PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250121
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Moje zdanie

ocenił(a) film na 8

Mimo, że 3 część była gorsza od poprzednich to sentyment do Hobbita pozostanie we mnie na zawsze, dla mnie to opowieść o przyjaźni. Film wywołał we mnie dużo emocji a tego wymagam od filmów, będę do wszystkich 3 części na pewno nie raz wracać, przyjemne widowisko na zabicie nudy, pośmianie się, przeuroczy Bilbo (jego miny są zabójcze) oraz piękna scenografia.

użytkownik usunięty
Olina6672

Wersja rozszerzona poprawi ci odbiór

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Nie+jest+to+potwierdzone+ale...,2582913

tu masz jeden temat o spekulacjach, tam masz link o dodatkowych scenach

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Czego+wam+nabardziej+zabrak%C5%82o+w+ostatniej+cz%C4%99%C5%9Bci+a%2C+czego+o czekujecie+w+EE%28Extedent+Edition%29,2579380

tu masz jeszcze jeden temat

wersja rozszerzona, będzie na 10% w lipcu, a na 90% w listopadzie, na dvd, blu ray, i blu ray 3D rozszerzy film aż o 30 minut + dodatki

potwierdzone, jest to że będzie więcej Beorna
prawdopodobnie pogrzeb Thorina Filiego i Kiliego. zdjęcie krąży po internecie

reszta tylko spekulacje

rozwinięcie wątku o trzech pierścieniach
ponoć troszkę więcej Galadrieli
Koronacja Daina
Gandalf patrzący w Palantir gdzie ujrzy co by się stało jeśli smaug i Sauron połączyli by siły
Balin w domu Bilba
zresztą masz tam wszystko w temacie których ci linki podałem.

Z tym obstawianiem miesiaca to bym się jeszcze wstrzymał. Równie dobrze moze być w październiku, grudniu albo wrześniu. Takze tu żadnej zasady raczej nie ma. Ale oby wersja EE była jak najszybciej :)

ocenił(a) film na 8

Dzięki za info , czekam właśnie na wersję rozszerzoną, Pustkowie Smauga po rozszerzeniu było jeszcze lepsze

Olina6672

Popieram. Jedyne co mi przeszkadza to sposób w jaki rozwinęli wątek Thranduila i Legolasa,który ma się nijak do Legolasa z LOTR, no i może jeszcze wolałabym, żeby uśmiercili Tauriel byłoby ciekawiej :P