http : // herocomplex . latimes . com/movies/hobbit-battle-of-the-five-armies-exclusive-clip-smaug-attacks/#/0
Kamil dasz radę jest tylko jeden link, nioe zgubisz się :)
Jeszcze trochę i cały film pokażą w tych fragmentach. Ale atak Smauga prezentuje się ładnie. Ostatnio przeżywam Thranduila na łosiu. Nie wiem czy widziałeś fragmenty z nim - okropieństwo.
Laketown prezentuje się wyśmienicie, natomiast jak dla mnie Thranduil to najgrosza postać, więc nim się nie przejmuję.
Najgorszą jest Tauriel i legolas. Thrandi prezentuje się całkiem nieźle. Tylko nie na łosiu.
Laketown wypada bardzo dobrze, ale zgadzam się, łoś nie wypada za fajnie. Szczególnie sztuczne było dla mnie ujęcie, gdy Thranduil walczył na łosiu.
Dokładnie. Oblookaj go sobie tutaj https://www.youtube.com/watch?v=zz8nW_GmGyY
sztuczność aż wali.
Dzięki:) strasznie sztuczne są te ujęcia, w ogóle zamysł z łosiem, jest dla mnie jakiś nietrafiony:/ Ten łoś swoim porożem wyrzyna orków:D Jak tak dalej pójdzie to będzie miał na końcu więcej zabitych orków niż Legolas:P
Ogolnie efekty sa srednie... ale obejrzalem caly filmik i musze przyznac, ze ten mix Hobbito-LOTRowy jest naprawde fajny. Przemyslany ten material.
Ja się już przyzwyczaiłem do tej sztuczności i dlatego to jak wygląda łoś mnie nie zaskakuje :P
Tak BTW to fajny materiał.
Jednakże Lake Town porezentuje się bardzo dobrze, jedna z niewielu scen gdzie nie ma tej wszechogarniającej sztuczności.
Pewnie dlatego że Lake Town zostało rzeczywiście zbudowane, a nie wyłącznie kolejny zakichany green screen ;p No i gra świateł, po ciemku łatwiej gorsze CGI przyćmić. Był przykład z Godzillą 2014.
Obejrzałem połowę, nie chcę sobie psuć przyjemności. Zapowiada się wspaniały prolog.
może jednak jest jeszcze szansa dla tego Hobbita oby liczę że zasłuży chociaż na mocne 8 prolog zapowiada się wspaniale :)
No no może jest jeszcze szansa dla ostatniego Hobbita muszę przyznać ze scena prezentuję się świetnie no 8/10 :) zacytuję słowa Arweny "Jest wciąż nadzieja" i ta scena mi przywraca wiarę :) nie wiem jak tobie :)
To prawda nie zaprzeczam :) jest dobrze a nawet bardzo dobrze mimo braku prologu.... i tak zapowiada się mocny start filmowy
Bardzo ciekawy moment się trafił w klipie. :)
A co do komentarzy wyżej - już było napisane, że prologu w tej części nie będzie.