PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249712
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ma ktoś może hasło do tego pliku i mógłby się podzielić choćby na PW? Byłabym bardzo wdzięczna.

Chodzi o to:
http://tolkien.com.pl/ennorath/tolki/o_tuorze_i_upadku_gondolinu_ebook.php

ocenił(a) film na 4
Belief

Tyle tu fanów Tolkiena i nikt o tym nie słyszał?

ocenił(a) film na 4
Belief

Napisz na "Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena" do użytkownika M.L.
Jest szansa że otrzymasz hasło.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

No patrz, że ja na to nie wpadłam :]. Sęk w tym, że tam jest napisane, iż hasło otrzymają jedynie użytkownicy najaktywniejsi a ja nawet tam nie jestem zarejestrowana. Oczywiście jak nikt mi tutaj nie pomoże to spróbuję mimo wszystko swojego szczęścia i napiszę do M.L. A Ty tam nie jesteś zarejestrowany? Może ktoś mógłby zdobyć dla mnie to hasło...

ocenił(a) film na 4
Belief

Nie jestem. Spróbować zawsze można, albo napisz kilka postów tam :D

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie posiadam wersji elektronicznej, jedynie książkę ;/ więc niestety nie pomogę.

ocenił(a) film na 4
calays

Właśnie doznałam uczucia zazdrości... ehh ;(

ocenił(a) film na 6
Belief

Ja odkładałam kasę i kupiłam "Ostatnie Legendy Śródziemia", tam jest właśnie "Upadek Gondolinu" z przypisami, komentarzami itd.

ocenił(a) film na 4
calays

Nie no nie dam za książkę 200 zł a po tyle te tomy chodzą. Nie wiem też, czy to co jest zawarte w tym zbiorze, jest skopiowane dokładnie z Historii Śródziemia.

ocenił(a) film na 6
Belief

No drogie są ;p tobie chodzi o "Tuor i wygnańcy Gondolinu" ?

ocenił(a) film na 4
calays

calays ja nie miałam w ręku ani "Ostatnich Legend Śródziemia" ani tego utworu z tematu. Także nie wiem co zawiera "Tuor i wygnańcy Gondolinu" :(

ocenił(a) film na 6
Belief

Aaaaaa ok ;)

ocenił(a) film na 8
Belief

Chodzi Ci o ten rozdział "O Tuorze..." który znajduje się w Niedokończonych opowieściach?

ocenił(a) film na 4
Julia_20

Tylko, że tam nie ma opisu upadku Gondolinu. Kończy się po tym jak Tuor dociera do ostatniej bramy.

ocenił(a) film na 8
Belief

A, już wiem. Jakby co, ja mam konto na tamtej stronie, jesli nie chcesz sama spróbować napisać wiadomości to może mogłabym pomóc.

ocenił(a) film na 4
Julia_20

Byłabym Ci bardzo wdzięczna za taką pomoc :) :*

ocenił(a) film na 8
Belief

tylko że dawno już tam nie byłam i ogólnie nie wypowiadałam się często, więc nie wiem jak będzie.

ocenił(a) film na 4
Julia_20

To i tak lepsza sytuacja od "dzisiaj się zarejestrowałam", ale rozumiem i doceniam nawet dobre chęci :)

ocenił(a) film na 8
Belief

No spoko, już odpisałam Ci na PW :) Też jestem ciekawa tego tekstu.

ocenił(a) film na 6
Belief

Znalazłam tylko Księgę Zaginionych Opowieści, interesuje Cię to ? Wiem, to nie 2 tom Historii Śródziemia ale zawsze można 1 tom też sobie poczytać. No chyba, że już go czytałaś ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Nie nie czytałam. Interesuje mnie :)

ocenił(a) film na 6
Belief

ok :)

ocenił(a) film na 5
Belief

http://ch(o)mikuj.pl/a1g9l9k3/ebook/T.+R.+R.+Tolkien/Tolkien+J.R.R.+-+O+Tuorze+i +jego+przybyciu+do+Gondolinu,63499369.doc
O ile Cie to zainteresuje to miłoo mi było pomóc

ocenił(a) film na 5
MygyBulla

Usunąć nawias

ocenił(a) film na 4
MygyBulla

O "przybyciu" jest ogólnie łatwo dostępny, natomiast o "upadku" to wyższa szkoła jazdy. Nie ma tego na gryzoniu.

ocenił(a) film na 4
MygyBulla

Niestety to jest nie to. Ta opowieść znajduje się w Niedokończonych opowieściach. Nawet tytuł został zmieniony bo jak sam Christopher powiedział, o upadku nie ma tu ani słowa. Tekst kończy się po przyjściu do 7 bramy w Gondolinie.

ocenił(a) film na 7
Belief

ja spróbuję poprosić M.L-a, bo jestem na tym forum już od kilku miesięcy. Ale najpierw założę kilka ciekawych tematów, poprowadzę je itd. , a potem wyślę priv :) Bo ostatnio za wiele się nie udzielałam.

ocenił(a) film na 4
natadragon

Ktokolwiek mi pomoże, będę bardzo wdzięczna :)

Belief

Witajcie! Ostatnio dowiedziałam się o istnieniu tego tekstu więc mam pytanie- czy ktoś z Was go zdobył i może się podzielić/udzielić wskazówek jak zdobyć?:) Będę wielbić do końca życia:)