Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251367
5,6 49 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

O co chodzi ?

ocenił(a) film na 9

Film kozacki, na pewno lepszy od poprzednich części a tymczasem średnia tylko 7,4 ? To jakiś żart ? Były trolle jaskiniowe, walka z nazgulami, widowiskowe pojedynki i szczypta humoru, czego oczekiwać więcej ? Jak dla mnie na poziomie Powrotu Króla !!

Lodowy

Ech to jest opinia ogółu, a nie wszyscy znają się na tym świecie. Ja cię popieram, film był niesamowity. Pokazane sceny książki + dodatkowe rozszerzenia = czego chcieć więcej. Ja tam się na innych nie denerwuje bo to każdy ocenia po swojemu.

ocenił(a) film na 10
Lodowy

Zgadzam się. Uważam nawet, że jest lepszy od Powrotu Króla. W każdym razie lepiej się na nim bawiłam :-)

ocenił(a) film na 7
Lodowy

Bez takich ... jak można porównywać jeden z największych klasyków w historii kina fantasy który zdobył aż 11 oskarów z fatalną "BitwąPięciu Armii" gdzie nawet pięciu armii nie było.

Pablo1919

ludzie, elfy, krasnoludy
armia Azoga, armia Bolga

jest 5? jest.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To orkowie i to orkowie więc liczę jako jeden. A gdzie wargowie? Tak ciężko było Jacksonowi być zgodnym z oryginałem.

Pablo1919

Nie, armia Azoga to armia z Dol Guldur, a armia Bolga to armia z Gundabadu. To dwie armie, dlatego jak dodamy do tego krasnoludy, ludzi i elfy mamy 5.

Lodowy

Niektorzy skonczyli juz 12 lat i nie wystawiaja filmowi 10/10 bo ma duzo efektow specjalnych.

ocenił(a) film na 9
Xoxoxox

Hola hola kolego, nie w tą stronę te oskarżenia...
Sam obniżyłem oceny dwóm poprzednim częścią za nadmiar efekciarstwa i sztuczności np. za Gobliny i ich tunele w pierwszej części oraz za serfowanie na taczce by Thorin w części drugiej. Tutaj w zasadzie po za Legolasem biegającym po spadających cegłach oraz kozłami które wzięły się zupełnie z dupy nie ma do czego się przyczepić, a wszystko fajnie się ogląda.

Lodowy

Bo trolle forumowe się zbudziły ze snu i dlatego obiżyły ocenę. Film jest arcydziełem :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Proszę powiedz co jest na końcu tego zajebistego filmu.

filmowy03817

SPOILeR SPOILER SPOILER na pewno chcesz zepsuć sobie niespodzienke? Jesli napiszesz tak, napisze Ci :D

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie nie chce zepsuć sobie niespodzianki.

filmowy03817

Stary Bilbo.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ja już się przyzwyczaiłem do mentalności ludzi. Przykład: szkoda że filmu nie robił Del Toro. Po premierze tekst tego samego gościa: kurczę, szkoda że jednak nie robił tego P Jackson. I tak byłoby w kółko i do końca świata. Dogodzić wszystkim? Jeszcze się taki nie narodził. Trzeba się z tym pogodzić i zaakceptować. Mam kolegę co ma takiego świra na punkcie motorów, że za dzwonek ma jego chodzący silnik. Dla mnie osobiście: współczucie za takie hobby ale tylko dla mnie. Miliony przyzna mu rację a mnie wyzwie. No cóż, każdy lubi to co lubi i trzeba to akceptować.Kolega od motorów zobaczył z nudów pierwszą część Hobbita i zasnął bo powiedział że nie kręcą go jakieś krasnoludy i elfy. Rozumiem bo mnie nie kręci Top Gear który tak przeżywają. Trzeba być tolerancyjnym tak jak ktoś dla mnie jest że lubię te krasnoludy i elfy (co dla wielu to śmieszna bajka i strata cennego czasu na takie pierdoły). Dla mnie trylogia Hobbita to spełnienie marzeń i serdecznie pozdrawiam Kamilaxxx09 który przypomina mi takiego gościa którym byłem kiedyś a na którego teraz brakuję mi po prostu czasu. Ale w każdej wolnej chwili kocham zanurzyć się w ten cudowny świat Śródziemia, który pozwala zapomnieć mi o szarej rzeczywistości...

remiofthedead

O dziekuję za te ciepłe słowa :)