Brak nominacji za najlepszy film animowany.
Nominacja za piosenkę https://www.youtube.com/watch?v=oDOog0XS8Qg
Co to k**** jest ta piosenka?!?!?!
To nie to forum.
Ale zgadzam się. Lego to świetna animacja, która powinna miec chociaz nominację. Natomiast piosenka jest potwornie kiczowata i kojarzy mi się z jakimiś japonskimi grami video.
WPADA W UCHO! Nic więcej nie trzeba.
A w ogóle to film powstał o dokładnie 22 lata za późno. Gdybym obejrzał go będąc pięciolatkiem umarłbym ze szczęścia. Kiedyś, konkretniej w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych ciężko było o katalogi produktów Lego, ale parę razy rodzice będąc w sklepie zabawkarskim zdobyli. Godzinami wpatrywałem się w zdjęcia zestawów, ale przede wszystkim w tło. Mnóstwo, ale to mnóstwo klocków! Choćby kupić hurtowo wiaderka klocków, które to stanowiły remedium na wszelkie problemy młodych budowlniczych (zbierając same komplety tematyczne za cholerę nie dałoby się nic sensownego złożyć) to i tak nie dałoby się takiej scenografii sobie zmontować. Tak więc wpatrywałem się, wpatrywałem i kombinowałem jakby coś takiego masywnego wyglądało w praktyce. I kurde, Lego Movie to ziszczenie tych dziecięcych fantazji, po prostu cudo.
Ok, teraz też zrobił wrażenie, ale pewnie byłoby większe, gdyby codzienność i rutyna nie doprowadziły do częściowego obumarcia wewnętrznego dziecka.
No z pewnością. Fenomen lego (klocki, zabawki) jest dla mnie oczywisty i niepodwazalny.
Tyle, że pisałem o piosence.
No ja nie uważam, ze "wpadanie w ucho" jest wyznacznikiem jakości. Piosenki Lady Gagi albo Dody tez moga wpadac w ucho, a to nie znaczy, ze sa warte jakichś nagród.
Ten temat powinieneś założyć na forum filmu "LEGO Przygoda". Co do piosenki to osobiście mi się nie podoba ale myślę, że do takiego filmu w sam raz.
Tym wyborem Jak Wytresować Smoka 2 ma już statuetkę w kieszeni - i bardzo dobrze! Bo to najlepsza animacja 2014!
Dla mnie obie są świetne. Liczę, ze trzecia część będzie równie genialna - wtedy czeka nas najlepsza trylogia filmów animowanych.
A jesli chodzi o piosenke, to zamiast tego kiczu z lego powinno być albo The Last Goodbye albo to:
https://www.youtube.com/watch?v=3PdILZ_1P74
Kiczem bym tego nie nazwał, bo na swój sposób ta piosenka jest dobra.
Co do LORDE - była nominacja do Złotego Globu i niestety na tym się skończyło. Cieszy mnie fakt, że wszystkie piosenki THG zdobywają nominacje do Złotych Globów. Ale jeśli nominować Mockingjay'a to wolę jak Jennifer śpiewa The Hanging Tree.
Szkoda również piosenki The Last Goodbye .. .
No ok, słowa moze sa spoko, ale ta melodia... nie. A Lorde sie należała chociaz nominacja. Ta dziewczyna ma dopiero 18 lat, a jest naprawde fenomenalna. Podoba mi się nie tylko jej muzyka, ale i styl... czy chociażby ruchy. Wiadomo, styl nie będzie ocenaniany przez akademie, ale piosenka jest naprawde świetna. Jak każda jej.
Może zamiast skupiać się na samej melodii, jakiś osiedlowy cwaniaczek raczyłby zagłębić się w treść.
Wszystko jest niesamowite
Wszystko jest super, gdy jesteś członkiem drużyny
Wszystko jest niesamowite gdy żyjesz marzeniami
Wszystko jest lepsze, gdy trzymamy się razem
Ramię w ramię, ja i ty będziemy wygrywać zawsze
Bawmy się wiecznie
Jesteśmy tacy sami, jestem jak ty, jesteś jak ja
Wszyscy pracujemy w zgodzie
Wszystko jest niesamowite, gdy żyjesz marzeniami
(woo, 3, 2, 1, go!)
The Lonely Island:
Słyszałeś wiadomości?
Wszyscy mówią: życie jest dobre!
Bo wszystko jest niesamowite
Niesamowite oferty pracy i nowe możliwości
Więcej wolnego czasu dla mojej niesamowitej społeczności
Czuję się bardziej niesamowicie niż niesamowity opos
Zanurz moje ciało w czekoladowym lukrze
Trzy lata później wyczyść ten lukier
Pachnący jak kwiaty, wszystko jest niesamowite
Wszedłem w błoto, mam nowe brązowe buty
To niesamowite wygrywać i to niesamowite przegrywać
(niesamowite przegrywać, niesamowite przegrywać, niesamowite przegrywać, niesamowite przegrywać)
Wszystko jest lepsze gdy trzymamy się razem
Ramię w ramię, ja i ty będziemy wygrywać zawsze
Bawmy się wiecznie
Jesteśmy tacy sami, jestem jak ty, jesteś jak ja
Wszyscy pracujemy w zgodzie
Wszystko jest niesamowite, gdy żyjesz marzeniami
The Lonely Island:
Niebieskie niebo, sprężysta sprężyna, właśnie nazwaliśmy dwie niesamowite rzeczy
Nagroda Nobla, kawałek sznurka
Wiesz co jest niesamowite?
Wszystko!
Psy z pchłami, alergie
Książka o greckich zabytkach
Nowiutkie spodnie, bardzo stara kamizelka
Niesamowite przedmioty są najlepsze
Drzewa, żaby, chodaki, one są niesamowite!
Kamienie, zegarki i skarpetki, one są niesamowite!
Figi, osadzarki i gałązki, to jest niesamowite!
Wszystko co widzisz, lub myślisz, lub mówisz jest niesamowite!
Wszystko jest niesamowite, gdy żyjemy naszym marzeniem
Cóż... Jak się człowiek zainteresuje i zrozumie to zauważy, że piosenka opowiada o tym że trzeba doceniac najdrobniejsze rzeczy. Bo świat jest piękny.