Tego można było się spodziewać: fani próbują poprawić Petera Jacksona, tworząc własne skrócone wersje trylogii. W podanym artykule jest na przykład scena spływu beczkowego całkowicie pozbawiona Elfów.
Co Wy na to? Ja zdecydowanie zamierzam się z tym tworem zapoznać.
https://tolkieneditor.wordpress.com/
Ciekawe. Nawiasem mówiąc podobny zabieg fani zastosowali przy Mrocznym Widmie, w którym m.in. powycinano Jar Jara i wzmiankę o tych pasożytach generujących Moc.
Była też specjalna edycja Highlander 2, w której wycięto wszystkie wątki mówiące o nieśmiertelnych przybyszach z innych planet ;)
Przecież w przypadku trzeciej części problem jest właśnie taki, że jest ona za bardzo pocięta i brakuje w niej ważnych scen. Osobiście cieszę się, że są aż trzy filmy,może nie wszystkie rozwiązania mi się podają ale bez przesady nie wyobrażam sobie Hobbita w jednym filmie
A ja nie. Podziękuję. Wycięcie całego Dol Guldur, który jest najlepszym wątkiem trylogii, to kpina. Powycinanie pozostałych scen zresztą też, bo jaki sens ma ograniczenie ilości Azoga, skoro i tak nie ma go za wiele? Bez sensu. Tak samo jak wycięcie bramy na Leśnej Rzece. Nawet nie jest pokazane, jak znaleźli się tam orkowie, wyskakują nagle. Porazka jak dla mnie.
Heh, "nie jest pokazane", "wyskakują nagle", "porażka".
Już wiesz jak przeciętny widz czuje się oglądając kinową B5A.
ze śmiechu ja pękam z ciebie, JBridgesa, spycialca, i czosnako. Bez waszej czwórki to forum by sobie ulżyło....
a faktycznie złego określenia użyłem chodziło, mi bardziej o swobodę w rozmowach. Czyli odetchnięcie, przez tę czwórkę nie idzie, normalnie porozmawiać, w głowie się poprzewracało im od internetu, ale takie są objawy uzależnienia internetowego.
A co ci przepraszam nie pasuje w ich wypowiedziach? osobiscie podziwiam ich za kulture, bo ja nie moglbym byc mily dla oszoloma kamila, ldatego tez sie nie wypowiadam
chamstwo, tylko chamstwo. I właśnie tacy ludzie jak ty mają jeszcze swoją godność, jak ktoś ich wkurza, to wolą przemilczeć i wychodzą, na normalnych ludzi, ja nie mówię, można się powyzywać. Kłótnie zdarzają się w rodzinach, w szkolnym życiu. Więc rozumiem że można się pokłócić.
Ale żeby w internecie, i to osobę, której się nie zna, i pewnie nie poznacie, bo dzieli was spora odległość. Widzisz mi tu chodzi o chamstwo już nie mówię, o tym jak ktoś powie na kogoś ty "trollu" dobra, ale "debilu, cipko, możesz wepchnąć nos w czyjeś **** i mocno się sztachnąć" czy grozby od spycialca do innych. O to tu chodzi, i przechodzi to na normalnych użytkowników. Jeden usunął konto co miałem w znajomych, bo nie chciał się w to bawić, inni ograniczyli tu swoją obecność. Dlaczego, bo ani jedna, ani druga strona nie umie odpuścić, a to jest tylko film i tylko internet.
no oczywiście że to nasza wina, my mamy tyle postów na tym forum, że je zaśmiecamy. Już ci pisałem, że jesteś dwulicowy, chorągiewka, która będzie zachowywać się tak jak wiatr zawieje.
tak waszej, czwórki. To już podchodzi pod uzależnienie internetowe, powinieneś sobie iść w piłkę pokopać, popatrzeć na ciekawe programy na National Geographic, zająć się czymś pożytecznym, a nie grozić że, będziesz komuś wytykać błędy w internecie to jest dziecinne. Więc nie mów mi tu jaki jesteś, dorosły bo chodzenie, za innymi użytkownikami, jest obsesją.
A co do tego owszem że wasza wina, bo chodzę po innych forach i gdzie was nie ma, tam jest spokój, a jest tam i kamil.
mua
podaj przykład takiego forum bo z 20 tysiecy postów trudno będzie takie znaleść bo 99% z nich jest napisana na forach hobbita
aaaa i widać, że jego ziomek jesteś skoro latasz za nim z jęzorem na wierzchu na każe forum na któym on jest ^^
nie! nie chodzę za nim, w stosunku do ciebie, ja mam życie realne, i nie odgrażam się że będę komuś wytykać błędy, na każdym kroku. Ty natomiast robisz to co chwilę, co jest dziecinne, gdzie w jakikolwiek temat nie wejdę, tam wasza czwórka, obserwuje fora jeśli już, i tam gdzie was nie ma idzie, dzielić się swoją pasją.
i czekam na te filmy co kamil, więc jestem i widzę co się dzieje. A więc słaba prowokacja twojej strony.
Ile jeszcze będziesz ciągnąć tą szopkę, miesiąc, dwa a może pół roku, rok. Odpuścił byś sobie, a jak chcesz nawracać ludzi, to idz szkol się za kapłana, a następnie ja będę, brał cię na poważnie, bo po poście w temacie już usuniętym, gdzie przeczytałem, co napisałeś.
A napisałeś że będziesz wytykać błędy tej osobie, cały czas, to ja daję ci 14 lat, jesteś w wieku który musi wykrzyczeć komuś że nie ma racji, osoba dorosła, poszła by się napić piwa, na imprezę by poszła, coś porobiła pożytecznego, a nie odgraża się w internecie, innym sorry, możesz sobie zaprzeczać, ale ja mam swoją rację. I to akurat jest prawdą.
Winny się tłumaczy, tłumacz się dalej, a wezmę cię za winnego, jak ty kamila, czy bartoszyca.
a teraz żegnam i mua
podaj przykład mojego tłumaczenia się. Nie używaj moich tekstów że tłumaczy się tylko winny.
"bo po poście w temacie już usuniętym, gdzie przeczytałem, co napisałeś." jakbyś zdążył tam przeczytać, to nie pisałem do czosnoko tylko do osoby, której nick zaczynał się na A.
Nadal proszę o przykłady tłumaczenia się mojego, bez bzdur prosze
Jesteś taki tępy czy takiego udajesz? Nie trzeba kamilka "śledzić" ani uganiać za nim, aby widzieć co on robi i jak wariuje. Mówiłeś, że już kończysz, a piszesz mi wypracowanie do przeczytania. Proszę za to, abyś teraz sam przeczytał moje wypracowanie i nie odpisuj mi tak jak na PW, że nie chce ci się czytać bo za długie, albo nie odpisuj mi że tłumaczy się tylko winny, chcę ci tylko uświadomić że jesteś w błędzie i wybić ci przekonanie, że jesteś w stanie mnie zagiąć w jakikolwiek sposób. Z chęcią odpowiem na twoją głupotę, jaką niezmiernie są twoje zarzuty.
1) "choćby tłumaczyłeś się na portalu filmweb w temacie sentii, że na facebooku ktoś tam mówi o kamilu, kolego," wiesz rzuca sie to w oczy, jak ktoś na profilu jakiegoś fanpejdża "miejsca w śródziemiu gdzie dostaniesz po ryju" pisze w komentarzach na temat trzeciej czesci hobbita o kamilu, tak samo na forach o tolkienie, człowiek czyta forum, aż tutaj przesuwa się nick kamilxxx09,
2)"jak cię tu nie było w pazdzierniku, było tu znacznie lepiej. JBridges robił syf, i spycialec, ale teraz doszedłeś ty, i wiedzma na bosaka, z kontem czosnako." - byłem cały czas, ale postanowiłem reagować na syf robiony przez kamila i jego posty, które lekko mówią gnoją w jego uznaniu trolli i hejterów (osoby które za nisko ocenił hobbita)
3) " A większość twoich wypowiedzi na tym forum, to wymioty, których mi się czytać, nie chce, po jakie licho ty tu jeszcze siedzisz? " skoro moje to i twoje
4) "Przez twoje łażenie z jednym użytkownikiem, przez wyzywanie, JBridgesa kamila "debilem", obleśnych słów, czosnako, tu nawet nie ma co komentować, oraz grozbów spycialca, większość ostatnio nowych użytkowników, założyła jeden temat i od tej pory, nie wchodzą na forum, przez syf który robi to wasza czwórka." nadal czekam, gdzie uzyłem słowa debil albo słowa bliskoznacznego temu słowu, nigdzie nikogo nie obraziłem. Nigdy nikomu nie groziłem. czekam nadal na przykład bo twoje zarzuty są bezpodstawne.
5) "Kamil ma 2000 ileś tam komentarzy i mówisz że 99% napisanych jest na tym forum, widać kto tu za kim chodzi. " po pierwsze nie 2.000 tylko ponad 20.000 postów. A po drugie nie trzeba za na nikim latać z liczydłem i przesuwać kuleczki, aby zliczyć komuś posty. Jakbym miał za nim latać to już bym wylądował obok niego w zakładzie psychiatrycznym. Wystarczy, że najedzie się na jego/mój/twój profil i widać ile jest postów. A nie trzeba być wielkim filozofem, aby wiedzieć, że 99% jest na stronie hobbitów, widząc jaki spam on tutaj robi i płacz wielokrotnie nieuzasadniony(no tak bo spamu nie da się usprawiedliwić).
6) "Może i jestem multikontem, ale mimo że twoich postów, nie da się czytać nie wyzywam ciebie czy innych "debilami"" widzisz jak kłamałeś w zywe oczy na PW, że nie jesteś multikontem, nie jestem tutaj długo a przejrzałem Cie na wylot, bo inteligencją miażdżę ciebie jak Polska Gibraltar w Eliminacjach do Mistrzostw Europy 2016. Ponownie czekam na przykład jak kogoś OBRAZIŁEM i użyłem słów niecenzuralnych. Przy okazji cieszę się, że przyznałeś się do multikonta, może pora się pożegnać dwulicowcu.
7) "ok pamiętam swój pierwszy post co napisałem, ale co widzę to wy macie coś do fanów, napisałeś, że taki słaby film łykną, młodsi ludzie, a znasz ich nie?" - proszę, przeczytaj jeszcze raz tamten post, przemyśl i wróć jeszcze raz. potem pogadamy.
8) "ale nie wyzywam notorycznie, chodzę za tobą ostatnio tak jak ty za kamilem, ale tylko dlatego że, mam nadzieję że zrozumiesz że, nie da się zmienić osób w realnym życiu, i nie zmienisz w internetowym." - nie usprawiedliwiam teraz realowca albo spycialca, ale pod jeden z nich wrzucił swoją fotkę na swoim blogu, pod fotką było 6 albo 7 komentarzy, z czego 5 było twoich typu cytuje, "zj..ny ryj", "ch*j" itp. Nieważne jakich słów tutaj użyję, tam pokazałeś chamstwo na czystym poziomie, a ośmielasz się mnie oskarżać o coś co sam robisz i jeszcze z tego się tłumaczysz. Nie musisz mi mówić co ja robię, bo wiem. Ale nie próbuj mi wcisnąć kitu, że używam słów które tutaj zacytowałeś i że kogoś obrażam i grożę. Kamil mnie zgłosił, Ty też... "still waiting"
9) "znasz kamila w realnym życiu? jak nie, to po cholerę ci jego zmiana, skoro na świecie są ludzie, którzy zachowują się gorzej. Więc odpowiedz mi na to pytanie jeśli możesz i po co tobie zmiana jego zachowania? " Nie znam, nie oceniam ludzi po wyglądzie to po pierwsze, jak ty zrobiles na blogu realowca/spycialca pod fotką jednego z nich nie pamietam którego. Nie chcę zmienić kamila, bo tego nie da się zrobić. Osoby inteligentne wiedzą, że coś z nimi jest nie tak, osoby które nie mają świadomości tej i błądzą w głupocie będą próbowały ściągnąć innych do swojego poziomu poniżej poziomu morza. Nie podoba mi się to, że czuje się on intelektualnym zwycięzcą, podobnie jak bartoszcośtam. Nie można pozwolić, aby takie osoby żyły w przekonaniu, że są bardziej mądre i trzeba im to uświadomić. powiesz mi zaraz, że jest powiedzenie "głupiemu się odpuszcza" nie, on uważa się za mądrego więc nei odpuszczamy.
Chcę zmiany dla forum, nie dla mojej ideologii.
Spycialec, czosnoko, mam o nich podobne zdanie. Wyzywają, obrażają itp, ale nie utożsamiaj mnie z nimi!!! To, że czosnoko miałem w znajomych o niczym nie świadczy, podobną do niej osobę też miałem (jeżeli jesteś na tyle inteligentny to domyśliłeś się, że chodziło mi o ciebie). O matko i co teraz?!
JBridges, Belief, Disclaimer, sentia, ja oraz około 10 innych użytkowników - ani razu nikogo nie obraziliśmy. Ani nie uzywaliśmy słów niecenzuralnych, to, że przewyższamy was inteligencją nie świadczy o łamaniu regulaminu :P. A zostaliśmy zgłoszeni przez armię kamila... i gdzie są te blokady?!
Grozisz komuś banem, tym bardziej za multikonto, a sam nim jesteś, nie wiem kim byłeś w "poprzednim wcieleniu" ale pewnie podobnym zaślepionym użytkownikiem, który z powodów przypuszczalnych (ban lub zła sława i reputacja na forum) porzucił poprzednie szaty.
ja mam tyle do powiedzenia, mogę jeszcze więcej, jeżeli będzie trzeba.
w pierwszym poście mnie obraziłeś więc nie mam już z tobą o czym rozmawiać. Ile ty masz lat 16-17 ? idz powiedzieć mamie że na tym forum jest taki kamil? wyśmieje cię po twoich postach.
haha JBridges nie wyzywa haha no to przeszedłeś samego siebie, i nie znałeś jego poprzednich kont.
Belief Disclamera i sentie w to nie mieszaj, bo oni są "bogu" ducha winni awantur waszej czwórki. Wez jeszcze raz sobie prześledz argumenty JBridgesa.
realowiec nie ma bloga, tylko spycialec, i dostał to na co zasłużył, i jeśli wróci a będzie robić to samo, nie odpuszczę mu.
Ja już z tobą od tej pory nie gadam, wez se kup grę, idz na piwo, i przestań męczyć to biedne forum.
Żegnam i nie pisz do mnie bo już nie mam ochoty czytać twoich postów. Jesteś dziecinny, twoje zachowanie, tak odczytuje. I nie grożę tobie banem, tylko czosnako, JBridgesowi i spycialcowi. A to że gadają o kamilu, widocznie nie mają, nic sensownego do powiedzenia. Tak jak ty. Więc odpuść sobie.
Przecież ty nie masz nic do roboty, poza nękaniem innych i siedzeniem całymi dniami na forum Hobbita, niczym ułomny. Ciekawe ile masz spraw o stalking? Tylko się tu nie zrzygaj znowu.
ja już ciebie zgłosiłem ale idz, płacz o bana, czekam aż go dostane.
Nie pisz do mnie....
To coś kolejnego w stylu "aha", "pogadałeś sobie?", "skończyłeś?", "spam", "zgłoszony".
On w sumie nie brał udziału w żadnej dyskusji. Jedyne co potrafi to chamskie odzywki.
Ja brałem udział w wielu kulturalnych dyskusjach, ale teraz nie mam na nie czasu. Myślę, że sporo ogarniętych osób na forum może to potwierdzić.
O kurczę, ale poparcie. Nawet ja nie wiedziałem, że deragorn z taką szychą ma do czynienia.
No widzisz ilu rzeczy czasem o sobie nie wiemy :P. deragorn lepiej niech nie zadziera :P
Nie wiem co jest niezrozumiałego w BPA. Fakt, że nie zakończyli połowy wątków, ale w trakcie filmu jest dobrze pokazane co, jak i dlaczego.
Serio pytasz? Nie pokazano skąd się wzięły kozice na polu bitwy, nie pokazano kiedy i dlaczego drużyna zamienia ciężkie zbroje na futerka tuż przed szarżą, jak Radagast skłonił Beorna do współpracy i wielu innych drobiazgów. Do tego mnóstwo wątków jak sam(a) piszesz, nie ma zakończenia.