PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://www.amazon.co.uk/Hobbit-Original-Picture-Soundtrack-Special/dp/B00PBEN6P6 /ref=sr_1_4?s=dmusic&ie=UTF8&qid=1415354154&sr=1-4&keywords=The+ Hobbit

użytkownik usunięty
elensil20

Super!

użytkownik usunięty
elensil20

Chociaż i tak nic nie zapadło mi w ucho oprócz "Ironfoot" :P

ironfoot jest wspaniałe :) Takie... wikingowskie :D Czuć klimat krasnoludów :)
Ale Last Goodbye i tak najlepsze :)

kamilxxx09

Ironfoot jest szkockie i nawiązuje chyba do motywu Erebor z UNJ :)

elensil20

Tak, tem motyw szkocki też tutaj słychać :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

30 sekund "The Last Goodbye" pobiło jak dla mnie całe "I See Fire" ;p

ocenił(a) film na 6

Zgadzam się ! :) a wystarczyło tylko te 30 sekund ;p

użytkownik usunięty
calays

Jestem dosłownie zauroczony ♥♥♥♥♥♥... :D

ocenił(a) film na 6

Ojej ;) ale przyznam Ci się, że ja też ;)

No właśnie a czy ktoś w ogóle wie, kiedy będzie cała piosenka udostępniona? "I see fire" było opublikowane 6 listopada, no mam nadzieję, że na "The Last Goodbye" nie będę musiała czekać do grudnia ...

użytkownik usunięty
calays

Już widzę ryki i płacze ludzi wychodzących z kina po tej piosence. To już jest koniec moi mili!!! No more Gandalf, Bilbo, Saruman etc. PJ kończy ten rozdział życia :( Blisko 15 lat podróży po magicznym świecie, który pokochaliśmy na zawsze.

Oczywiście ja nie ulotnię nawet jednej łzy, bo w końcu jestem prawdziwym samcem alfa. Serio mówię ;-

ocenił(a) film na 6

Ohoh, widzę deklaracja....poczekamy zobaczymy ! W grudniu powiesz czy się złamałeś czy nie :) Ja będę pewnie ryczeć jak bóbr, przez co rozmaże mi się maskara i będę koniec końców szopem :D hahah

Zdaję sobie sprawę, że to pewien koniec. Takie rozstania zawsze bolą...ale przypomnijmy sobie. Przecież też bolało przy Powrocie Króla. PJ wtedy po premierze powiedział, że nie będzie Hobbita, choć ludzie krzyczeli. Teraz też zapowiada, że to koniec a ludzie wołają " Silmarillion". PJ jest związany ze Śródziemiem, to w jakiś kinowy sposób też jego "dziecko". Kto wie może znów za prę ładnych lat wrócimy "do domu".

użytkownik usunięty
calays

Tylko że wiesz, Silmarillion to już zupełnie inna kraina, inni bohaterowie, inny czas. Nie będziemy już odczuwać tego powrotu do świata, znajomego klimatu itd.

Jeżeli nikt nie weźmie się za Silmarillion to ja to zrobię!

ocenił(a) film na 6

Ale to niekoniecznie musi być zaraz Silmarillion. Nie wiem np. Dzieci Húrina czy coś z krótkich opowiadań złączyć i jakiś 1 film stworzyć. PJ lubi dodawać coś od siebie, jak do tej pory widzieliśmy ... więc wszystko możliwe ;) Wolę myśleć pozytywnie bo nigdy nie wiadomo :)

użytkownik usunięty
calays

W dzisiejszych czasach kiedy masz pieniądze, wszystko jest możliwe.

ocenił(a) film na 7

Wynajmujemy samolot i lecimy do PJ!

użytkownik usunięty
thorin3

Świetnie, daj pieniądze.

ocenił(a) film na 7

Składkę robimy :)

ocenił(a) film na 6
elensil20

The Last Goodbye - nie mogłam się powstrzymać, te 30 sekund, to w sumie nic, ale chyba polubię tę piosenkę ;) czekam na całość !