PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jestem zaskoczony pozytywnie wydaje mi się. Ze efekty specjalne mogą się udać. Chociaż przez jakość za bardzo tego stwierdzić nie mogę, ale na CGI to mi nie wygląda, oprócz komputerowych trollów. Scena z Białą Radą jest najlepsza, dostaliśmy Elronda i Sarumana do tego pełną scenę Galadrieli i Gandalfa. Już gorze wygląda trochę z Elfami wygląda to dalej jak gra komputerowa ale to pewnie jak narazie, przez jakość więc zobaczymy o 19:00. Najgorsza scena z Tauriel i Kili niczym "moda na sukces" "Ridge i Brook" żenujące. Tauriel dostająca liścia od Thranduila za nietypowy romans z krasnoludem, prezentuje się wspaniale. 2 minuty 11 sekund to chyba scena gdy umrze. Po tej scenie podkładam jeszcze większe nadzieje w jej śmierć. Płonące Laketown to także jedna z najlepszych scen. Trailer dużo nie ujawnił, po za kili i tauriel i ich wspólnego życia to jest ok :)

Trailer oceniam 9/10 bo za bezsensu sceny na 10 nie zasługuje to tyle :)

Polecam

ocenił(a) film na 6
Gandalf_Szary_2

Ja poczekam z ocena do 19 bo w niektórych momentach serio średnio widać. ;)

P.S. - nie wiem czy ona dostała serio tak bezpośrednio z liścia czy to miało być jakieś inne uderzenie, ale to była dobra scena ;p

calays

To wyglądało jakby on jej mieczem ściąć włosy. Gdyby ją uderzył to to odwróciłaby twarz

ocenił(a) film na 6
sentia

Albo dał jej mieczem po twarzy ;P nie wiem .... można spekulować, ale po co ścinać włosy? :) mam nadzieję, że o 19 dopatrzę się tego szczegółu.

calays

Nie wiem. Nie jest zbyt wyraźnie ale wydaje mi się. Że to jednak włosy ale mina Thranduila podczas tej sceny genialna. Taka złość.

ocenił(a) film na 6
sentia

A tak zgadzam się :) jego mina jest świetna w tym momencie.

Gandalf_Szary_2

Trailer jest ok. Kiedy ukarze się lepsza jakość to pewnie będzie jeszcze lepiej.

Trochę mało Bilba w tym całym zamieszaniu ale końcowa scena mu się udała. I albo mi się zdawało albo tej jeden to był Grima.

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Najbardziej odpycha muzyka, która jest po prostu okropna ... poza tym, sam zwiastun jest, moim zdaniem, słabszy od pierwszego testera, który był jakby zgrabniejszy i miał znacznie lepszą, bo znaną i sprawdzoną, oprawę audio.
Moim zdaniem, najlepszym zwiastunem z serii jest pierwszy zwiastun do " Niezwykłej Podróży " z pieśnią Krasnoludów oraz z tymże tematem w wersji symfonicznej.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Właśnie muzyka jest naprawdę genialna. Nawet lepsza niż w teaserze.

ocenił(a) film na 8
Kjcdudbjsdv

Przecież to jakaś trajlerowa muza, nie mająca nic wspólnego z filmem i z muzyką Shore'a ...

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Ale mi się podoba :)

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

Trailer wydaje się spoko, to czego zabrakło w pierwszym, okrojonym bardzo teaserze w końcu się pojawiło. Świetny wydaje się efekt z nietoperzami, poczekamy do wieczora jak to będzie wyglądało w lepszej jakości, ale sceny bitewne wyglądają kapitalne. Biała Rada w Dol Guldur - dobrze, że przynajmniej pokazali ich już na miejscu, nawet przez te 5 sekund, dla mnie każde ujęcie z Dol Guldur jest wyjątkowe, to miejsce jakoś szczególnie mi się podoba ze wszystkich twierdzy w Śródziemiu. Elrond wyciągający miecz, czyżby konfrontacja z Czarnoksiężnikiem z Angmaru? Nie mogę się doczekać. Jedynie co mi się na razie nie podoba to te trolle mutanty, jeżeli nawet są to trolle górskie, które wydają się być większe od jaskiniowych to PJ przesadził z ich rozmiarem.

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Moim zdaniem najlepszy zwiastun do 'Hobbita.

Gandalf_Szary_2

Ja ocenie dopiero o 19 :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

NOO 19

kamilxxx09

Ja tak samo, lepiej oglądać w lepszej jakości i nie psuć wrażenia :)

Puchy11

Ja chyba jednak nie wytrzymam i pobiorę wersję, którą teraz jakiś użytkownik wrzucił w innym temacie :)

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

mozesz mi podeslac link do tego trailera na pw ?