PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249807
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Czemu bohaterowie zostali potraktowani jak by nigdy nic ?.Jak by ich nie bylo ?.
Czemu film sie tak szybko konczy.Czemu Pj tak obojetnie podszedl do smierci bohaterow ?.Wszyscy gina tragicznie i jak by nigdy nic nagle sie film konczy.Co do holery.

ocenił(a) film na 6
lavrenzo84

Też mnie to raziło, obok wątku miłosnego i tego całego Alfrida największy minus filmu.Liczyłem na wzniosłą scenę pogrzebu jak w książce:Thorin pochowany pod Górą, a Brad składa na jego pierś Arcyklejnot.

ocenił(a) film na 7
edhardo

dokladnie

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Ale 9/10 jest.

ocenił(a) film na 7

9\10 z sentymentu ;]] do Orkow ;]] Krasnolodow ;]] Srodziemia ;]] Elfow ;]] Gandalfa ;]]

ocenił(a) film na 6
lavrenzo84

Dokładnie, też to zauważyłam. Umarli, umarli tragicznie, chwila smuteczku, a po chwili normalne życie? tak, jakby zniknął niepotrzebny element scenografii, a nie przyjaciel i kompan.

ocenił(a) film na 7
PrettyBetty

Dokladnie !.Wkoncu umieraja bohaterowie a napewno Thorin powinien miec dluzsza scene koncowa.

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Hmm... podejrzewam, że scena pogrzebu może się pojawić w wersji reżyserskiej.

ocenił(a) film na 9
_Falca_

Prawdopodobnie będzie, gdzieś kiedyś nawet zdjęcie było i przyznam, że na ten element czekam najbardziej.

użytkownik usunięty
_Falca_

Mam nadzieję, że tam się pojawi. Choć jak dla mnie to był dość znaczący moment i powinien się znaleźć już tutaj.

ocenił(a) film na 8
_Falca_

Szkoda że wiele kwestii wyjaśniających upchną dopiero do wersji rozszerzonej. Ten pogrzeb mógłby trwać jakieś ze dwie minuty albo i nawet mniej w kinowej, gdyby pokazali tak symbolicznie, np. scena i muzyka w tle bez dialogów, i już byłoby inaczej.

ocenił(a) film na 7
Julia_20

No wlasnie !.Zeby jakos uczcic tych bohaterow !.

Pamietacie scene w LOTR gdzie Boromoir zgina ?.Ten bohater mial jeszcze 10 min zakonczenia.I ta muzyka.I to pozegnanie.Ehhh a Thorin ?.Toz to przesada co PJ wymyslil w Hobbicie z Thorinem !.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

A mi najbardziej było szkoda Filiego. Thorina opłakał Bilbo a na koniec oddały mu hołd krasnoludy. Kili był opłakiwany przez Tauriel. A Fili ? Leżał tam zrzucony ze skały i jakby nikt o nim w ogóle nie pamiętał... Uważam, że ogólnie poświęcili zbyt mało czasu kwestiom dotyczącym śmierci bohaterów jednak przy Filim jest to najbardziej widoczne i smutne jednocześnie...

ocenił(a) film na 7
Lorien91_2

Racja racja.Fili tragiczna smierc.Zzucony z przepasci jak nic !.Smutna scena bardzo.I nikt go nie oplakuje.

ocenił(a) film na 4
_Falca_

https://pbs.twimg.com/media/B45ciwjCYAMEMs2.jpg:large