W EE Pustkowia Thrain patrząc na Saurona czuje zbliżającą się śmierć. Wówczas, aż dwa razy prosi Gandalfa aby przekazał Thorinowi to, że go kochał. Ten mówi, że zrobi to osobiście, ale jak wiemy Thrain jednak ginie. Uważacie, że w BPA EE scena przekazania tej informacji Thorinowi się pojawi i czarodziej dotrzyma słowa?
Może przed Bramą Ereboru, gdy Thorin jest jeszcze pod wpływem smoczej choroby? Tak w celu zmiękczenia jego serca ? :)
Thranduil też zmiękczył serce Legolasa mówiąc mu podobne zdanie: " Matka Cię kochała". Pj chyba szykuje jakiś spin-off o tym elfie, bo pod Gundabadem też jest mowa o jego matce;)
Po wypowiedziach Jacksona mam wrażenie, ze on ma wielką ochote zrobić znów coś o Śródzimeiu. Nigdzie nie przecyztałem, ze nie ma ochoty, ze ma już dosć itp. Jak już pytaja go o inne iflmy i ekranizację Silla to mówi o prawach autorskich, a nie o sobie.
Jest nadzieja :D
Obleh,zobacz mój temat o potencjalnym zekranizowaniu Silmarillionu przez PJ.Może Cię zaciekawi.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/JACKSON-SILMARILLION,2568306
myślę że tak, wątku nie było w normalnej wersji PS więc także nie wpychali jej do standardowej wersji tej części.
Jedyny moment kiedy mogą porozmawiać to ten pod Bramą Ereboru. Potem zaczyna się już bitwa i nie sądzę żeby wtedy mieli czas na rozmowy. Chyba, że podczas pogrzebu Thorina Gandalf wygłosi jakąś mowę.
To chyba najgłupszy pomysł jaki słyszałem w 2014...
Osobny film o MATCE LEGOLASA? Are you f kidding me?
Już dawanie Silmarilionu Jacksonowi wydaje mi się naciągane, albo Dzieci Hurina (to jest cholernie dobry materiał na film), ale robienie filmu o matce legolasa. Nie wierzę.
Najlepszy był w tej scenie krzyk Wilhelma. xD
Nie wiem co naszło Jacksona żeby dramatyczną scenę kończyć tym komediowym krzykiem.