona zginie.Nie widzę innej możliwości.Oby nie odesłali jej do nieśmiertelnych krain...
Ale jaką ona rolę odgrywa? Prócz tego że Legolas i Kili się w niej zabujali? Dzisiaj nie ma filmu bez zbędnego wątku romantycznego...
Jak dla mnie ukazuje życie jednostki, która chce być wolna, poznawac świat, a jednoczesnie buntuje sie izolacji Thranduila.
Jest w tym troszkę prawdy co mówisz,ale to takie dodanie tej postaci na siłę.Gdyby jeszcze była w książce no to okey.Jedyny niepotrzebny wątek dodany przez Petera...
Aha czyli jakby była w ksiażce tak ukazana to by była super, a jak jest juz w filmie to nie? Dziwne myślenie. Jak dla mnie nie jest zbędną postacia. Gdyby nie ona, Legolas nie mógłby za nia ruszyć a tym samym sprzeciwić się woli ojca. To własnie dzięki tauriel poznajemy nowy charakter Legolasa - cechy, które w nim dominowały, kiedy elfy były w konfilikcie z krasnoludami.
Ode mnie to tyle. Dziekuje.
Gdyby była w książce,ale nie powiedziałem że tak samo ukazana jak to zrobił Peter w filmie.To że tutaj wcisnęli wątek romantyczny nie znaczy że w książce też musiałby być.Nie mówię że nie masz racji,bo trochę masz.Nie wszystko co Peter wciśnie to zaraz musi być na plus,pamiętaj :) Co innego taki wątek Dol Guldur.Jest świetny i wprowadza do Władcy i przez to cała historia jest bardziej spójna.
Nie jest wszystko na minus :) Jedno wyszło pozytywnie drugie nie i tak w kółko :) Ps jest szansa że Golum się pojawi? :D
Szkoda,bo mogli by zrobić jak go złapią.We Władcy przecież go torturowali :D Taki pomost jakby...
Szkoda,bo mogli by zrobić jak go złapią.We Władcy przecież go torturowali :D Taki pomost jakby...
moim zdaniem równie dobrze mogli ten motyw zastosować z samym Legolasem, i chyba mieli zamiar to zrobić zanim Tauriel stała się w scenariuszu dziewczyną i zdecydowali z niej zrobić jego candy crush...
Legolas to idealna postać na coś takiego - syn króla, typowy bunt, nie zgadza się z izolacją więc ucieka z tych ich podziemi... tylko chyba do nich doszło że nie może się stać przyjacielem krasnoludów koniec końców bo jakoś tą nienawiść do nich w Lotrze muszą wyjaśnić...a więc dodali motyw zazdrosnego elfa któremu pewno laskę zabiją po drodze i bd mieć tą związek z krasnoludami ; O
wiem bo właśnie po raz trzeci próbuję się przebić przez Silmarillion :p
aczkolwiek chodzi mi o filmy - wydaje mi się że Legolasa w 'Hobbicie' krasnoludy bardziej śmieszą niż 'potwornie wkurzają' ( no może poza Kiliim z wiadomych względów ;D ) a taka śmierć dziewczyny to byłby dobry powód dla którego miały zacząć ich nienawidzić
- w ostatnich 15 minutach filmu Tauriel będzie miała piękną scenę, która dla aktorki wcielającej
sie w jej postać była jedną z najtrudniejszych scen
Co to za scena?
- może zaśpiewa na pogrzebie kiliego tak jak to zrobiła Eowina we władcy
Czarno to widzę. Ma to być coś pięknego, zatem wolałbym romantyczną wizję śmierci.
Tylko taki los jej przewiduję. Inne nie wchodzą w grę.
A ja w jej przypadku wolałabym brutalną i szybką śmierć. I też bym uznała to za coś pięknego.
Też bym wolał. Ustosunkowałem się do jej punktu widzenia chociaż i tak nie wiemy co miała ona na myśli.
Pewnie jakąś patetyczną podniosłość od której fanom Tolkiena zrobi się niedobrze.
- w ostatnich 15 minutach filmu Tauriel będzie miała piękną scenę - sex Tauriel z Kilim w grobie :)
O matko... nie zasnę potem :P
To ja mam jeszcze lepsze:
- w ostatnich 15 minutach filmu Tauriel będzie miała piękną scenę - narodziny elfo-krasnoludków. Trojaczki forever :)
Tytuł filmu:
Zapłodnienie w celi :D