PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Cóż... Fabuła nijaka, z wieloma dodanymi wątkami i postaciami nieobjętymi wydarzeniami z książki, ale do tego Jackson chyba nas już przyzwyczaił. Mogę być wrogiem, dla tych, którzy lubią postać Thorina Dębowej Tarczy, ale czasem myślałam, że zejdę z miejsca w kinie i rozwalę ekran, widząc jego twarz w niektórych momentach... A Legolas- proszę Was- bardziej perfekcyjny chyba być nie mógł (tak bardzo efektowna walka z Bolgiem)... Sama bitwa była dobra, tworzono lepsze ("Władca Pierścieni- Powrót Króla"), ale- jak stwierdził mój kolega, z którym o tym rozmawiałam- to kwestia przebiegu fabuły :). Jest jednak kilka rzeczy, które cieszą mnie niezmiernie, a mianowicie: film kończy się zgodnie z książką (śmierć Thorina i jego siostrzeńców)- to raz. Dwa: scena walki członków Białej Rady z Upiorami i Sauronem- możliwa (ale ja zawsze miałam słabość do lorda Elronda :P). i Wreszcie trzy: pan Bilbo Baggins- Martin Freeman nie zawiódł mnie w żadnym calu, świetny, jak zwykle :) Film mi się podobał, za bardzo jednak był przekolorowany.