Thrandulin wymiata, majestat króla leśnych elfów bije na głowę pozostałych elfów w Śródziemiu nawet samą Galadrielę
Zgadzam się :) Jak dla mnie Thranduil zrzucił ją z podium! ba! On ją po prostu strącił pchnięciem łokciem :)
Ah, zostałam wyprzedzona z tym majestatem ;p punkt dla ciebie :) król zawsze zacnie się prezentuje !
Na to wychodzi. Wogóle to doszedłem do wniosku, ze moze dlatego Girion pudłował, ze strzelał z tej balisty i nie mogł porządnie wycelować.
Ale wiesz do tak wielkiej strzały potrzeba porządnego sprzętu :) Smaug miał bardzo twardą skórę. Zauważ, że ledwo mu wybili jedną łuskę. Tu chyba nie chodziło o celność. :)
W sumie to tak, nie wiem jak w filmie z tego wybrną. Moze ta wieża z balistą sie zawali albo po prostu Bard nie bedzie miał czasu do sie do niej dostać.
Jaka wieża? Przecież ta wieża była w Dale a Bard jest w LakeTown. Dla mnie ta strzała jest za duża na łuk no ale....
No tak, chodzi mi o to gdzie teraz stoi balista w LakeTown, jak ją Thorin zobaczył z okna domu Barda. Wydawało mi się, że to jakaś drewniana wieża, czy dach.
Kit z Bardem znów jest ruda i synek tatusia ;p no i tatuś ....no ten to się wręcz majestatycznie prezentuje :)
Z tatusiem coraz wiecej scen ;) widać że w tek części jego rola bedzie bardziej rozbudowana w porównaniu do pustkowia.
I prawidłowo !!! :) Jak mam wybierać wolę jego niż Legolasa ....ale coś czuję, że i jego nie zabraknie w tym filmie (niestety ;/ )
Mi by nic nie przeszkadzało byle by jego wszystkie pojedynki i wątek jego i Tauriel w miarę mądrze rozegrali.
Mnie trochę boli to, że w Pustkowiu Bilbo został poszkodowany obecnością tych postaci ;/
Za to teraz zapowiada sie, ze jednak jakąś rolę w bitwie odegra. Jest juz z nim pare scen, niby potem wkłada ten pierścień ale mam nadzieję ze coś tam ciekawego zrobi.
W książce dostał w głowę i stracił przytomność ;p cokolwiek wymyślą z nim podczas Bitwy filmowej z pewnością będzie to bardziej ekscytujące niż wersja książkowa ;)
No właśnie, jest nadzieja że jednak Bard zabije smoka strzałą wystrzeloną z łuku, a Kamil aż w trzech tematach mówił, że to niemożliwe! Tłumaczył, że po to stoi ta cała balista i że taka mała strzała nie da rady przebić skóry smoka! Ja jednak wierzyłem, że Peter Jackson tego nie spieprzy. Zabicie smoka jest obok bitwy najbardziej kulminacyjną sceną w filmie. Jackson zdawał sobie sprawę, że fani nigdy by mu nie wybaczyli jeśli Bard zabiłby smoka za pomocą tej "machiny".
Wstrzymaj swoją radość jeszcze przez chwilę. Jak się dobrze przyjrzeć to ta strzała nie przypomina TEJ strzały. W jednym ze spotów syn Barda trzyma TĄ strzałę. Sugerowałoby to, że jednak Bard zabije Smauga TĄ strzałą. Oczywiście może być też tak, że TA strzała się zgubi i Bard będzie zmuszony strzelać zwykłą. Ewentualnie weźmie tego wielgacha i wystrzeli z normalnego łuku.
Grunt żeby wystrzelił ją z łuku, a jakiej wielkości będzie ta strzała to już mnie nie interesuje :)