PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Rewelacja!

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem najlepsza część Hobbita! Cały czas trzymała mnie w napięciu! Co prawda parę scen było lekko przesadzonych ale to szczegół ;) Polecam!!

ocenił(a) film na 3
Margo120

A czytałeś książkę. Film z nią ma tyle wspólnego że jest hobbit Bilbo Baggins i karasnoludy. A tak to reżyser popłynął i zrobił tło pod grę komputerową. A już bieganie po kamieniach przez Legolasa - żenada

marol1968

Film jest bardzo wierny książce poza bajerami technicznymi i miłosnymi.

ocenił(a) film na 3
obleh

jak bardzo, a gdzie rozmowy ze smokiem, przeszukiwanie jaskini, udział Beorna w bitwie (poza 4 sekundami)

marol1968

Rozmowy ze smokiem były w Pustkowiu, a krasnoludy na rozkaz Thorina szukały arcyklejnotu w BPA. Krótki udział Beorna to fakt, ale ma być go więcej w dłuższej wersji filmu w lipcu. To adaptacja, więc nie oczekujmy strony po stronie w filmie. Zresztą nawet w żadnej ekranizacji tego nie robi się z oczywistych powodów.

ocenił(a) film na 3
obleh

ile było rozmów? To jak otworzył oko i były napisy. Z resztą nie ważne mnie nie powalił, a trylogię i Hobbita czytałem kilka razy i dlatego nie wiem jak można było tak popsuć ten film

ocenił(a) film na 9
marol1968

Marny troll albo idiota, który nie wie, że istnieje druga część :D

marol1968

Przecież oko otworzył na końcu pierwszej części. Nie oglądałeś drugiej części. Tam Bilbo rozmawia ze Smaugiem kilkadziesiąt minut. Filmowy Hobbit to trylogia, a nie dwa filmy.
Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=C-3lvqlo8mM

użytkownik usunięty
marol1968

ty chyba faktycznie nie oglądałeś drugiej części. Mój drogi są trzy części Hobbita nie dwie. Chyba że całe Pustkowie smauga przespałeś przez te kretyński wątek Legolasa i wątku miłosnego....