Ostatnio zauważyłem temat jakie sceny usunęlibyście ze wszystkich 3 Hobbitów. Ja was zapytam jakie sceny byście dodali lub też zmienili.
Ja dodałbym:
-pogrzeb Thorina, Kiliego i Filiego
-śmierć Tauriel
-wiecęj Gwarhira w NP i BPA
-więcej Beorna
-lepsze pożegnanie Bilba przez kompanie
-koronację Daina i Barda
-scenę ostatecznego zwycięstwa sił dobra
-wyjaśnienie co się stało z Wargami bedącymi w Dol Guldur w PS
-lepszą walkę białej rady z Sauronem
I to by było tyle. Czekam na wasze odpowiedzi.
Jeszcze mógłby być Balin w Bag End ;d a tak to w sumie popieram to wszystko co napisałeś
Widzę że nie tylko mnie brakowało Balina w Bag End kurczę, mogli to dać, zamiast Legolasa i Tauriel masakra i jeszcze Rivendell choć pięć minut chciałbym ujrzeć w EE. Ehhh marzenia.
Przede wszystkim to chciałbym scenę z Ćmą. Poczułem się oszukany gdy Orły przyleciały bez niej.
Rzeczywiście, nie zauważyłem... Jak mogłem nie zauważyć!!! Nie było epickiej Ćmy?!
http://youtube.com/watch?v=vrAwji37mEY
Nie mam pojęcia gdzie mieliby tę ćmę wsadzić :\ Wątpię by się pojawiła :\
Powinna przelecieć przed nosem Thorina. Co za tandeta, aż mnie korci żeby obniżyć o jeszcze jedno oczko w dół.
Azog - wypad, zastąpić Bolgiem, którego też ograniczyć
Tauriel - całkowicie wypad.
Legolas - ograniczony do cameo
Kili - albo wysunie czoło i zrobi coś z tą pseudobrodą, albo też wypad
Alfrid - dodać scenę, w której krztusi się monetą przez sen, na śmierć oczywiście.
Smaug - dorzucić mu piosenkę w stylu Disneyowskiego czarnego charakteru.
To tak, na początek.
To co napisałeś (nie licząc śmierci Tauriel, bo ją po prostu w całości bym wyciął), plus:
1. Fili i Kili giną broniąc swojego wuja.
2. Przybliżenie prawdziwej natury Istari i ich misji w Śródziemiu. Przy Władcy nie było na to czasu, tym razem Jacksona nic nie usprawiedliwia. Spotkanie Białej Rady oraz finał wątku Dol Guldur (który w wersji przedstawionej w ostatnim filmie jest w całości do zaorania) byłyby ku temu znakomitą okazją.
O, to, to, to! Fajnie wiedzieć, że Cate Blanchett lubi Gandalfa i szoruje stopy pumeksem, ale do cholery, nie tego się spodziewałem, oczekując scen z wątku Dol Guldur! Gdzie potęga Istarich? Gdzie powaga rady? Starcie osobowości Sarumana i Gandalfa? Zamiast tego mieliśmy mentalne poszeptywanki wspomnianej wcześniej Galadrieli i Gandalfa, oraz poważnego Sarumana, którzy rzekomo przewodził temu cyrkowi, gadającego jak staruszek spod sklepu o jakichś grzybach i zielsku!
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Czego+wam+nabardziej+zabrak%C5%82o+w+ostatniej+cz%C4%99%C5%9Bci+a%2C+czego+o czekujecie+w+EE%28Extedent+Edition%29,2579380
założyłem podobny temat.
Ja chciałbym ujrzeć choc 5 minut w Rivendell, w Extendent Edition, i Balina w domu Bilba, więcej Dol Guldur
przecież z wargami będziesz miał wyjaśnione w EE bitwy one też są w BPA ale niestety Jackson da ich w wersji EE czyli będziemy mieć 5 armii, a w wersji kinowej mamy 4.
Mnie sie wydaje, ze w EE będzie jakaś szarża orków na wargach, które zderzą sie z oddziałem krasnoludów na kozłach (ten oddział jest w trailerze). Moze własnie dlatego jedno wykluczyło drugie i nie zostało pokazane w wersji kinowej.
Możliwe,ale też tak dziwnie to wygląda Azog wysyła bestie wojny i ich nie ma.I nie mów mi że są to trolle,ogry itp.
Ja dodałbym:
-pogrzeb Thorina, Kiliego i Filiego i to tyle
-Koronacja Brada
ale śmierć Turiel?dlaczego nie lubiłeś jej czy co?ona przeżyła,dodałabym co się z nią stało....
W sumie to jak dla mnie Tauriel jest całkiem spoko. Ale niektóre sceny z nią były strasznie żałosne!
"dodałabym co się z nią stało...." ---> mam nadzieję że umarła
też jej nie lubię
W sumie to nie ma ich wiele. Ten film na 9 godzin ma ze dwie-trzy dobre sceny, a reszta to popis tandety. Próżno tu szukać ujęć nie tylko na miarę Władcy Pierścieni, ale i choćby przyzwoitego filmu. Bitwa Pięciu Armii przedstawiona jest tak tragicznie, że naprawdę ciężko to było miejscami oglądać, nie zgrzytając zębami. Najlepsza jest scena końcowa z Bilbem, ale to kalka z Drużyny Pierścienia.
Mam nadzieję że te sceny pojawią się w EE.
1. Koronacja Daina
2. Pogrzeb Thorina, Filiego i Kiliego
3. Wyjaśnienie tego co stało się z Tauriel
4. Scena w jaskini Trolli
5. Rivendell
6. Radagast daje swój kostur Gandalfowi
7. Zamknięcie scen z przed bitwy, czyli czy Elfowie i ludzie z Esgaroth otrzymali część skarbu
8. 5 armia czyli Wargowie
9. Odbudowa Dale i Esgaroth
10. Dom Beorna w drodze powrotnej do Shire
11. Więcej Beorna w bitwie
12. Więcej Dol Guldur
13. Co się stało z Alfridem
14. Więcej Smauga
15. Więcej Radagasta
Fajnie byłoby zobaczyć też Balina w domu Bilba tylko, że nie dałoby się wmontować tego w obecne zakończenie :(
Wszystko albo znaczna większośc tego co piszesz prawdopodobnie będzie w wersji EE a nawet więcej (wizja w Palantirze, wiecej o 3 Pierścieniach, szarża krasnoludów na kozłach), ale punkt 8 i 14 nie. 5 armią jest armia Gundabadu, a Smauga wiecej też raczej nie będzie, bo ginie na poczatku filmu. No chyba że 1-2 ujęcia więcej.