PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

trzeba przyznać, że Erlond w Hobbicie jest świetny i chyba jako jedyna osoba ze starej obsady wygląda młodziej niż w LOTR

Coco_Latte

Legolas też wygląda młodziej.

Blaxi

Oj nie, za cholerę nie.

PaladinRage

Oj tak, za cholerę tak.

Blaxi

Nie wiem czy akurat Legolas wygląda młodziej( jak dla mnie nie ale może to przez te jego bad-ass'owe miny) ale jest trochę szerszy w barach:P

Coco_Latte

Bo po bitwie się zapuścił i przestał ruszać, więc bary mu się zmniejszyły. :<

Blaxi

Co będzie gdy zasiedzi się w tym Valinorze...tam nie ma wojen,chyba , że ojciec mu do rozsądku przemówi i wyciągnie go na jakąś gym.

Coco_Latte

Dla Elronda te kilkadziesiąt lat to jak kilka godzin.

Coco_Latte

I Saruman też chyba wygląda trochę młodziej. Nie wiem, czy jest to zauważalne w tej czesci, ale w Niezwykłej Podróży owszem :)

kamilxxx09

Za to Gandalf wcale, a wcale. W dobie charakteryzacji, gdy Eddie Murphy gra pół obsady filmu i dopiero z napisów człowiek się dowiaduje o tym fakcie mogli chyba coś z nim zrobić.

kamilxxx09

A ja takie pytanie zadam.War beast to co to było?Trolle?Czy może Ziemiożercy tylko że wycięta scena?

Gorkin

A gdzie to było w filmie? Wiem, ze było, ale nie pamiętam, gdzie dokładnie. Jakbyś mógł przybliżyć :)

kamilxxx09

Azog mówi na swojej stacji dowodzenia Wysłać Bestie Bojowe i tam wygladą tak jakby była scena wycięta.

Gorkin

Bestie bojowe według Kroniki to wszystkie istoty pomagające orkom: trolle, ogry itp

kamilxxx09

Aha już myślałem,że ziemiożercy wezmą udział :D

Gorkin

Też na no zwróciłem uwagę, moim zdaniem to wycięta scena, ponieważ po tych słowach elfy gotują się do ostrzału.

kamilxxx09

Jest dużo gładszy, ale jednak nie wygląda młodziej. A najtragiczniej wygląda komputerowo "poprawiany" Ian Holm.

Banner

Dla mnie Ian Holm wygląda równie dobrze co w Lotrze.

Banner

Usta i brwi mu skopali i wygładzili mu cerę, przez co wygląda nienaturalnie zamiast trochę ponaciągać skórę.

kamilxxx09

Saruman wygląda młodziej dzięki specom od efektów. Nie chcę Cie okłamać, ale szukać informacji dokładnych też za bardzo nie mam czasu, ale o ile dobrze pamiętam to aktor grający Sarumana ma obecnie 92 lata i jego sceny były nagrywane niedaleko jego miejsca zamieszkania w Wlk.Brytanii.

ALbatrOS1996pl

No tak. Zgadza się.

Coco_Latte

Hugo Weaving chyba jakiś pakt podpisał, bo od czasu jak wypłynął z Matrixem widziałem go już w wielu filmach i praktycznie żadnych zmian.

Coco_Latte

Gollum też wygląda jakby był nieco młodszy, szczególnie jego oczy takie troszkę inne. Albo to tylko moje wrażenie ;p

Julia_20

no ale z nim mogli kombinować i mieli łatwiej ;]

Coco_Latte

Galadriela ładniejsza niż we Władcy.

Coco_Latte

Masz rację :D Nieźle go poprawili w Hobbicie :). Też zwróciłam uwagę, że wygląda nie tyle młodziej co gładziej :) Ale wyszło to akurat u niego super. Gorszy efekt osiągnęli u Legolasa.

Coco_Latte

Jeszcze bym dorzucił Sarumana, Galadrielę, Gandalfa i Smeagola. Udało się ich odmłodzić, natomiast w przpadku Legolasa to już tak super nie wyszło.