PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ostatnio zauważyłem temat jakie sceny usunęlibyście ze wszystkich 3 Hobbitów. Ja was zapytam jakie sceny byście dodali lub też zmienili.
Ja dodałbym:
-pogrzeb Thorina, Kiliego i Filiego
-śmierć Tauriel
-wiecęj Gwarhira w NP i BPA
-więcej Beorna
-lepsze pożegnanie Bilba przez kompanie
-koronację Daina i Barda
-scenę ostatecznego zwycięstwa sił dobra
-wyjaśnienie co się stało z Wargami bedącymi w Dol Guldur w PS
-lepszą walkę białej rady z Sauronem
I to by było tyle. Czekam na wasze odpowiedzi.

Thorondor

Jeszcze mógłby być Balin w Bag End ;d a tak to w sumie popieram to wszystko co napisałeś

deragorn

Widzę że nie tylko mnie brakowało Balina w Bag End kurczę, mogli to dać, zamiast Legolasa i Tauriel masakra i jeszcze Rivendell choć pięć minut chciałbym ujrzeć w EE. Ehhh marzenia.

Thorondor

Przede wszystkim to chciałbym scenę z Ćmą. Poczułem się oszukany gdy Orły przyleciały bez niej.

Anthrax91

Rzeczywiście, nie zauważyłem... Jak mogłem nie zauważyć!!! Nie było epickiej Ćmy?!

deragorn

Nie było ani Ćmy, ani towarzyszącej jej muzyki. Uważam to za skandal.

Anthrax91

Może będzie w EE :D
Pocieszam się tym...

deragorn

http://youtube.com/watch?v=vrAwji37mEY

Nie mam pojęcia gdzie mieliby tę ćmę wsadzić :\ Wątpię by się pojawiła :\

Imitation

Powinna przelecieć przed nosem Thorina. Co za tandeta, aż mnie korci żeby obniżyć o jeszcze jedno oczko w dół.

Imitation

Zanim przylecą orły, zbliżenie na ćme. Chyba mogłoby tak być..

Thorondor

Azog - wypad, zastąpić Bolgiem, którego też ograniczyć
Tauriel - całkowicie wypad.
Legolas - ograniczony do cameo
Kili - albo wysunie czoło i zrobi coś z tą pseudobrodą, albo też wypad
Alfrid - dodać scenę, w której krztusi się monetą przez sen, na śmierć oczywiście.
Smaug - dorzucić mu piosenkę w stylu Disneyowskiego czarnego charakteru.

To tak, na początek.

PaladinRage

Dokładnie!
I jeszcze Smaug po piosence powinien wydać z siebie diaboliczny Disneyowski śmiech.

Thorondor

To co napisałeś (nie licząc śmierci Tauriel, bo ją po prostu w całości bym wyciął), plus:

1. Fili i Kili giną broniąc swojego wuja.

2. Przybliżenie prawdziwej natury Istari i ich misji w Śródziemiu. Przy Władcy nie było na to czasu, tym razem Jacksona nic nie usprawiedliwia. Spotkanie Białej Rady oraz finał wątku Dol Guldur (który w wersji przedstawionej w ostatnim filmie jest w całości do zaorania) byłyby ku temu znakomitą okazją.

Xoxoxox

O, to, to, to! Fajnie wiedzieć, że Cate Blanchett lubi Gandalfa i szoruje stopy pumeksem, ale do cholery, nie tego się spodziewałem, oczekując scen z wątku Dol Guldur! Gdzie potęga Istarich? Gdzie powaga rady? Starcie osobowości Sarumana i Gandalfa? Zamiast tego mieliśmy mentalne poszeptywanki wspomnianej wcześniej Galadrieli i Gandalfa, oraz poważnego Sarumana, którzy rzekomo przewodził temu cyrkowi, gadającego jak staruszek spod sklepu o jakichś grzybach i zielsku!

Thorondor

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Czego+wam+nabardziej+zabrak%C5%82o+w+ostatniej+cz%C4%99%C5%9Bci+a%2C+czego+o czekujecie+w+EE%28Extedent+Edition%29,2579380

założyłem podobny temat.

Ja chciałbym ujrzeć choc 5 minut w Rivendell, w Extendent Edition, i Balina w domu Bilba, więcej Dol Guldur

przecież z wargami będziesz miał wyjaśnione w EE bitwy one też są w BPA ale niestety Jackson da ich w wersji EE czyli będziemy mieć 5 armii, a w wersji kinowej mamy 4.

Wargowie to nie zadna 5 armia. Chyba że w ksiażce - to tak.

kamilxxx09

Wargowie stanowiły armię.

kamilxxx09

Szczerze mówiąc wargowie to armia bo po co Biały Warg.

Gorkin

Może po to, by inne sie mnożyły? Biały Warg to samica.

kamilxxx09

Ale według mnie i tak razi brak Wargów.

Gorkin

Mnie sie wydaje, ze w EE będzie jakaś szarża orków na wargach, które zderzą sie z oddziałem krasnoludów na kozłach (ten oddział jest w trailerze). Moze własnie dlatego jedno wykluczyło drugie i nie zostało pokazane w wersji kinowej.

kamilxxx09

Możliwe,ale też tak dziwnie to wygląda Azog wysyła bestie wojny i ich nie ma.I nie mów mi że są to trolle,ogry itp.

Gorkin

A co innego? trolle i ogry. Atakuja przeciez miasto Dale. Własnie o nie chodzi.

kamilxxx09

Większej głupoty jak żyje nie słyszałem.

Thorondor

Cos napisałem nie tak?

Thorondor

Ja dodałbym:
-pogrzeb Thorina, Kiliego i Filiego i to tyle
-Koronacja Brada

ale śmierć Turiel?dlaczego nie lubiłeś jej czy co?ona przeżyła,dodałabym co się z nią stało....

Sol1987

W sumie to jak dla mnie Tauriel jest całkiem spoko. Ale niektóre sceny z nią były strasznie żałosne!

Sol1987

"dodałabym co się z nią stało...." ---> mam nadzieję że umarła

też jej nie lubię

Thorondor

W sumie to nie ma ich wiele. Ten film na 9 godzin ma ze dwie-trzy dobre sceny, a reszta to popis tandety. Próżno tu szukać ujęć nie tylko na miarę Władcy Pierścieni, ale i choćby przyzwoitego filmu. Bitwa Pięciu Armii przedstawiona jest tak tragicznie, że naprawdę ciężko to było miejscami oglądać, nie zgrzytając zębami. Najlepsza jest scena końcowa z Bilbem, ale to kalka z Drużyny Pierścienia.

Thorondor

Mam nadzieję że te sceny pojawią się w EE.
1. Koronacja Daina
2. Pogrzeb Thorina, Filiego i Kiliego
3. Wyjaśnienie tego co stało się z Tauriel
4. Scena w jaskini Trolli
5. Rivendell
6. Radagast daje swój kostur Gandalfowi
7. Zamknięcie scen z przed bitwy, czyli czy Elfowie i ludzie z Esgaroth otrzymali część skarbu
8. 5 armia czyli Wargowie
9. Odbudowa Dale i Esgaroth
10. Dom Beorna w drodze powrotnej do Shire
11. Więcej Beorna w bitwie
12. Więcej Dol Guldur
13. Co się stało z Alfridem
14. Więcej Smauga
15. Więcej Radagasta

Fajnie byłoby zobaczyć też Balina w domu Bilba tylko, że nie dałoby się wmontować tego w obecne zakończenie :(

elrond123

Wszystko albo znaczna większośc tego co piszesz prawdopodobnie będzie w wersji EE a nawet więcej (wizja w Palantirze, wiecej o 3 Pierścieniach, szarża krasnoludów na kozłach), ale punkt 8 i 14 nie. 5 armią jest armia Gundabadu, a Smauga wiecej też raczej nie będzie, bo ginie na poczatku filmu. No chyba że 1-2 ujęcia więcej.

elrond123

Oby tak się stało jak napisałeś,było by świetnie.