PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250121
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

trzeba przyznać, że Erlond w Hobbicie jest świetny i chyba jako jedyna osoba ze starej obsady wygląda młodziej niż w LOTR

Coco_Latte

Legolas też wygląda młodziej.

ocenił(a) film na 5
Blaxi

Oj nie, za cholerę nie.

PaladinRage

Oj tak, za cholerę tak.

ocenił(a) film na 8
Blaxi

Nie wiem czy akurat Legolas wygląda młodziej( jak dla mnie nie ale może to przez te jego bad-ass'owe miny) ale jest trochę szerszy w barach:P

Coco_Latte

Bo po bitwie się zapuścił i przestał ruszać, więc bary mu się zmniejszyły. :<

Blaxi

Co będzie gdy zasiedzi się w tym Valinorze...tam nie ma wojen,chyba , że ojciec mu do rozsądku przemówi i wyciągnie go na jakąś gym.

Coco_Latte

Dla Elronda te kilkadziesiąt lat to jak kilka godzin.

Coco_Latte

I Saruman też chyba wygląda trochę młodziej. Nie wiem, czy jest to zauważalne w tej czesci, ale w Niezwykłej Podróży owszem :)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Za to Gandalf wcale, a wcale. W dobie charakteryzacji, gdy Eddie Murphy gra pół obsady filmu i dopiero z napisów człowiek się dowiaduje o tym fakcie mogli chyba coś z nim zrobić.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A ja takie pytanie zadam.War beast to co to było?Trolle?Czy może Ziemiożercy tylko że wycięta scena?

Gorkin

A gdzie to było w filmie? Wiem, ze było, ale nie pamiętam, gdzie dokładnie. Jakbyś mógł przybliżyć :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Azog mówi na swojej stacji dowodzenia Wysłać Bestie Bojowe i tam wygladą tak jakby była scena wycięta.

Gorkin

Bestie bojowe według Kroniki to wszystkie istoty pomagające orkom: trolle, ogry itp

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Aha już myślałem,że ziemiożercy wezmą udział :D

ocenił(a) film na 8
Gorkin

Też na no zwróciłem uwagę, moim zdaniem to wycięta scena, ponieważ po tych słowach elfy gotują się do ostrzału.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Jest dużo gładszy, ale jednak nie wygląda młodziej. A najtragiczniej wygląda komputerowo "poprawiany" Ian Holm.

Banner

Dla mnie Ian Holm wygląda równie dobrze co w Lotrze.

użytkownik usunięty
Banner

Usta i brwi mu skopali i wygładzili mu cerę, przez co wygląda nienaturalnie zamiast trochę ponaciągać skórę.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Saruman wygląda młodziej dzięki specom od efektów. Nie chcę Cie okłamać, ale szukać informacji dokładnych też za bardzo nie mam czasu, ale o ile dobrze pamiętam to aktor grający Sarumana ma obecnie 92 lata i jego sceny były nagrywane niedaleko jego miejsca zamieszkania w Wlk.Brytanii.

ALbatrOS1996pl

No tak. Zgadza się.

ocenił(a) film na 5
Coco_Latte

Hugo Weaving chyba jakiś pakt podpisał, bo od czasu jak wypłynął z Matrixem widziałem go już w wielu filmach i praktycznie żadnych zmian.

ocenił(a) film na 8
Coco_Latte

Gollum też wygląda jakby był nieco młodszy, szczególnie jego oczy takie troszkę inne. Albo to tylko moje wrażenie ;p

ocenił(a) film na 8
Julia_20

no ale z nim mogli kombinować i mieli łatwiej ;]

ocenił(a) film na 10
Coco_Latte

Galadriela ładniejsza niż we Władcy.

ocenił(a) film na 4
Coco_Latte

Masz rację :D Nieźle go poprawili w Hobbicie :). Też zwróciłam uwagę, że wygląda nie tyle młodziej co gładziej :) Ale wyszło to akurat u niego super. Gorszy efekt osiągnęli u Legolasa.

ocenił(a) film na 10
Coco_Latte

Jeszcze bym dorzucił Sarumana, Galadrielę, Gandalfa i Smeagola. Udało się ich odmłodzić, natomiast w przpadku Legolasa to już tak super nie wyszło.