PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249712
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

O niebo lepsza aczkolwiek uważam ze z hobbita to Najlepsza część

użytkownik usunięty
s111

Zgadzam się ja, kocham Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia, no i dwie wieże na równi z moją ukochaną częścią. Drużyna Pierścienia jest dla mnie perfekcyjna od chwili rozpoczęcia się filmu do końca

soundtrack
piękne sceny
magia
klimat
mrok
nie zapomnę też wspomnieć o Edycji Rozszerzonej Drużyny Pierścienia

rozszerzonej morii, ja kocham przede wszystkim rozszerzoną scenę w Lothlorien ten soundtrack, i moja ukochana postać z całego Śródziemia Galadriela sprawia że ta część według mnie z Władcy Pierścieni jest najlepszą częścią

Mój ranking filmowego Śródziemia jest taki
1 miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia 10/10
2 miejsce Władca Pierścieni Dwie Wieże 10/10
3 miejsce Hobbit Niezwykła Podróż 10/10 według mnie ciut lepsza od powrotu króla, ale tylko dla tego że troszkę zabrakło jej do Drużyny Pierścienia tego klimatu
4 miejsce Władca Pierścieni Powrót króla 8/10 uważam ją za najsłabszą część z władcy pierścieni ale jako całość trylogia władca pierścieni 10/10
5 miejsce Hobbit Bitwa Pięciu Armii 6,9/10 naciągnięte 7/10 po Extedent Edition może być wyższa
6 miejsce Hobbit pustkowie smauga 6/10

użytkownik usunięty

Edit: Ja tak samo jak zbroja uważam Hobbit Niezwykła Podróż na najlepszą część z trylogii Hobbita

s111

Ja z kolei wolę Niezwykłą Podróż od Bitwy. :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
zbroja

wszystkie na swój sposób są ciekawe :-)

s111

Bitwa Pięciu Armii to zdecydowanie najlepsza część Hobbita. Po dwóch pierwszych byłem zawiedziony, ale ta mi pasuje. Od Powrotu Króla gorsza, ale w końcu Hobbit osiągnął poziom zbliżony do 2 pierwszych części Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 6
Chuck7

osiągnął zbliżony poziom bo jednak obydwa filmy mają ze sobą wiele wspólnego. osobiście uważam ze zupełnie inaczej oceniła bym hobbita jeśli wyszedłby przed trylogia władcy pierścieni , bo jakby nie patrzeć tak właśnie się wszystko rozpoczęło. :-)