PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Wie może ktoś jaka jest średnica ORYGINALNEGO pierścienia Bilbo Bagginsa Bardzo na tym zależy bo planuje sobie kupić ale chcę ORYGINALNE wymiary.

kain14

Z tego co mi wiadomo to raczej nie ma rozmiaru. Wiem, że Jedyny dopasowywał się do aktualnego właściciela :)

kain14

Taki pierścień może uzależnić, a nawet przedłużyć życie;)

kain14

ale przecież:

https://www.youtube.com/watch?v=RnWN3c6_ri4&x-yt-ts=1421828030&x-yt-cl=84411374& feature=player_detailpage#t=246

kain14

Na palcu Saurona miał chyba 151 milimetrów średnicy. Mnie by się tam cała ręka zmieściła. Ale nie wiem, czy to prawidłowe dane.

kain14

A masz ORYGINALNY palec?

lolpus

To do kolekcji.
Będzie leżał w gablocie.
(przynajmniej takie są plany)

kain14

W takim razie nie rozumiem, dlaczego różnica średnicy rzędu 2-3 mm miałaby robić różnicę (lol).

lolpus

Jak chcę wydać kilka stów (bo tyle pewnie kosztuję porządna replika) to chcę mieć pewność, że kupiłem tak jak chciałem a chce kupić w takich rozmiarach.
Jak kupujesz sobie dywan to też patrzysz na jego rozmiary, a przecież on tez będzie tylko leżał. I do niczego nie będzie używany.

kain14

A gdzie go kupujesz? W sklepie Wety czy jak?

kain14

No skoro już jesteśmy przy tak celnych porównaniach to jakbym kupował dywan tylko po to, żeby leżał w szafie to nieszczególnie by mnie obchodziło parę milimetrów w jedną czy drugą stronę.

Xoxoxox

Dobra przyznaje to z dywanem to fatalne porównanie.
Po prostu zależy mi na identycznych rozmiarach ale skoro nie ma to ok

kain14

Gdy kupujesz dywan, kupujesz dywan o określonej powierzchni. Określona jest projektem tudzież dostępną powierzchnią. Nietrafiona analogia.

Brak jest jakichkolwiek informacji na ten temat, przynajmniej u Tolkiena i przynajmniej według dostępnych mi informacji. Może jakiś Hobbitolog, jak Kamil, sięgnie po jedną z Kronik i tam znajdzie, jednak wątpię w to, skoro jeszcze nie udzielił Ci potrzebnych informacji.

lolpus

Zostaje wysłanie listu do Freemana z prośbą o podanie wymiarów palucha.

lolpus

Dobra przyznaje to z dywanem to fatalne porównanie.
Po prostu zależy mi na identycznych rozmiarach ale skoro nie ma to ok

lolpus

Też nie czaję. Przede wszystkim nie wierzę, że ktokolwiek gotowy wysupłać grubą kasę na taką replikę nie będzie chciał jej ponosić przynajmniej przez pierwsze parę dni od zakupu. Na wszelki wypadek zgłosiłem założyciela tematu do kasacji konta.

Xoxoxox

Bardzo słusznie. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Xoxoxox

Ja akurat nie chcę go zakładać.

kain14

Dobra dobra, początkowo wszyscy tak mówią.

Xoxoxox

no może na małą chwilkę bym go sobie założył...... ale nie w tym rzecz.
Mi on jest potrzebny bo chcę mieć kolekcje.
A wymiary bym wziął oryginalne ale skoro nie są ustalone...... to bardzo dziękuję za udzielenie mi tej informacji.

kain14

Wiesz jak byś kupił z orginalenego sklepu wety to byłyby takie jak w filmie :)
Link : https://www.wetanz.com/the-one-ring-gold-plated-tungsten-carbide/

Jest jeszcze jeden za parę tysi...

GandalfTheWhite

Nieoryginalny można kupić w Polsce za 100 zł. gdzies kiedys widziałem

kamilxxx09

Możliwe ale kolega woli chyba oryginalny :)

kamilxxx09

Jak ma pieniądze to lepiej kupic oryginalny

kain14

no tylko uważaj bo jego moc ściągnie sługi Saurona. A potem będziesz musiał iść go zniszczył do mordoru.

Xoxoxox

hehe :)