PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Legolas to przegiecie, montaz to chyba po pijaku robili, ma sie wrazenie ze wycieli mase niezbednych scen na rzecz jakichs idiotycznych manewrow z chociazby gosciem w sukience... Serio ma sie wrazenie ze to zbieranina przypadkowych trailerow a nie jeden zwarty film. Jedynie wersja rezyserska moze uratowac ten film.

ocenił(a) film na 10
ste

Zgadzam sie, ze przegięcie Legolasa.

ocenił(a) film na 9
ste

Osobiście cieszę się, że Legolas pojawił się w Hobbicie, ale faktycznie trochę go przekombinowali. W LOTRze aż miło było oglądać sceny z nim - taki przyjemny według mnie. :) W Hobbicie jednak często miał minę, jakby był obrażony na cały świat. Na planie filmowym Orlando Bloom ciągle uśmiechnięty (przynajmniej na nagraniach, które widziałam), ale kiedy tylko zaczynał grać to włączał tryb zbuntowanego nastolatka. Nie rozumiem, dlaczego tak zmieniono charakter Legolasa.
Ja akurat należę do tej grupy, której nie przeszkadzają jego nadprzyrodzone moce. :) Śmiałam się z nich (szczególnie ze wskakiwania po kawałkach walącego się mostu).
Wersji reżyserskiej nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że po niej poprawi się ocena filmu. :)