Czy dubbing polski jest OK?
Idę właśnie do kina i wolała bym iść na film bez napisów , ale boje się ,że dubbing zniszczy cały film .
Na pewno w oryginalnej wersji językowej film ogląda się lepiej ale jeżeli nie jesteś zakumplowana z angielskim to lepiej iść na dubbing i skupić uwagę na akcji,a nie na napisach
Ogólnie był dobry. To oczywiste, że nie dorówna oryginalnej wersji, ale sam w sobie był dobry. Nieźle dobrane głosy i przetłumaczone dialogi. Co więcej, to był jedyny dubbing, który oglądałam z przyjemnością i uszy mi nie krwawiły.
Chcesz naprawdę złych dubbingów to obejrzyj Avengers. .__.
Oglądałem Avengersów z dubbingiem i wypadaja od Hobbita lepiej. Naprawde dobry dubbing jest w Harrym Potterze, jesli chodzi o filmy aktorskie. Wzór do naśladowania. Jedyny głos, który naprawde mi się podobał w polskim dubbingu to - o dziwo - głos Galadrieli. Bodajze danuta Stenka podkładała jej głos. Bliska oryginału, co juz w ogóle jest rewelacją, bo Cate Blanchett trudno dorównać. A reszta - taka sobie.
Polski Bilbo był wyśmienity, podobnie jak Gandalf. Nawet Gollum nie był jakiś zły.
I nie zgodzę się. Dubbing Avengersów to najgorszy dubbing ever. Szczególnie moja ulubiona kwestia:"Nic się nie stało. Im gorzej, tym lepiej". XDXDXDXD
Wypowiadam się na temat tylko i wyłącznie samego doboru aktorów i ich gry głosem, nie tego, jak przetłumaczono scenariusz. Głos Bilba niezły, ale do oryginału daleko. Gandalf i Gollum - bez komentarza. A najgorszy polski głos to chyba Legolas.
"Nic się nie stało. Im gorzej, tym lepiej"
Szczerze powiedziawszy to ja w tym też nie.
"Nie widzę w tym tekście nic złego, szczerze powiedziawszy."
A w związku z tym co?
Znak zapytania na końcu Twojej wypowiedzi świadczył o tym, że pytałeś mnie o opinię na temat dubbingu w Thorze. Ja akurat Ciebie o nic nie pytałam.
Nie odpowiedziałeś na to pytanie. Natomiast nieproszony podzieliłeś się ze mną swoją opinią o dubbingu, która mnie nie interesuje.
Oj wybacz Królowo! Jak ja mogłem! Jak śmiałem czymkolwiek się z Waszą Wysokością podzielić! Błagam o wybaczenie...
nie zgodzę się już co do Harry Pottera, oglądam z napisami, i dubbing w Harrym Potterze to masakra, parę głosów, jest upodobnionych ale masakra nigdy więcej dubbingu w żadnym filmie... dubbing jest szkodliwy dla mych uszów.
widocznie nie oglądałaś Thora 2 z dubbingiem i w sumie świetnie, polecam obejrzeć teraz lektorem, bo dzięki HBO lektor ma Iro Man 3 Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz, Thor 2.
w sumie lektor niczym nie jest lepszy od dubbingu, ale z dwojga złego lepiej przednią stronę puścić "pawia" choć lektor w Lotr jest świetny
Nie no, według mnie dubbing już jest lepszy od lektora, bo przy lektorze nie dość, że słuchasz tego wypranego z emocji głosu to jeszcze nie słyszysz muzyki ani oryginalnej obsady.
W dubbingu przynajmniej muzykę słychać, a jak głosy są dobrze dobrane to miło się ogląda.
Napisy tez nie są bez wad. W którejś części, pierwszej czy drugiej, przetłumaczyli "z patelni w ogień" zamiast "z deszczu pod rynnę".
Oglądałem wszystkie części zarówno z napisami, jak i z dubbingiem i muszę powiedzieć, że nasz dubbing jest w porządku.
Nawet moja 10-letnia siostrzenica stwierdziła, że dubbing był infantylny, a tobie się podobało? o__O
Tak uważam że był przyzwoity nie genialny , nie bardzo dobry, ale też nie zły , tragiczny, po prostu przyzwoity
W porównaniu z dubbingami w innych filmach < dobry przykład powyżej > "Avengers" < nie wiem czy oglądałeś > ale dubbing jest koszmarny naprawdę nawet ja tego nie zniosłam i musiałam się zdecydować na wersje z napisami ;p
W każdym razie wracając do sedna sprawy owszem uważam , że był ok <nawet jeśli twoja kuzynka, uważa go za infantylny , trudno będę musiała jakoś żyć z informacją , że 10 latka ma lepszy gust ode mnie ;p >
ona nie ma żadnej kuzynki, to zwykła samotna osoba która trolluje tu na filmach o dubbingu pod wieloma nickami
wiedzma na bosaka zbanowane
LobeliaSloik zabnowane
pozorski zbanowane
elitex zbanowane
czosnako zbanowane
Forbiden_Siren zbanowane
silverburak zbanowane
kolejarz55 chwilowo aktywne
ona nawet gimnazjum nie skończyła wszystkich obraża tak więc spokojnie, jej wypowiedzi, prawie wszyscy tu olewają. I nie biorą ucznia gimnazjalnego pod uwagę, jeszcze takiego, który wszystkich obraża.