PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249771
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Kolejna mega trylogia. Pewnie wszystkim opadną kopary ...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
spycialec

za pozwoleniem - OJCIEC CHRZESTNY jest zaiste rewelacyjny - że o książce nie wspomnę - kawał dobrej literatury ale - zasadniczo TO DWA RÓŻNE ŚWIATY - świat ukazujący podwójną moralność i świat pokazujący gdzie dobro i zło jest jasno od siebie oddzielone i to w sferze baśni a więc tej którą Tolkien nazwał bardziej pożądaną dla dorosłych niż dla dzieci - z racji świata w jakim jest zanurzony umysł dorosłych ;

co do opadających kopar - cóż - HOBBIT tego nie sprawił w 2 wcześniejszych odsłonach tak jak WŁADCA - w tym roku byłam natomiast w zachwycie dzięki INTERSTELLAR czy za sprawą GODZILLI i BOGÓW - bo bardziej do mnie przemawiały - aczkolwiek wizja Śródziemia pociąga i kusi -jednych wyjątkowo - innych w miarę a jeszcze innych tak sobie......

OJCIEC CHRZESTNY ukształtował pewną zasadę w kinie - stał się kultowy - WŁADCA czy w mniejzym stopniu HOBBIT - pewną epokę a to są dwie różne sprawy - zaś literacko - cóż - trudno się mierzyć z potencjałem Tolkiena który trafił do zdecydowanie szerszej grupy odbiorców - nawet bym powiedziała poszukiwaczy tego czego brakuje w codzienności i wielkiego pozytywnego ładunku emocjonalnego; wszystkie książki Puzo czytałam - ale pierwszeństwo musze dać SILLMARILIONOWI:)

ocenił(a) film na 9
Baronek7

który film w ostatnich czasach sprawił,że 3 godziny w kinie mijają jak film krótkometrażowy ??? należy się ciszyć ,że są ludzie którzy potrafią stworzyć film na który czeka się cały rok... są gusta i guściki o których się nie dyskutuje ale po Hobbicie długo nie będzie takiego filmu... to moje subiektywne zdanie... INTERSTELLAR ??? oglądałem , pomysł bardzo dobry, aktorzy fajnie dobrani ale w 3 godzinach niestety czułem jak wieje nudą... ale to również moje subiektywne zdanie

burzyk81

Nie tylko Twoje ;)

spycialec

Wiesz, moje oceny przynajmniej nie sa żadną przykrywką a ja nie mam sie za wielkiego znawcę kina, bo ty chwalisz wielkie dzieła kinematografii, wszedzie chwalisz się tym, jakim to znawca kina jesteś, a rzeczywistośc jest taka, ze jesteś trollem. Dowody to twoja działalność na tym forum i innych. Tyle w temacie, zegnam ozięble.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Christopherowi Tolkienowi też byś to powiedział?

Nie.

użytkownik usunięty
Troll_filmweb

Twe umiejętności poznawcze są zaiste nikłe. Byle pytanie może być obarczone mianem trollingu.

burzyk81

"należy się ciszyć ,że są ludzie którzy potrafią stworzyć film na który czeka się cały rok..." Ci ludzie nazywają się marketingowcy, pora dorosnąć. ;)

ocenił(a) film na 8
spycialec

Tobie naprawdę się nudzi. Znajdź sobie jakieś pożyteczne zajęcie, a nie spędzasz całe dnie, trollując na forach Hobbitów.

użytkownik usunięty
burzyk81

Może trylogii takich jest mało ale też nie do końca mogę się z tobą zgodzić.

A Gwiezdne Wojny może to nie jest trylogia ale świetna filmowa saga.
Harry Potter jako saga filmowa i książkowa też piękne dzieło.

jeszcze tam kojarzę Ojca Chszetnego ale nie bardzo przepadam za tą trylogią. Jest jeszcze sporo ciekawych filmowych sag i trylogii