PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http : // herocomplex . latimes . com/movies/hobbit-battle-of-the-five-armies-exclusive-clip-smaug-attacks/#/0

Kamil dasz radę jest tylko jeden link, nioe zgubisz się :)

ocenił(a) film na 4
JBridges

Jeszcze trochę i cały film pokażą w tych fragmentach. Ale atak Smauga prezentuje się ładnie. Ostatnio przeżywam Thranduila na łosiu. Nie wiem czy widziałeś fragmenty z nim - okropieństwo.

ocenił(a) film na 3
Belief

Laketown prezentuje się wyśmienicie, natomiast jak dla mnie Thranduil to najgrosza postać, więc nim się nie przejmuję.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Najgorszą jest Tauriel i legolas. Thrandi prezentuje się całkiem nieźle. Tylko nie na łosiu.

ocenił(a) film na 5
Belief

Laketown wypada bardzo dobrze, ale zgadzam się, łoś nie wypada za fajnie. Szczególnie sztuczne było dla mnie ujęcie, gdy Thranduil walczył na łosiu.

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Dokładnie. Oblookaj go sobie tutaj https://www.youtube.com/watch?v=zz8nW_GmGyY
sztuczność aż wali.

ocenił(a) film na 5
Belief

Dzięki:) strasznie sztuczne są te ujęcia, w ogóle zamysł z łosiem, jest dla mnie jakiś nietrafiony:/ Ten łoś swoim porożem wyrzyna orków:D Jak tak dalej pójdzie to będzie miał na końcu więcej zabitych orków niż Legolas:P

Belief

Ogolnie efekty sa srednie... ale obejrzalem caly filmik i musze przyznac, ze ten mix Hobbito-LOTRowy jest naprawde fajny. Przemyslany ten material.

Belief

Ja się już przyzwyczaiłem do tej sztuczności i dlatego to jak wygląda łoś mnie nie zaskakuje :P

Tak BTW to fajny materiał.

użytkownik usunięty
JBridges

Oczywiście muzyka wy*ebana na pierwszy plan. Efektów dźwiękowych żadnych.

ocenił(a) film na 3

Jednakże Lake Town porezentuje się bardzo dobrze, jedna z niewielu scen gdzie nie ma tej wszechogarniającej sztuczności.

użytkownik usunięty
JBridges

Pewnie dlatego że Lake Town zostało rzeczywiście zbudowane, a nie wyłącznie kolejny zakichany green screen ;p No i gra świateł, po ciemku łatwiej gorsze CGI przyćmić. Był przykład z Godzillą 2014.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Obejrzałem połowę, nie chcę sobie psuć przyjemności. Zapowiada się wspaniały prolog.

ocenił(a) film na 7
Banner

Druga połowa lepsza.

użytkownik usunięty
Banner

może jednak jest jeszcze szansa dla tego Hobbita oby liczę że zasłuży chociaż na mocne 8 prolog zapowiada się wspaniale :)

ocenił(a) film na 9
JBridges

https://www.youtube.com/watch?v=8yUHj2bF6nA

użytkownik usunięty
JBridges

No no może jest jeszcze szansa dla ostatniego Hobbita muszę przyznać ze scena prezentuję się świetnie no 8/10 :) zacytuję słowa Arweny "Jest wciąż nadzieja" i ta scena mi przywraca wiarę :) nie wiem jak tobie :)

ocenił(a) film na 3

Sceny w Laketown przentują się świentnie :)

użytkownik usunięty
JBridges

To prawda nie zaprzeczam :) jest dobrze a nawet bardzo dobrze mimo braku prologu.... i tak zapowiada się mocny start filmowy

JBridges

Bardzo ciekawy moment się trafił w klipie. :)
A co do komentarzy wyżej - już było napisane, że prologu w tej części nie będzie.

JBridges

Jak dla mnie elegancko to wygląda :D

ocenił(a) film na 3
Edin181

Podzielam Twoją opinię :)