Nie wiem jak wy, ale ja czytając książkę inaczej go sb wyobrażałem, lepiej by było jakby przedstawili go w ludzkiej postaci jako normalnego człowieka, a nie takiego zwierza jak w filmie
Na dowód nieuargumentowanych zdań, bezkrytycznego podejścia i zaślepienia tematem w połączeniu ze śmiesznością najlepszy jest BRAK DOWODU :-)))
Te wątki wydają się na tę chwilę dość oczywiste gdy mówimy o pojawieniu się ich w EE.
Ale kto wie co tam reżyser wymyśli? Może znów doda zaledwie 10-13 minut materiału który jakoś znacząco na film nie wpłynie.
Dla mnie pozycja obowiązkowa w EE: Beorn, Mroczna Puszcza, Thrain.
Jak te watki rozwiną mocniej, będzie Ok :-)
Nie wiem ile miałoby być Puszczy żebyśmy naprawdę odczuli bezsilność krasnoludów i poczucie beznadzieji....
Wystarczy dołożyć dłuższą wędrówkę, widzenie przez nich postaci w mroku (Elfy), wleczenie za sobą Bombura etc.
Spokojnie parę minut tej sceny da wrażenie przytłaczającego charakteru Puszczy :-)
No ale jak będzie, zobaczymy :-)
Wczoraj przeanalizowałem sceny w Puszczy. Samej wędrówki jest jedynie 3 minuty. Walka z pająkami napotkanie elfów 10 minut. Jak dodadzą z dwie minuty do wędrówki to będzie super. Mam nadzieję, że tak będzie. Jest scena z białym wierzchowcem (Thorin odpalający z łuku), jest scena ze strumykiem oraz scena ze śpiącym Bomburem:D
No to spokojnie powinni to odpowiednio rozszerzyć :-) Kurde... pomyśleć, że aż do listopada trzeba czekać.
Chory jesteś? Jaki znowu dowód? On był półniedźwiedziem, wiec taka charakteryzacja jest uargumentowana. Pozdro
Tak. To nazwa rasy. Gandalf też był czarodziejem i jednoczesnie Majarem. Majar to nazwa rasy a czarodziej bardziej potoczna. O to mi chodziło.
Nie chodziło Ci w tym przypadku o nazwę lecz o sposób charakteryzacji :-)
No ale mniejsza o to. Postać Beorna jest ucharakteryzowana ciekawie i albo się podobać będzie albo nie.
Mnie się podoba.
Czyli jezeli Oblehowi sie nie podoba ta postac z wygladu to oznacza to ze Obleh nie docenia pracy charakteryzatorow?? Wez ty chlopie zrob w koncu cos dla swiata i powes sie, utop albo strzel sobie w leb i oszczedz nam Twojej glupoty.
Debilu powtórzę Ci pytanie ty pajacu: "Czyli jezeli Oblehowi sie nie podoba ta postac z wygladu to oznacza to ze Obleh nie docenia pracy charakteryzatorow??"
nawet idioto nie umiesz odpowiedziec na proste pytanie, wystarczy ze kazdy tutaj juz od dawna wie ze jestes trollem:D
Nie był półniedźwiedziem, bo by wyglądał na podobienstwo centaura. W połowie człowiek w połowie niedźwiedź. Za to ty jesteś zdeklarowany półgłówek.
Haha widac że masz nawet braki w historii mitologii. Centaur to był pół człowiek, pół koń, a nie niedźwiedź. Także nie udzielaj się smarku.
Chodziło o to że jakby był półniedźwiedziem to by miał jak centaur pół ciała człowieka a pół niedźwiedzia
Też sobie wyobrażałem go inaczej...zresztą wiele rzeczy wyobrażałem sobie zupełnie inaczej z Mroczną Puszczą na czele.
Ja sobie go bardziej tak wyobrażałem:
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2013/08/Beorn-by-John- Howe.jpg
Sama postać może mi nie przeszkadzała; bardziej to jak się zachowywał. Nie przypominał książkowego, wybuchowego i bardziej aroganckiego Beorna.
Też się zgadzam. Nie oddali jego charakteru i poświęcili mu jakieś 5 minut, co jest zdecydowanie błędem. Ja osobiście czekałem na scenę z labiryntem, która była po prostu genialna i to jak przychodzili do niego dwójkami. W książce zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Bardzo się zawiodłem na tym fragmencie, tak samo jak na Mrocznej Puszczy.
Spokojnie. Mroczna Puszcza i Beorn to wątki które z pewnością będą rozszerzone w wersji reżyserskiej :-)
Ja zawsze wychodzę z założenia, że dopiero wersja reżyserska jest obrazem filmu który jest ukazany w pełni i wtedy można realnie ocenić dane dzieło. Zatem trzeba czekać do listopada :-)
Na Beorna nawet nie liczę w wersji reżyserskiej. Jedynie, to może się Mroczna Puszcza pojawić, bo tam akurat miałem wrażenie, że jest strasznie pocięta. Szkoda, bo na początku seansu się męczyłem, ale już od leśnych elfów, aż do smoka bawiłem się wyśmienicie.
Myślę, że jednak będziesz mógł liczyć na więcej scen z tą postacią w wersji EE.
Z tego co wynika z materiałów źródłowych, są sceny nakręcone z jego udziałem i z pewnością ten element filmu nieco rozszerzą...
A przynajmniej chciałoby się by rozszerzyli ;)))
Pozostaje czekać do listopada ;)