PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Witam! Zapewne pamiętacie mój temat o najmroczniejszej scenie trylogii.Postanowiłem zakończyć głosowanie gdyż oddaliście wystarczającą ilość głosów.Dziękuję :)

Tym razem wybieramy najbardziej klimatyczną scenę z 3 części Hobbita.Za parę dni założę kolejny temat a wyniki wszystkich trzech głosowań przedstawię za tydzień

ODDAJĘ GŁOS NA... ROZMOWĘ THORINA I GANDALFA W BREE!

ZACZYNAMY!

PS: Jeszcze raz dziękuję za głosy w poprzednim temacie :)

thorin3

Śpiew Krasnoludów przy kominku :)

jesiennamuza

Dzięki :)

thorin3

Wejście krasnoludów do Ereboru i atak Smauga na Esgaroth.

thorin3

1. Całość (oprócz olbrzymów i goblinów)
2. Pająki i smaug(rozmowa)
3.Bilbo na licytacji i Bilbo jako Ian holm

pemmil

Którą mam podliczać?

thorin3

Rozmowę ze smaugiem

pemmil

OK.

thorin3

Śpiew krasnoludów przy kominku. Zdecydowanie.

Sa w trylogii momenty tzw epickie, sa tez piękne, są i wzruszające... ale jesli chodzi o klimat - pieśń krasnoludów bez dwóch zdań :)

kamilxxx09

Chyba już znamy faworyta :)

thorin3

Rozmowa Thorina i Gandalfa w Bree ;]

thorin3

Pieśń przy komiku :)

thorin3

Wiele jest w Hobbicie pięknych i klimatycznych scen i szkoda, że trzeba wybrać tylko jedną... Mam dylemat między pieśnią krasnoludów, a Lot orłów z NP, ale niech będzie jednak Lot orłów ;)

thorin3

Pieśń przy kominku bez dwóch zdań najbardziej klimatyczna

thorin3

Kominek.

thorin3

Najpierw pomyślałem, że nie ma szans wybrać jednej takiej sceny, potem przeczytałem komentarze i stwierdziłem, że rzeczywiście pieśń krasnoludów to było zdecydowanie to.. ale po chwili znów pomyślałem, że przecież jest mnóstwo wspaniałych klimatycznych scen i nie możliwe jest wybrać tej prawidłowej ;p dobra.. wybieram Pieśń krasnoludów w Bag End przy kominku ;)

thorin3

Masz.
http://youtu.be/NRUBe2RTq74

thorin3

Bardzo mało jest takich scen, ale niech będzie kominek.

thorin3

Scena w której Gandalf przedstawia krasnoludy beornowi

thorin3

Póki co,prowadzi kominek.

thorin3

Moze wygra :)

kamilxxx09

Pewnie tak :) W sobotę ostatnie głosowanie :)

thorin3

krasnoludy wychodzące z kibla

realowiec

Masz wspaniałego mistrza.

thorin3

Głos na kominek.
Jest kilka scen na które zwróciłabym tu uwagę, ale nic tak nie oddaje klimatu filmu jak ta pieśń.

thorin3

Pieśń krasnoludów

thorin3

Pieśń krasnoludów, choć uwielbiam jeszcze zagadki i orły :)

thorin3

oj, ciężko wybrać jedną!
rozmowa Bilbo z Thorinem o powrocie do domu i posadzeniu żołędzia, z którego wyrośnie drzewo... cudo! i scena w której król Esgaroth pyta, kto niby poręczy za słowo Thorina i wyskakuje Bilbo - eh...
ale bezsprzecznie śpiew krasnoludów przy kominku to mój faworyt :)

thorin3

wiec...krasnoludy wychodzace z kiblaaa...aa tam żartowalem :) beorn i gandalf i przedstawianie kompanii:)

JBridges

świetny wybór :)

Imitation

No Bag End to nudne jest a scena z Beorna jest po p

thorin3

Dobry :) mu z kolei najbardziej podobała się rozmowa Thorina i Thranduila z drugiej cześć w Leśnym Królestwie. Z całej trylogii jakobjedyna wywołuje u mnie ciary :D

thorin3

Gandalf i Elrond dłuższa rozmowa w wersji rozszerzonej Hobbit Niezwykła Podróż :)

thorin3

Cała wizyta krasnoludów w Bag End to 100% klimat Tolkiena. Od jedzenia wieczornej rybki przez Bilba do Pieśni krasnoldudów klimat, aż wylewa się z ekranu. Drugą stoprocentówką jest bitwa na zagadki Bilba z Gollumem.

obleh

Dzięki obleh :)

thorin3

Misty Mountains :)

thorin3

Wejście krasnoludów do ereboru z pustkowia.

thorin3

Krasnoludy w Bag End - całość

thorin3

Dużo jest dobrych scen, a ty ludzi o dylematy przyprawiasz z wyborem jednej ;) Mimo wszystko- pieśń krasnoludów.

Ciasteczkowy_Potwor18

A przyprawiam :)

thorin3

Dołącze do pieśni w Bilbowej norce.Podobały mi się też ujęcia krasnoludzkiej armii w bofa i rozmowa Bilba z Smaugiem.Głos na pieśń.

thorin3

Reklamy były bardziej klimatyczne niż ten dupiasty film!!!!

thorin3

1. Azanulbizar
2. Scena z bitwy pięciu armii gdy orkowie uzyskują przewagę (Azog mówi - ''Umi szim") ze wspaniałym motywem muzycznym Shore'a.

thorin3

1. Bert rzucający Bilbo na Kiliego, a potem przy muzyce Roast Mutton wypadające na trolli krasnoludy.
2. B5A, kiedy to oddział Żelaznych Wzgórz ustawia się z murem tarcz, a kiedy już wszyscy myślą, że tylko krasnoludy wezmą udział w tym starciu, kilkudziesięciu elfów po ich plecach wypada w pierwszy szereg. Nie wiem czemu, ale przypomniało mi się: "Berio!" Aragorna w Helmowym Jarze.

thorin3

Nie wiem co mam wybrać bo w temacie jest najbardziej klimatyczna scena z Trylogii, a potem, że tylko z 3 części :D Jak dla mnie to w 3 części najbardziej klimatyczna, taka lotrowa scena to była w Dol Guldur i w Gundabadzie.

LordAngmar

wybieramy nie z trzeciej części tylko z trzech części :)

nomiko

No tak, można było to dwuznacznie zrozumieć :)

LordAngmar

to fakt :)

thorin3

Śpiew krasnoludów przy kominku.

thorin3

Tańce- hulańce króla Goblinów w pierwszej części. :D

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, widząc ten temat.