Pojawiły się skany i filmik:
http://www.parkablogs.com/content/book-review-hobbit-battle-of-five-armies-chron icles-art-design
jestem trochę rozczarowany .... prawie nie ma tutaj szerokich ujęć z bitwy .... dużo więcej pokazali w pierwszej Kronice z bitwy pod bramą Morii ... za to sporo jest o Dale, o którym już było sporo rok temu i tutaj jest sporo ....
Ciekawe, o czym będzie Kronika 6? Może tam będzie więcej o bitwie?
Dzięki za wrzucenie :) Akurat ona wydaje mi się ciekawa. Aż mam ochotę ją kupić. Szkoda, że one są tak strasznie drogie i szkoda, że Amber porzuciło tłumaczenie ich.
Ja kupiłem na UK, 180 zł. U nas byłoby taniej, ale cóż, Amber dał sobie spokój.
Ja liczyłem na duże arty z bitwy, armię Elfów, Krasnoludów, a tu, nic.
Mnie bitwa nie interesuje natomiast uwielbiam te różne szkice i zdjęcia postaci. Ale cena to widzę za każdym razem co raz większa. Trzecią kupiłam za 130 a teraz już 180 za co?
Mnie właśnie interesuje tytułowa bitwa, postaci mam już dosyć od pierwszych przewodników do pierwszej części, a zważywszy na to, że postaci te powtarzają się w każdym przewodniku od dwóch lat, tutaj liczyłem na szerokie kadry z bitwy, zwłaszcza, że tym razem mamy aż 256 stron. Dobrze przynajmniej, że tym razem zajęli się Ereborem, którego prawie wcześniej nie było.