PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249762
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

W nowym zwiastunie widać, że Bard może strzelać do smoka ze zwykłego łuku, nie z tego miotacza i czarnej strzały. Myślę że wieża ulegnie zniszczeniu - chwila grozy - a potem okaże się, że można smoka zabić zwykłą strzałą, ponieważ jego pancerz jest uszkodzony (i nie trzeba go przebijać żadną czarną strzałą). Co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 8
SmaugTheGolden

Bardzo prawdopodobne, zresztą będzie to świetne zagranie PJ'a bo przecież w książce nie było żadnych miotaczy strzał.

ocenił(a) film na 10
SmaugTheGolden

Ale on strzelił z łuku czarną strzała

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Masz jakieś screeny, bo nie jestem pewien... W końcu czarna strzała to kawał pocisku, chyba za duży do wystrzelenia z łuku:
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2014/07/Girion-1024x77 5.jpeg

SmaugTheGolden

Trudno mi sobie wyobrazic, żeby to było wystrzelone ze zwykłego łuku :)

ocenił(a) film na 10
SmaugTheGolden

Ale bard pokazał znacznie mniejszą

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Jak dla mnie wygląda na równie długą, a na pewno za długą jak na łuk:
http://superkarga.com/wp-content/uploads/2013/11/hobbit5.jpg

ocenił(a) film na 10
SmaugTheGolden

Tylko Bard ma bardzo duży i długi łuk http://rebloggy.com/post/my-gifs-the-hobbit-lotr-my-stuff-kili-legolas-bard-the- hobbit-an-unexpected-jour/71725337665

P.S: Nie wiem czy ci wejdzie odrazu w zdjęcie

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

No, ale i tak czarna strzała jest 2x dłuższa niż te, których on używa... Taki strzał kojarzy mi się z tym:
https://www.youtube.com/watch?v=nJOSAwNzyi4
patrz 2:45 :)

ocenił(a) film na 10
SmaugTheGolden

Hahahaha dokładnie. Jeszcze tyle brakuje żeby Legolas zastrzelił Samuga ;P

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

Nie, nie będzie czegoś takiego. Jednak podczas ataku w mieście jest też Tauriel ;p

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Czyżbyś coś sugerował... ?

ocenił(a) film na 8
SmaugTheGolden

Nie - to oczywiste, że Smauga zabije Bard, ale Tauriel też może mieć jakiś udział w tym. To nie jest wykluczone.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Wiem wiem, żartowałem... Wyobraź sobie, jaka była by masakra, gdyby to Tauriel zastrzeliła smoka...

ocenił(a) film na 8
SmaugTheGolden

Wolę nie wyobrażać sobie.

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Nieee...nie ma szans wystrzelić tego ze zwykłego łuku. To już prędzej rzut oszczepem by dał radę :P

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

W spodenkach spartanina z czarną strzałą w Smauga. :P

Nowa dyscyplina rzut czarną strzałą w smoka

SmaugTheGolden

Pancerza i tak nie trzeba przebijać, bo Smaug został pozbawiony jednej łuski przez Giriona - przodka Barda. W ksiazce również tak jest. Tyle że w ksiazce jest jeszcze kwestia drozda, któy powiadamia o tym Barda, natomiast w filmie Bard juz wszystko wie i jest w posiadaniu ostatniej Czarnej Strzały.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

No, właśnie o to chodzi, że nie ma jedne łuski geniuszu! :) "...ponieważ jego pancerz jest uszkodzony (i nie trzeba go przebijać żadną czarną strzałą" Czarna strzała służyła do przebijania smoczych łusek, a teraz to już nie jest konieczne, bo jednej brakuje, więc Bard może zabić smoka z czegokolwiek.

SmaugTheGolden

Zobaczymy, jak ukażą to w filmie. W spocie to mi na czarną strzałę nie wygląda, tylko na zwykłą strzałę.

ocenił(a) film na 7
SmaugTheGolden

A może będzie taki scenariusz: Bard wystrzeli black arrow z wielkiej kuszy, ale chybi i postanowi strzelić z łuku? :)

ocenił(a) film na 10
Thranduil231

Też możliwe :)

Thranduil231

Dobre :) "To nie strzała ma zabić, ale łucznik" :D

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 6
SmaugTheGolden

Ja czekam na to czy będzie gadający ptak, który powie Bardowi kiedy strzelać czy też go nie będzie ;P

ocenił(a) film na 7
calays

Wyskoczy Jeż Sebastian, albo Ćma :P

ocenił(a) film na 7
calays

Prędzej muflony będą gadać!

calays

Nie będzie, bo po co? bard wie o łusce.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Bo mam ochotę na gadającego ptaka ot co! Tak samo chcę gadającego kruka ...

calays

A ja chcę sakiewkę :)

ocenił(a) film na 3
calays

A ja chcę normalną czarną strzałę a nie te paranoje z kuszą....Mam nadzieję, że smok ubity zostanie z łuku a nie z jakiejś tam za przeproszeniem kusznicy..

ocenił(a) film na 6
JBridges

OK niech będzie .... koncert życzeń C.D.

ocenił(a) film na 3
calays

W spocoe widać Barda w Laketown z normalnym łukiem, mam nadzieję, że nie zaplątał się tam jakiś ork.,..

ocenił(a) film na 9
calays

Spokojnie nie martwcie się zobaczycie będzie dobrze.W filmie będzie pokazana śmierć Smauga na mistrzowskim poziomie :) PJ nas nie zawiedzie :)

SmaugTheGolden

Ta. Też tak myślę. Mam nadzieję, że PJ tak zrobi, bo to będzie ukłon w stronę książki i dobra scena grozy ;)