PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249654
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
Xristo

Bardzo warto.

ocenił(a) film na 4
obleh

Nie, nie i jeszcze raz nie.
Akurat byłem zmuszony wybrać się na seans w 3D do Heliosa. Obraz jest przyciemniony i zamazany w kątach, okulary brudne, oko się szybko przyzwyczaja i tak naprawdę efekt 3D przestajemy widzieć. Oczy łzawią i się męczą (chociaż to pewnie już indywidualna sprawa)
Cena za bilet 3D jest skandaliczna.

Anthrax91

Zgadzam się, ja od czasu "Avengers" unikam 3d. Wole oglądać film na normalnym ekranie zamiast katować oczy. W ogóle nie rozumiem tego podniecania się "czyde".

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

"Oczy łzawią" - ojej, aż tak wzruszająca ta część?? ^^

ocenił(a) film na 4
Julia_20

Nie do końca, w końcu Tauriel przeżyła więc miałem nad czym rozpaczać.

Anthrax91

To cholernie indywidualna sprawa i kwestia wyboru kina oraz okularów. Ja byłem na dobrej jakości 3D. Obraz czyściutki i okulary dobre.

ocenił(a) film na 4
obleh

No właśnie, indywidualna. Dlatego ja polecam 2D bo mam pewność że żaden dyskomfort podczas oglądania mnie nie dopadnie.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

A calays twierdziła zupełnie co innego. Podobno przy 3d jest lepszy obraz, wszystko lepiej widać. To chyba zależy od kina do którego się wybierasz. Helios tak samo jak Multikino do dobrych nie należy. Ale do Cinema City to chyba warto na 3D się przejść. (Jeśli ktoś chce 3D)

ocenił(a) film na 8
Belief

Ja jutro idę do heliosa i zobaczę jak będzie tym razem, ale ogólnie nigdy nie miałam problemów z seansami 3D w tym kinie.

ocenił(a) film na 7
Belief

Ja jestem zdecydowanie za 3D

ocenił(a) film na 7
Xristo

efekty to jedyne co ten film oferuje w tej części, byłem w IMAX i sceny walk były bardzo rozmazane, w szybkich akcjach nic nie było widać. Efektów 3d jest zaledwie kilka, strzały, nietoperze, i może troche wody i gruz. Myślę, że w 2D nic nie stracisz.

ocenił(a) film na 6
Xristo

Jak dla mnie warto!!! Maraton z przed premierą oglądałam w 2D, nie byłam do końca zadowolona z obrazu, niedawno byłam na 3D48, o niebo lepszy obraz! Widać na obrazie "głębię" i cóż, sceny z Bitwy które na 2D kompletnie mi się nie podobały na 3D były już naprawdę fajne. Ale to twój wybór, jeżeli masz możliwość spróbuj ;)

Xristo

Warto jeśli nie przeszkadza ci ciemny obraz.

Xristo

Warto. Warto. Warto. Niesamowite efekty, szczeólnie snieg i mgła

Xristo

Warto, dla samego Smauga warto choć występuje tylko 5 min :P

Xristo

Dzięki wszystkim za odpowiedzi;)