Zrobię sobą tą przyjemność i obejrzę ten wspaniały film. Dziś niedziela, idealny dzień żeby
doświadczyć oblężenia Helmowego Jaru. Fajnie jest móc w wolnym czasie przypominać sobie
arcydzieła Peter'a Jackson'a. A wy jakie macie plany, kochani ? :-)
Mógłbym napisać niekochani ale zakładam, że jesteście kochani :-) Więc niech tak pozostanie.
Zamierzam przejąć władzę nad światem, taki mój plan na dziś, ale najpierw ugotuje obiad.
O widzisz, i o to chodziło. Jak już przejmiesz władzę nad światem, uczynisz mnie swoją jednoosobową, prywatną gwardią? Będzie mi bardzo miło.
O nie! Przyjrzałem Cię na wylot Thorinie, chcesz się wkupić w me łaski aby podkraść jakieś złoto i arcyklejnoty. Nic z tego.
Arcyklejnot jest tylko jeden. Poza tym moja ojczysta ziemia została odzyskana a nieprzebrane bogactwa znów cieszą oczy mego ludu. Tylko zajęcia brak, więc jakby było wolne miejsce to chętnie się zaciągnę. A nóż, trafi się jakaś przygoda.
Dziś, od nie wiem jak długiego czasu, widzę w końcu słońce... Co do planów, chciałabym obejrzeć w kinie Kosogłosa, ale nie wiem czy dziś czy jutro czy we wtorek (jest 'tani wtorek' w heliosie).
Prawdopodobnie tak, chociaż mam jeszcze do wyboru Cinema City gdzie są tanie środy.
U mnie w heliosie wszystkie bilety po 14 zł :P Więcej ludzi teraz przychodzi, także na pewno na tym nie zbankrutują. Już dawno powinni byli obniżyć ceny biletów. Wcześniej było po 25 zł. Słoneczko? No widać ostatnie (miejmy nadzieję, że nie) zalążki promieni.
To nawet bardzo tanio, skoro wszystkie bilety tyle kosztują. Bo jest też tak, że do którejś godziny są tańsze a później droższe, nie wiem jednak czy we wszystkich kinach.
Zamierzam dzisiaj iść na drugi seans.
Po końcowych napisach (na samym końcu) jest animacja Kosogłosa.
Bardzo żałuję, że nie dotrwałam do animacji. Na szczęście YouTube jest niezawodne :-).
W piątek poszłam do Heliosa, a teraz będę czekać, kiedy będą grać w jednosalowym kinie w mojej miejscowości :-).
Zaspakajam Twoją ciekawość: Mam 27 lat :-)
To może teraz ja zapytam: Co to ma w ogóle do rzeczy drogi Patryku?
Ja obejrzałem z dziewczyna właśnie Władcę Pierścieni wszystkie trzy części teraz oglądamy Hobbbita ;)
Miło mi ;)
Ale muszę sie popytać innych ludzi oszczegóły budowy takiego bloga, w sensie chcę ładnie graficznie oraz estetycznie to rozpracować.
Na niedziele to ja polecam 2 najbardziej ryjące psychikę filmiki na świecie, czyli rekacje fanów na 2 trailery:
Przy pierwszym patrzcie na te dziewczyny u góry po prawej:
https://www.youtube.com/watch?v=NpQj4hCmqtc&list=UUHIMJHsNkVlLbpVHRyBGAPg&index= 3&src_vid=Fzpbf1smG7Y&feature=iv&annotation_id=annotation_2571564145
A przy drugim na dziewczyne na górze po środku:
https://www.youtube.com/watch?v=Fzpbf1smG7Y
Nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać :)
Ostatnio sobie przypomniałem wszystkie części Harrego...to okropne uczucie gdy kończysz czytać Insygnia Śmierci i wiesz że to już koniec historii :(
Nie mart się, moze Rowling jeszcze cos napisze.
A poza tym, będa jeszcze 3 filmy osadzone w świecie HP :)
Napisała ostatnio jakąś książkę, ale nie czytałem.
Myślę że historia Harrego jest już zamknięta i nie ma sensu jej ruszać.
Co do filmów raczej jestem nastawiony sceptycznie.
Ja też uważam, ze nie ma sensu jej ruszac, jednak coś czuję, ze w przyszłości powstanie sequel lub prequel.
prequel mógł by być ale jeśli już będzie nie w tej dekadzie zresztą rzecznik Rowling powiedział że to jednorazowy wyskok ale i powiedział że Rowling ulegała fanom nie raz więc.... co do sequela bez sensu prequel jednak jak najbardziej bo chciałbym poznać przeszłość Voldemorta