PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Mam nadzieję że wersja EE dobije do tych 3 godzin seansu. Zapewne Jackson pociachał film tak aby nowych wątków nie wdrażać ,bo zakończenie ich by było w EE a to by dało falę krytyki. Ale to tylko moje domysły

Peplik11

wersja reżyserska będzie dłuższa o 30 minut czyli 144 + 30 minut = 174 minuty

Potwierdzone jest to że będzie więcej Beorna, Philippa Boyens potwierdziła na początku grudnia.
ponoć mają być tortury w Dol Guldur na Beornie

a co do reszty to tylko spekulacje że będzie

pogrzeb Thorina Filiego Kiliego
koronacja Daina
Gandalf patrzący w palantir, który ujrzy co by się stało jeśli smaug i Sauron połączą siły
Balin w domu Bilba
rozwinięcie wątku trzech pierścieni
być może coś z Saruman Sauron

co do pogrzebu Thorina Filiego i Kiliego na 55% powinno być

premiera wersji rozszerzonej może być albo w lipcu 2015 na początku grudnia było takie info, ale nic pewnego
albo w listopadzie jak w poprzednich dwóch latach.

Jeżeli to, co mówisz to prawda, to łącznie może to być rewelacyjne:)

Tylko że:
-skąd Palantir?
-Balin w domu Bilba nie bardzo pasuje, bo scena z pierścieniem idealnie przechodzi w starego Bilba, ale może gdzieś się ją upchnie.
-Saruman - Sauron raczej nie, bo ten uciekł do Mordoru i raczej nie przyleciałby tylko na chwilę, by pogadać z czarodziejem.

Co moim zdaniem raczej będzie na 100%:

pogrzeb Thorina, Kiliego i Filiego
-wypełnienie "pociachanej" bitwy
-koronacja Daina
-rozwinięcie w jakiś sposób wątku Dol Guldur

Ryloth

zgadza się może być rewelacyjnie

skąd palantir było coś na one ringu. Palantir jest ponoć w Dol Guldur, Kamil też coś mówił że w kronikach o palantirze tam coś ma

Balin no właśnie widzisz chciałbym to ujrzeć bo czuję że miało by to klimat, da by się to włożyć, myślę że było by to w ten sposób że będzie pogrzeb za chwilę mamy Starego Bilba piszący książkę, następnie mamy scenę jak Bilbo mówi krasnoludom o tym że mogą go odwiedzić. Potem mamy wędrówkę liczę, na jakieś 5 minut w Rivendell też chciałbym ujrzeć choć 5 minut w Rivendell, nie wiem jak można było to pominąć, potem mamy Shire, Bilbo wchodzi do domu opowiada książkę i mielibyśmy Balina w domu Bilba. Na koniec mielibyśmy słowa Bilba "I całe szczęście" a potem scenę którą już znamy ja to bym tak widział.

Też wydaje mi się że może tego nie być, chociaż Saruman kazał Elrondowi iść on by został w Dol Guldur i specjalnie wzywać saurona, tak jak Gandalf by z nim pogadać, chyba że Saruman pogada z nim jak wtedy, ściągał lawinę na Drużynę, i odbył by z Sauronem rozmowę w sposób jakiś czarów. Ja tak to widzę.

rozwinięcie wątku Dol Guldur może będzie, i będzie rozwinięcie o trzech pierścieniach, chyba. Plus Beorn torturowany w Dol Guldur

pogrzeb według mnie na 100% bo mamy zdjęcie
wypełnienie bitwy też wydaje mi się że powinno być,
koronacja Daina na 60% obstawiam bo też nie mam pomysłu, gdzie ją można by dać, gdyż pogrzeb by był, następnie mamy Bilba żegnającego się z krasnoludami, no i jak wsadzić tu Daina.... no w każdym bądz razie liczę na to

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Czego+wam+nabardziej+zabrak%C5%82o+w+ostatniej+cz%C4%99%C5%9Bci+a%2C+czego+o czekujecie+w+EE%28Extedent+Edition%29,2579380

w moim temacie ktoś tam dał link do proponowanych scen do EE bitwy oczywiście nie potwierdzone