PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Przeczytajcie sobie to. Nie jest to potwierdzone, ale możliwe :

Saruman will track Sauron and more likely ally with him instead of fighting him, and some say that Saruman accepted the bargan because he knew that Cirdan gave Gandalf the third ring of power instead of him, wich insulted his honor, and Sauron in the other hand promised to craft him a powerful ring.

OMG_225

A przetłumaczysz?

OMG_225

niech zgadnę! to info z wikipedii.....

OMG_225

Yy.. ale jak to się ma do filmu?

kamilxxx09

Może to być scena rozszerzona.

OMG_225

Hmm coś kiedyś o tym mówili, ale czy to sie sprawdzi?... Zobaczymy.

kamilxxx09

No może będzie! pamiętasz kiedy Saruman ściągał lawinę na drużynę, może będzie to w tym stylu ta konfrontacja :) im więcej Sarumana tym lepiej :D

Wciaż nie jestem przekonany.

1

2

kamilxxx09

Ńie widzę twojego posta

Którego?

kamilxxx09

Twojego ale już się pojawił

OMG_225

Nie są w zasadzie jeszcze żadne treści potwierdzone jak do tej pory. Wszystko o czym jest mowa w różnych źródłach w necie to tylko domysły.
Póki co ogólna informacja podana przez Twórców filmu dotyczy jedynie mniej więcej długości trwania ddatkowych scen - ok. 30 minut a także większej ilości scen z Bitwy i Beorna.
Na całą resztę domysłów szkoda czasu.

Ale skoro już w domysłach jesteśmy, to mam nadzieję, że najdalej w czerwcu już jakieś bardziej szczegółowe informacje podadzą co do wersji rozszerzonej.
Nie pamiętam już jak to było w przypadku Pustkowia Smauga - kiedy pojawiały się oficjalne informacje, pierwsze urywki scen etc. Ale nie sądzę by wcześniej jak w okresie wakacyjnym to nastąpiło.

khazad7_2

Co ty sceny z wersji rozszerzonej będziesz znał we wrześniu jeśli będzie w listopadzie. W sierpniu dostaniemy pewnie clip. No chyba że EE będzie w lipcu to w maju dostaniemy clip :)

Lipiec należałoby całkowicie wykluczyć.
Z marketingowego punktu widzenia nie miałoby to sensu by teraz dawać krążek BR i DVD wersji kinowej a po zaledwie 3 miesiącach reżyserską. Trzeba średnio pół roku sprzedaży produktu w tym przypadku zaliczyć.
Zatem pozostaje czekać do listopada.

No a na deser w gatunku Fantasy szykuje się już od kwietnia Gra o Tron :) Jak dla mnie zaraz po Władcy i Hobbicie najlepsza produkcja fantasy, zarówno książka jak i serial :)

OMG_225

Rotfl

"Pamiętasz jak wmanewrowałem elfy w wykucie 16 obarczonych klątwą pierścieni za pomocą których miałem panować nad ich posiadaczami? No to wykuje ci taki sam, tylko najpierw pomóż mi odzyskać Jedyny, żebym po wszystkim mógł uczynić cię swoim niewolnikiem."