PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Gratuluję ludziom, którzy wciskają nam na siłę polski dubbing w filmach aktorskich. U mnie w mieście do końca roku jest JEDEN SEANS z napisami... Jak ktoś chce to niech sobie z dubbingiem ogląda, ale żeby to wciskać na siłę w tak perfidny sposób to jest chamstwo.

aja9

chamstwo w państwie :) Mi na szczęście udało się iść na napisy 3d ,ale głupio że we wszystkich kinach w całej Polsce napisy są tylko pod wieczór komuś może nie pasować ta pora i musi iść na Dubbing ,chyba że ma w domu TV 3D :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
spycialec

Mów za siebie.

Nie jest bajką dla dzieci tak jak książka i to wszystkich wkur....

ocenił(a) film na 1
aja9

książka nie jest tak infantylna jak radagast czy bombur (całe ich jestestwo)

ocenił(a) film na 9
spycialec

Czytałeś ją? Sam Tolkien twierdził, że tą książkę napisał specjalnie dla swoich dzieci.

Radagast jest podobną postacią co Gimli we Władcy - wprowadza trochę humoru i rozładowuje patos. I jest ukłonem w stronę młodszych widzów.

Hobbit został nakręcony w stylu Władcy Pierścieni. I bardzo dobrze. Bo Ci co oglądali Władcę mając wtedy naście lat teraz mają tych lat trochę więcej i kręcenie bajeczki dla dzieci byłoby strzałem w stopę.

ocenił(a) film na 5
aja9

Chciałem wybrać się na wersję z napisami w 2D, ale u mnie w Heliosie jest tylko 1 taki seans dziennie i póki co tak oblegany (pół sali zajęte), że póki co (2 najbliższe tygodnie?) sobie daruję.