PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Po obejrzanych poprzednich częściach liczyłem na mega zakończenie serii Tolkiena. Jednak to co zobaczyłem było najbardziej żenującym spektaklem, że Jackson powinien spalić się ze wstydu. Niekończone się walki, które były przewidywalne i nudne jak flaki z olejem. Typowy spowolniony obraz, bohater pada i w ostatniej chwili ktoś go ratuje. Znowu walka, spowolnienie uderzenia i ponowny ratunek. Nie będę oceniał gry aktorskiej, bo dubbing to już cyrk i pośmiewisko, a podstawiony głos gandalfa to perełka to nagrody złotej maliny. Żaden z odcinków bajki "Hobbita" nie dorównuje oczywiście nawet 1 % "Władcy Pierścieni" Na filmie zresztą były prawie same dzieciaki w wieku 8 -12 lat, bo nawet ogarnięty nastolatek płakał widząc tak żenujące pośmiewisko wykonane przez wielokrotnego zdobywcę Oscarów. W sumie to nic dziwnego, bo w filmie potężne orki, które z przerażeniem wspominał gandalf zabijają nawet dzieciaki, które ledwo trzymają miecz w ręku. To ma być piękny spektakl, każda minuta wykorzystana?? Raczej czułem się na marnej produkcji gry komputerowej, wrogowie maksymalnie podrasowani graficznie powodowali uśmiech młodszych widzów, a nie przerażali .