PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Tym razem mamy rydwan :)

https://www.facebook.com/FaniHobbitaIWladcyPierscieni/photos/a.635913363102901.1 073741826.635907649770139/980056895355211/?type=1

Thranduil231

Jeśli link nie działa to strona na FB: Fani Hobbita i Władcy Pierścieni

Thranduil231

Dzięki. Było juz chyba w jednym z filmików z planu. Być może tego rydwanu nie będzie w EE, bo moze został zastąpiony przez te 4 kozły bojowe. Ale to jeszcze nic nie wiadomo.

kamilxxx09

Mam nadzieję, że będzie :>

Thranduil231

Fajnie by było :)

kamilxxx09

To nie może być alternatywa pościgu na kozłach, boć przecież w rydwanie zamiast Thorina jest Balin :) Poza tym myślę, że ta scena będzie w EE - w końcu montowanie zwiastunów ze scen, których w ogóle ma nie być jest trochę niedorzeczne.

jesiennamuza

Może. Chociaż mogli też po prostu zrezygnowac z Balina czy coś. Zobaczymy :)

kamilxxx09

Myślę, że to jednak coś innego, ale co, nie mam pojęcia. Z obiema trylogiami mam problem bólu serca, gdy myślę o tych wszystkich scenach, które nakręcili, a które nigdy nie ujrzały światła dziennego/ekranowego... Ogrom, a w filmach mamy zaledwie namiastkę :)

jesiennamuza

A ile alternatyw :)

jesiennamuza

W poprzednich częściach też w trailerach pojawiały się sceny, których albo nie było, albo zostały zmienione :) Norma.

khazad7_2

Takich, których nie było, nie pamiętam, no może poza orkiem przy bramie Leśnego Królestwa, a zmiany jeszcze ujdą... :)

khazad7_2

akurat w trailerze tym razem, nie m tak ważnych scen, ja bym chciał zobaczyć Saurona, tą scenę według mnie reszta ważna nie była.

Thranduil231

Chyba czas zmienić avatara :D
https://pbs.twimg.com/media/B7z_eJPIMAEbafw.jpg
https://pbs.twimg.com/media/B7z_eU4IIAA0eyA.jpg

kamilxxx09

Oooo nie ma może Tauriel??? :'(

Thranduil231

chyba nie :P

kamilxxx09

Smutłem :(

Thranduil231

Ja też :(

Thranduil231

Jak to wszystko co piszą o EE to prawda, to czekam najbardziej na Radagasta używającego pełnej mocy,Tylko nasuwa się jedno pytanie kiedy?z jakiej okazji?

Gorkin

Możliwe, że w Dol Guldur podczas ratowania torturowanego Beorna.

kamilxxx09

Też tak sądze bo jak inaczej.Tylko jedno jeszcze w filmie było dziwne bo Radagast przyjechał na saniach chwile stał i żaden nazgul go nie zaatakował ani on nazgula.

Gorkin

Byli zajęci Sarumanem i Elrondem.

Gorkin

Ja również!
Jeszcze pogrzeb Golden Trio :D

Thranduil231

Na pogrzeb czekam najbardziej ;p a to trochę smutne, bo tak ważną scenę jak pogrzeb (+koronacja Daina) powinien był PJ umieścić we "właściwej" wersji filmu ;(

deragorn

Zgadzam się w 100% !

deragorn

noo :)

deragorn

i jeszcze Balina w domu Bilba, to też powinno być, albo 5 minut w Rivendell tego mi się komentować nawet nie chce....

Rivendell nie było tak potrzbne, juz je widzieliśmy w NP, a w Lotrze kilkakrotnie. jedyne co było potrzbne w werji kinowej to pogrzeb, rozwiązanie sprawy arcyklejnotu i koronacja.

kamilxxx09

Jedyne? To nazywasz "jedyne"? To trzy nawjważniejsze wątki w książce...

kamilxxx09

może i nie było, ale ja tam chciałem choć ujrzeć 5 minut jeszcze, może w EE dadzą coś. Choćby Balina w domu Bilba, liczę na to, a co do tych scen masz rację ich najbardziej brakowało.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wielki_Power

To teraz nie dajesz f ?

Thranduil231

nie nie działa,.