PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249629
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Długo podchodziłam do tego filmu. W końcu znalazłam czas i uznałam, że skoro widziałam 1 i 2 to i ostatnią część muszę zobaczyć.
Jackson w tej części popłynął na maksa... Głupota goni głupotę.
Ciężko mi opisywać wszystkie, bo było tego sporo ( a Belief w zasadzie w swoim wątku ujęla wszystkie).
Generalnie myślalam że po spływie na taczce po gorącym złocie w 2 części, w trzeciej już nie będzie takich fantazji... Ale gdzie tam... Bard pokazał, że na drewnianym wózku można zdziałać cuda...
Kolejna sprawa to drewniana Tauriel... Jest dosłownie żałosna. Ciagle sie dziwie dlaczego Thranduil darowal jej życie po tym jak bezczelnie odzywała się i nawet mierzyła do niego z łuku...
Postać samego króla spłycona do granic możliwości...

Jedyne (poza Freemanem, który spisał sie świetnie) co podobało mi się w filmie to sposób w taki ukzano Thorina popadajacego w obłed... Ale tylko do momentu, kiedy zobaczył siebie samego na tafli złota w którym później utonął. To po prostu wygladało tandetnie. Z resztą tak jak w 2 części...

Ogólnie nie moge powiedzieć, ze jestem zawiedziona bo chyba trochę sie tego spodziewałam. Można było zobaczyć w Pustkowiu, w jakim kierunku Jackson idzie...

No i muszę... No muszę... "Legolasie, matka cię kochała".. WTF??? Myślałam, że to żart.

ocenił(a) film na 6
patrycja_pna

Po latach bardzo sztucznie to wygląda. Praktycznie wszystko poza plecami postaci robione komputerowo. Niby film a grafika sieciowej gry komputerowej. Jest w ogóle jakiekolwiek porównanie tej głupoty z bitwą o Winterfell w GoT, którą różni 15-letni mądrusie odsądzili od czci i wiary?