PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249771
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
Puchy11

Brak słów :( :D NAJLEPSZY CHYBA MOMENT :D DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI :))

mariusz98_fw

I jest Radagast :)

ocenił(a) film na 7
mariusz98_fw

w końcu normalny głos Saurona

matbyd93

Haha . Racja :)

użytkownik usunięty
Puchy11

A tam, nic ciekawego.

ocenił(a) film na 10
Puchy11

Nie no padłem z wrażenia.

Puchy11

hmmm normalne w sumie

ocenił(a) film na 8
Puchy11

kurde. oglądać czy nie? wszyscy mówią że najlepszy moment dlatego chyba zostawię sobie go do kina. ale nie wiem czy wytrzymam ;p

ocenił(a) film na 4
witek10010

Nie oglądaj. Ja żałuję. Po pierwsze obraz jest słaby. Nie dość że jakość fatalna to jeszcze był to seans 3d i postaci są "podwójne". A jest to dobry moment i szkoda sobie to popsuć taką wersją.

ocenił(a) film na 7
Belief

Kurdę,wiszę że się za bardzo Elrondem nie zabawimy...

ocenił(a) film na 4
thorin3

Ha, więc też widziałeś ten fragment :( Niestety Elronda jest tyle co na lekarstwo. :(

ocenił(a) film na 9
Belief

Moi drodzy ten klip który ktoś nagrał kamerką to dosłownie urywek. Cła Scena w Dol Guldur trwa o WIELE dłużej niż 2 minuty.

darkar1998

No i co tam dalej się dzieje ?

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Wcześniej oczywiście akcja skupia się na Sarumanie i Elrondzie a potem co jest w tym klipie mamy krótką wymianę zdań między Sarumanem i Elrondem oraz ucieczkę Gandalfa i Ragadasta a po za tym plany co do Saurona.

ocenił(a) film na 7
darkar1998

To bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 7
Belief

też dałem się skusić :D Belief, Thorin3, spokojnie, widzieliśmy na razie 3 sceny z Dol Guldur. 1. Galadrielę noszącą Gandalfa i walkę z Nazgulami. 2. Kilkusekundową walkę władczyni Lorien ze spotów. 3. Galadriela vs Sauron. To daje nieco ponad 3 min 36 sek, więc widzieliśmy dopiero połowę, myślę, że druga połowa, którą każdy z nas zobaczy w kinie (mam nadzieję, że jak coś znowu wycieknie to mimo wszystko sie nie poddamy) odpowiednio nas zadowoli, o ile rzeczywiście na Dol Guldur jest przeznaczone te 7 minut..

ocenił(a) film na 7
matbyd93

mimo wszystko, dla mnie to jedna z najwspanialszych scen ze wszystkich części o Śródziemiu!

ocenił(a) film na 4
matbyd93

Mało dali na te Dol Guldur. Mimo wszystko pozostałe 3 minuty nie będą należeć tylko do Elronda. A w sumie na nim najbardziej mi zależało.

ocenił(a) film na 9
Belief

Lepszy ryc niż nic. Elronda podobnie jak Sarumana i całej tej akcji w książce Hobbit w ogóle nie ma (nie biorę pod uwagę dodatków do Powrotu Króla) więc cieszmy się, że Jackson w ogóle ten wątek poruszył zamiast narzekać, że za mało.

ocenił(a) film na 4
darkar1998

Przepraszam, ale Elrond jest w książce. Ciesze się, że w swojej łaskawości Jackson wrzucił taki "rydz" (:P), ale jak pomyślę ile dostały inne postaci nieistotne (czyt. Legolas i Tauriel) to mnie trochę narzekanie się załącza. Nic nie poradzę.

ocenił(a) film na 9
Belief

Ale ile go tam jest na 5 stron. Tak czy inaczej ludzie tutaj nie wszyscy aczkolwiek spora większość za bardzo narzeka a to na CGI, które jest bardzo dopracowane a to na postacie a to porównuje za bardzo do LOTR. Serio LOTR to epicka Saga i epickie filmy, które zapisały się w historii kina na ZAWSZE więc nie można do nich niczego porównywać. Zamiast wiecznie narzekać i wytykać błędy powinniśmy się cieszyć, że Hobbit to taka epicka Trylogia.

ocenił(a) film na 4
darkar1998

Ale o czym Ty do mnie teraz piszesz? Ja po prostu będąc fanką Elronda wyrażam tutaj ubolewanie, że jest go w filmie mało i tyle. Ja o CGI teraz nic nie piszę. Zapytałam Cię raz jak wypada, powiedziałeś, że dobrze i ok. Teraz muszę tylko poczekać do filmu by sama ocenić.

ocenił(a) film na 9
Belief

Piszę ogólnie jak jest

użytkownik usunięty
Belief

dobra widziałem scenę dałem się skusić jest epicka ok ale

się W::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: no nie ważne czemu ja tam słyszę tak piękny soundtrack którego nie ma na żadnym soundtracku beznadzieja :( ehhhhhhhhhhh słyszę tam motyw Highs Fells i Saurona którego nie ma w Guardians of the Three :(

użytkownik usunięty
Puchy11

Nie podoba mi się ta Galadriela niczym Kayako z "Klątwy".

ocenił(a) film na 9

Właśnie wygląda EPICKO czarna królowa zupełnie jak w LOTR Drużynie.

użytkownik usunięty
darkar1998

Wygląda jak Kayako.

ocenił(a) film na 9

Baba swoje a dziad swoje -.-

ocenił(a) film na 4

Haha :D mi też się tak skojarzyła, ale zwalam to na słabą jakość i liczę, że w dobrej kopii będzie wyglądać lepiej :)

ocenił(a) film na 6
Puchy11

jak pewnie zdążyliście zauważyć na tym kanale jest kilka filmików z bardem i władcą miasta na jeziorze, albo z bilbem i krasnoludami

ocenił(a) film na 10
Puchy11

Świetna scena :)