Poprzednia lista podana przez moviesoundtracks i usunięta po jednym dniu okazała się fałszywa..
http://www.amazon.fr/The-Hobbit-bataille-cinq-
armées/dp/tracks/B00OM8BWO4/ref=dp_tracks_all_1#featu reBulletsAndDetailBullets_secondary_vi
ew_div_1414858371824
PRAWDOPODOBNIE utwory będą wyglądały tak:
Disque : 1
1. Fire and water
2. Shores of the long lake
3. Beyond sorrow and grief
4. Guardians of the three
5. The ruins of dale
6. The gathering of the clouds
7. Mithril
8. Bred for war
9. A thief in the night
10. The clouds burst
11. Battle for the mountain
Disque : 2
1. The darkest hour
2. Sons of durin
3. The fallen
4. Ravenhill
5. To the death
6. Courage and wisdom
7. The return journey
8. There and back again
9. Ironfoot
10. The last goodbye - Billy Boyd
11. Dragon-sickness
12. Thrain
Tak, tamte były lepsze, ale w sumie te też nie są złe :) Chociaż szkoda gdyby nie było prologu i Froda na końcu :\
Najbardziej szkoda tej Krasnoludzkiej pieśni " . Song of the King Under the Mountain ".
Nie chodzi o muzykę ale o to co miało się w filmie wydarzyć. Będzie bardzo ubogo.
Nazwy utworów nie powiedzą Ci o wszystkich wydarzeniach w filmie. Nie sugerowałbym się soundtrackiem w tej kwestii.
Tak, ale np. wiadomo na co mniej więcej ile poświęcą czasu. No i wiadomo, że nie będzie żadnej pieśni. Chyba, że może "Sons of durin"
To rzeczywiście patrząc na tytuły nie zapowiada się na śpiewające krasnoludy. Billy Boyd jakiegoś smęta strzeli i to będzie wszystko jeśli chodzi o występy wokalne. W poprzednich częściach Hobbita też mieliśmy po jednej piosence.
Każdy czegoś chce. Ja też bym wiele rzeczy chciała, ale nie od nas zależy co będzie się znajdowało w filmie. W poprzednim temacie też każdy się podniecał a za 2 dni może się okazać, że ta lista tez jest z d&^y wzięta
Mi to naprawdę jest obojętne. na 99% prolog będzie tak jak w poprzednich filmach. A jeśli nie no to cóż... życie.
Taa...zobaczyli że w soundtracku nie ma utworu o nazwie "prolog" i szumnie wyciągnęli wnioski że prologu nie będzie.
Normalnie faceplam. Ja już nie mam siły czytać tych teorii jakie oni czasem tu snują. Najlepsze jest to, że człowiek przychodzi, czyta takie rewelacje i teraz nie wie czy to potwierdzone info czy teoria wyciągnięta z d.
Atak Smauga na Laketown będzie prologiem :) Po jego śmierci pewnie pojawi się napis "Battle of the Five Armies" :)
Kurczę prolog mógłby być tak ciekawy :( Zatłukę tego kto nam napędził takie nadzieje. (Nie chodzi mi o twórcę tematu.)
Przypuszczam, że zmyła, aby nie spojlerować.
Dla porównania oto lista utworów z drugiej płyty Niezwykłej podróży. Utwór Erebor, jak wiemy pochodzi z prologu.
1. "The Hidden Valley" 3:50
2. "Moon Runes" (extended version) 3:39
3. "The Defiler" 1:14
4. "The White Council" (extended version) 9:40
5. "Over Hill" (Contains excerpts of "Misty Mountains" by Donaldson, Long, Roche and Roddick[7]) 3:42
6. "A Thunder Battle" 3:54
7. "Under Hill" 1:54
8. "Riddles in the Dark" 5:21
9. "Brass Buttons" 7:37
10. "Out of the Frying-Pan" 5:55
11. "A Good Omen" 5:45
12. "Song of the Lonely Mountain" (Written and performed by Neil Finn,[8] extended version) 6:00
13. "Dreaming of Bag End" 1:56
14. "A Very Respectable Hobbit" (exclusive bonus track) 1:20
15. "Erebor" (exclusive bonus track) 1:19
16. "The Dwarf Lords" (exclusive bonus track) 2:01
17. "The Edge of the Wild" (Contains excerpts of "Misty Mountains" by Donaldson, Long, Roche and Roddick;[7] exclusive bonus track)
Ale utwór w prologu jest całkiem inny od tego z soundtracku pod nazwa "Erebor". To całkiem co innego.
Ostatni utwór to Thrain prawdopodobnie dlatego, że to utwór bonusowy z edycji specjalnej.
Porównaj sobie dwie wersje
http://www.theonering.net/torwp/2014/11/01/93720-the-battle-of-the-five-armies-s oundtrack-track-list-revealed/
To wersja z francuskiego Amazon, widocznie jeszcze niepełna i ci, którzy ją podali na oneringu sami jeszcze nie wiedzą, które utwory będą rozszerzone, napisali to zresztą
" We don’t yet know which of the tracks will be extended on the Special Edition Album, but there are definitely two bonus tracks at the end of disc two"
Niby piszą, że na pewno dwa bonusy, ale może i to się zmieni, zobaczymy ;)
Czyli to może byc prawda, Jackson mówił w jakimś wywiadzie ze film zaczyna się odrazu tam gdzie skończyła dwojka, bez prologu :)
Tak z ciekawości, bo ja nie mam pomysłu. Czego jeszcze nie wiemy o arcyklejocie i siedmiu rodach?. Według mnie prolog Niezwykłej podróży wyczerpał ten temat.
A wg mnie można tu jeszcze mocno rozwinąc temat. I prolog z Arcyklejnotem byłby strzałem w 10, bo to własnie Arcyklejnot będzie głównym tematem BOFA.