PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Mimo, że 3 część była gorsza od poprzednich to sentyment do Hobbita pozostanie we mnie na zawsze, dla mnie to opowieść o przyjaźni. Film wywołał we mnie dużo emocji a tego wymagam od filmów, będę do wszystkich 3 części na pewno nie raz wracać, przyjemne widowisko na zabicie nudy, pośmianie się, przeuroczy Bilbo (jego miny są zabójcze) oraz piękna scenografia.

Olina6672

Wersja rozszerzona poprawi ci odbiór

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Nie+jest+to+potwierdzone+ale...,2582913

tu masz jeden temat o spekulacjach, tam masz link o dodatkowych scenach

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Czego+wam+nabardziej+zabrak%C5%82o+w+ostatniej+cz%C4%99%C5%9Bci+a%2C+czego+o czekujecie+w+EE%28Extedent+Edition%29,2579380

tu masz jeszcze jeden temat

wersja rozszerzona, będzie na 10% w lipcu, a na 90% w listopadzie, na dvd, blu ray, i blu ray 3D rozszerzy film aż o 30 minut + dodatki

potwierdzone, jest to że będzie więcej Beorna
prawdopodobnie pogrzeb Thorina Filiego i Kiliego. zdjęcie krąży po internecie

reszta tylko spekulacje

rozwinięcie wątku o trzech pierścieniach
ponoć troszkę więcej Galadrieli
Koronacja Daina
Gandalf patrzący w Palantir gdzie ujrzy co by się stało jeśli smaug i Sauron połączyli by siły
Balin w domu Bilba
zresztą masz tam wszystko w temacie których ci linki podałem.

Z tym obstawianiem miesiaca to bym się jeszcze wstrzymał. Równie dobrze moze być w październiku, grudniu albo wrześniu. Takze tu żadnej zasady raczej nie ma. Ale oby wersja EE była jak najszybciej :)

Dzięki za info , czekam właśnie na wersję rozszerzoną, Pustkowie Smauga po rozszerzeniu było jeszcze lepsze

Olina6672

Popieram. Jedyne co mi przeszkadza to sposób w jaki rozwinęli wątek Thranduila i Legolasa,który ma się nijak do Legolasa z LOTR, no i może jeszcze wolałabym, żeby uśmiercili Tauriel byłoby ciekawiej :P