PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://insidemovies.ew.com/2014/11/21/the-hobbit-last-goodbye-music-video/

obleh

Piękne i wzruszajace :) I mamy nowe sceny z Bitwy Pieciu Armii :)

kamilxxx09

widać, że Thorin będzie miał Orcrista w czasie B5A :/

Imitation

Tak. I mamy dodatkową scenę z Azogiem i dłuższą z Elrondem. I chyba jeszcze z Legolasem.

obleh

dzięki :)

ocenił(a) film na 10
obleh

Dzięki! Wspaniały, fajnie, że taki sentymentalny...
Te nowe ujęcia są ze spotów czy pokazane pierwszy raz?

SmaugTheGolden

Niektóre są pierwszy raz.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

dzięki. Fajnie. Lepiej niż przy I see fire, bo tam były tylko z I części.

SmaugTheGolden

:) A teraz mamy sceny z całej filmowej sagi :)

obleh

Tu też już jest:
https://www.youtube.com/watch?v=lvB_nsKXew0

ocenił(a) film na 6
obleh

10/10 !!!

Słuchając pierwszy raz piosenki wspominałam sobie właśnie sceny z WP i tak przewijał mi się one w myślach z Hobbitem, dlatego pomysł na teledysk jest dla mnie genialny :) No cóż .... pożegnania nadszedł czas.

ocenił(a) film na 4
obleh

Jeden wielki bajzel, raz widzimy scenę gdzie Gandalf przyjeżdża do Shire, a chwile potem Frodo i Sam pod Górą Przeznaczenia.

ocenił(a) film na 6
Anthrax91

Może ale pierwsza i (prawie) ostatnia scena są idealnie wpasowane :) Chodzi mi o starego Bilba i książkę a potem o Froda i ujęcie na te 2 tytuły :)

calays

Taki symbol - zamknięcie całej historii ;)

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Dokładnie tak samo to odbieram. Nie rozumiem czemu w ogóle wmieszali w to Władcę. To ma być piosenka promująca trzecią część Hobbita a nie całe Śródziemie. Za słabe też uważam te sceny z planu. Owszem fajnie coś takiego zobaczyć, ale nie w tym miejscu. Mogli zrobić jeszcze jedną piosenkę podsumowującą wszystko jak tak bardzo chcieli i tyle. A tak okradli Hobbita 3 z piosenki. Słabo. W dodatku to taki miszmasz. Niejeden fan zajmujący się montażami z pasji zrobił by to lepiej.

Belief

Zgadzam się teledysk budował się na klimacie Lotr beznadzieja. Co do zdjęć z planu akurat te z Cate Blanchett mi się podoba i sceny z Galadrielą. Teledysk oceniam 8/10 za wmieszanie Lotra w Hobbita

Anthrax91

Popieram. O ile piosenka piekna to "teledysk" lipny na maksa... buduja patos na bazie LOTRa... zenada troche moim zdaniem.

Anthrax91

Też nie rozumiem wpychania w ten teledysk władce pierścieni żenada. To Lotr jest ostatnią częścią czyli powrót króla...... eh

Gandalf_Szary_2

Lotr został tam umieszczony, bo to teledysk zamykający całą przygodę w Śródziemiu, czyli wszystkie 6 części. Tak trudno to widze pojąc...

ocenił(a) film na 8
obleh

Fajne :) Miło, że dodali też fragmenty z Władcy i z planów filmowych. W sumie nie dziwię się, to w końcu ostatni film o Śródziemiu w reżyserii PJ'a no i takie sobie zrobił pożegnanie dla fanów.

ocenił(a) film na 7
obleh

Chyba będę musiał znowu wykupywać chusteczki ze sklepów...

obleh

O rany dzięki za info o teledysku. Już się bałem że nie puszczą tak jak było w przypadku "Niezwykłej podróży" Bardzo fajny teledysk podsumowujący "Hobbita" I "Władcę Pierścieni". Szkoda że nie nakręcą trylogii Silmarillionu, aczkolwiek nie jestem wielkim miłośnikiem filmów Jacksona. Wszystkie jego filmy są przydługie. Nie dawno widziałem jego wersję "King Konga" I choć muzyka, plenery, efekty specjalne mnie urzekły to jednak według mnie przydługie sceny battalistyczne. Z każdej strony nakręci jak to dinozaury tratują ludzi albo jak wielki kong rozwala auta, demoluje miasto krzycząc "UUAAA UAAA UUUU" Jackson rozwleka filmy do granic możliwości, ale "Hobbit" według mnie w miarę mu się udał.

obleh

Świetne! Nic dodać nic ująć :)

ocenił(a) film na 9
obleh

Na końcu PJ z marchewka..

ocenił(a) film na 9
Han12345

Pomyłka obejrzałem coś innego.

ocenił(a) film na 7
obleh

Usunęli to na Youtube co podał obleh.Tu mamy nowy:
https://www.youtube.com/watch?v=2oAp5zyueLc&list=LLyVkeURIuzMIPYbDBHvneTw&index= 1

obleh

We mnie niestety nie wywołuje żadnych emocji. Jest trochę za chaotyczny przez co sprawia wrażenie klipu fanowskiego. Jest kilka fajnych momentów, ale nic poza tym... Przecież było tyle pięknych scen z każdą z postaci, które mogliby tam powplatać... a tak to, nie rozumiem zamysłu...

ocenił(a) film na 8
Serafina_87

Mnie się niestety nie podoba ani piosenka ani teledysk. Chociaż jak trochę posłuchałem to muzyka jest do przyjęcia, ale aranżacja i wykonanie moim zdaniem do zmiany. Szkoda, bo do tej pory piosenka z każdej części LOTRa i Hobbita była w moim klimacie.

xtrend

Jeśli mówisz o I see fire to pozwól że się zaśmieje. Haha jak można lubieć te jęki

Gandalf_Szary_2

Widocznie można, bo mi akurat bardzo podoba się I See Fire, mimo iż wokal nie jest tam najlepszej klasy (prawdę powiedziawszy nawet nie interesowałam się specjalnie kto ją śpiewa). Pierwszy raz usłyszałam ją po seansie Hobbita i od razu wpadła mi w ucho. Ma świetny tekst i ciekawy podkład dźwiękowy.
Nie rozumiem natomiast osób, które nie potrafią pogodzić się z tym, że każdemu podoba się co innego... Bo najlepiej jakby każdemu podobało się to co im, a jak nie to trzeba od razu wyśmiać. Brak słów.

ocenił(a) film na 9
obleh

I tak mamy podsumowanie ładnych paru lat spędzonych przy tych filmach :)

ocenił(a) film na 10
obleh

przyjemnie się ogląda teledysk łączący a także podsumowujący obie trylogię :)
Liczę też na dobrą promocję tej piosenki w rozgłośniach radiowych jak było z 'i see fire' , chociaż pewnie rzadziej ją usłyszymy ze względu na mniej kasowego artystę
Dekadę temu podobnie było z Enya i jej "may it be" a już mniej promowanym Annie Lennox z "into the west".

DaroO2222

Dokładnie Enya i jej "May it Be" zostanie nieskaziltelne i nie przebite nigdy. Przynajmniej jeśli chodzi o filmy Śródziemia :) no ale "May it Be" to moja ukochana piosenka jak i cały film Drużyna Pierścienia

ocenił(a) film na 9
obleh

Dzięki ;) Fajnie, że w tym teledysku połączyli obie trylogie, tworząc sentymentalny klimat, aż się łezka w oku kręci...

Treasure659

zgadzam się mnie też łezka w oku się zakręciła i to nie raz :)

obleh

Teledysk bardzo dobry za niepotrzebne mieszanie w to Lotra daję 8/10 niech będzie te 8 bo piosenka dalej mi się podoba