PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249671
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jaki waszym zdaniem jest najlepszy tekst trylogii? Może oprócz tego pamiętnego "Twoja matka cię kochała" :P

Ja obstawiam "Made in Rivendell" :)

ocenił(a) film na 8
lathleri

"Halka ci wystaje"

ocenił(a) film na 4
lathleri

Za każdym razem jak słyszę ten tekst wk*rwiam się na maksa. I właśnie przez takie odpały nie oceniłem AUJ na 10.

lathleri

Zaraz po wejściu krasnoludów i Bilba do Ereboru.
Gloin czyta"Oto jest siódme królestwo rodu Durina. Oby serce góry zjednoczyło wszystkie krasnoludy w obronie tego domu"
Balin: To królewski tron.
Bilbo: A to nad nim?
Balin: to Arcyklejnot.
Bilbo: Arcyklejnot... A co to takiego?
Thorin: To, Panie włamywaczu, jest to dlaczego tutaj jesteś.

Może nie jest to tekst jako taki, ale cała ta scena jest świetna i klimatyczna. Chodzi mi też głównie o odpowiedź Thorina i mega wzniosły nastrój tej chwili...

ocenił(a) film na 10
lathleri

The world is not in your books and maps. It's out there.

ocenił(a) film na 7
sirturek

jedno z moich ulubionych :)

ocenił(a) film na 10
lathleri

I will not hide, when others fight our battles for us.

ocenił(a) film na 5
lathleri

Podsumowanie Thranduila, autorstwa Daina.

ocenił(a) film na 10
lathleri

Gandalf claim on!
albo
What?Gandalf what are you talking about?

ocenił(a) film na 9
lathleri

Leave Sauron to me...

lathleri

Takich tekstów jest ogrom. Zastanawiam się nad tematem podsumowujacym najlepsze teksty. Ale jesli mam wybrać jeden, to wpiszę tu ten:

Loyalty, honor and willing heart, I can ask no more than that - Thorin do Balina

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zrób taki temat.Np kategoria:Najgłupszy tekst,najzabawniejszy itp :)

thorin3

Nie, nie bede robic rankingu. Zrobie po prostu podsumowanie - spis takich tekstów, najlepszych cytatów. Ale nie znam wszystkich z 3 częsci, nie pamietam tez wszystkich z 1 i 2, wiec jeszcze zobacze

ocenił(a) film na 7
lathleri

Pisząc tekst "Made in Rivendell" miałam na myśli to, że jest on najlepszym głupim tekstem w filmie...(źle to sformułowałam w temacie-mój błąd) ale jeżeli chodzi o najlepszy tekst "z przekazem" to uwielbiam moment w którym Bilbo mówi do Thorina: : "Wiem, że od początku we mnie wątpiłeś. Masz rację,często myślę o Bag End. Brakuje mi
moich książek. Krzesła i ogrodu też. Tam jest moje miejsce.W domu. Dlatego wróciłem.
Bo wy nie macie domu. Odebrano go wam. A ja pomogę wam go odzyskać."