PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250107
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

W dodatkach do Hobbita Niezwykłej Podróży EE jest mowa o tym, że Radagast całkowicie straci
pamięć, nie będzie pamiętał o swojej roli Istari i stanie się szamanem lasu.
Co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Trochę naciągane. MrBaggins miał lepszą koncepcję , którą znalazł w liście Tolkiena.

pemmil

Jaką?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Zaakceptuj zaproszenie bo tak jak MrBaggins nie chcę tak mocno spojlerować

pemmil

Ok

ocenił(a) film na 8
pemmil

Czy jest możliwość abym i ja poznał treść tego listu ?

ocenił(a) film na 6
retyk1

Jasne

ocenił(a) film na 4
pemmil

A nie lepiej napisać na forum bo ja też (i pewnie wielu innych) chętnie poznałabym treść tego listu? :)
Wystarczy zaznaczyć, że w treści znajduje się spoiler i każdy czyta na własną odpowiedzialność.

Belief

Lepiej nie, bo sa tu ludzie przewrażliwieni i nawet jak już dawno coś wiadomo, to się rzucają do gardeł.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

To jak ktoś jest przewrażliwiony to niech nie korzysta z forum. Forum służy do rozmów i do wymieniania się informacjami.

Wystarczy na początku postu napisać drukowanymi literami "SPOJLER" i dalej każdy czyta na własną odpowiedzialność.

Belief

Nie jestem autorem tego "spoilera", wiec mozesz ewentualnie poprosić pemmila o to, aby te informację tutaj opublikował.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Toteż jego zapytałam na początku.

ocenił(a) film na 6
Belief

W skrócie radagast odda kostur gandalfowi, zmieni się w orła i jako orzeł będzie pomagał

ocenił(a) film na 4
pemmil

Serio? I to wymyślił Tolkien? To ja widzę, że wiele nas ominęło w pierwotnej wersji. Szkoda, że Tolkien nie przepisał Hobbita. Dzięki za info.

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie ma za co :) dlatego nie zgadzam się ze stwierdzeniem: dobrze że Tolkien nie dożył ekranizacji hobbita. Przez to, że umarł w latach 80 omineło nas wiele ciekawych rzeczy :( a jakby żył jeszcze 30 lat...

pemmil

Widzi wszystko jako dusza:) Był osoba mocno wierzaca, więc na pewno dobrze mu się wiedzie. Lub będzie wiodło:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
WielkiBob

To tak chyba nie działa

pemmil

Oj głupoty gadacie. Przecież każdy wie, że Radagast zacznie znowu wieść żywot Władcy Czasu ;)

Asgard_PL

To nie ta bajka :)

kamilxxx09

mam nadzieje ,że Jackson całkowicie wytnie tego "Jar Jar Binksa Hobbitów" i zorientuje się ,że był to chybiony pomysł

kamilxxx09

Fajnie wyszła ta scena z Radagastem tracącym pamięć, a wy co o niej sądzicie?

Xoxoxox

Nudzi ci się, co?

kamilxxx09

Hehe chyba jest za spokojnie na forum

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Po pierwsze nie wiadomo co zrobią jeszcze z postacią Radagasta.

Gorkin

Ah te nadzieje związane z edycją rozszerzoną.

ocenił(a) film na 4
Xoxoxox

Radagastowi poświęcono tyle czasu że ja sam straciłem pamięć i o nim zapomniałem.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Meh, jakimiś głupotami się zajmują. Nie było we Władcy? No i co? Nie ma sensu na siłę szukać wyjaśnień. Miał co innego do roboty i tyle. Nie wiem... grypy żołądkowej dostał, od tych jagód, korzonków i ptasiej kupy i całą wojnę w wygódce spędził. Po co tu coś dopisywać? W zasadzie mogliby co najwyżej dorzucić scenę, w której wreszcie umył włosy.