PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422839
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wybierzcie swoje 4 najlepsze sceny, podając numerek:)
1. Thorin patrzący z nienawiścią na Króla Elfów, który nie chciał mu pomóc w walce ze
smokiem Smaugiem podczas ataku na Erebor.
2. Pieśń krasnoludów w domu Bilba "The Misty Mountains Cold"
3.Słowa Gandalfa gdy wręcza Bilbowi Żądło.
4. Rozmowa Galadrieli i Gandalfa w Rivendell, gdy ta mu mówi by się nie bał.
5.Lot orłów
6.Thorin schodzący wśród płomieni po drzewie, gdy idzie zmierzyć się z Azogiem.
7. Gdy Thorin mówi do Bilba na skale Carrock że jeszcze w życiu się tak nie pomylił.
(wzruszająca scena)
8. Gdy Gandalf zjawia się w królestwie goblinów i oślepia wszystkich błękitnym światłem.
9. Gdy Gandalf zmienia trolle w kamień.
10. Bilbo darujący życie Gollumowi.
Moje ulubione to numery: 10, 4, 6, 7

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Dodaję cośiebie:
Bilbo rzucający się na orka chcącego zabić Thorina, wejście Goluma, Radagast odciągający pogoń orków, Thorin walczący z Dębową Tarczą przy boku, pojawienie się motyla/ćmy zwiastującej przybycie orłów

katedra

Zgodzę się tylko na ćmę. Reszta jest dobra ale nie wystarczająca do tego Top 10.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Serio? Ćma zamiast Bilba rzucającego się na orka? Why?

ocenił(a) film na 10
Ascello

haahaha:D

ocenił(a) film na 9
adik789

Ok, w sumie nie zabrzmiało to tak jak chciałam. xD

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

6 zdecydowanie :D

użytkownik usunięty
nowak404

Mnie bardzo podobała się scena z Gollumem, na którego czekałem z niecierpliwością. Radagast odciągający pogoń orków - bardzo dobra scena, a muzyka tylko znakomity klimat budowała. Orły ratujące całą drużynę i pieśń krasnoludów w domu Bilba. W filmie jest mnóstwo fantastycznych scen i nie można też wybrać tylko czterech, które najbardziej się podobały.

To chociaż spróbuj:)

kamilxxx09

NO chyba zapomiałeś o scenie gdzie pokazuje się oko smoka - przypominające OKO z władcy pierścieni

ocenił(a) film na 6
arek6666

kiedy na forum dt. tego filmu pada słowo epicki chce mi się rzygać.

BackWithBang

a jaki związek ma twoja wypowiedź z moją ?

ocenił(a) film na 6
arek6666

epicko źle podpiąłem wypowiedź ;)

arek6666

Ta scena jest dobra ale nie epicka.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dodam od siebie scenę z zagadkami - genialna. A z twojej listy: 2, 10, 6, 1.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
slomka87

Aha i co zazdrościsz.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

tak i zazdroszczę "znajomych", którzy tak samo jak Ty chwalą jedynie Hobbita

slomka87

Bo to arcydzieło.

ocenił(a) film na 9
slomka87

Bo w przeciwieństwie do ciebie kamilxxx09 i jego znajomi znają się na filmach.

ocenił(a) film na 7
slomka87

dokładnie tak !!! Hobbit jest dla mnie znakomity ale wchodzę na forum szukając sensownych postów... niestety poziom jaki reprezentujesz jest typowy dla "gimbusa", nie tylko ilość postów (chyba cie po*ebało o.O) ale i jakość... dzieciaczek podjarany sceną (z serii Moda na sukces) kiedy to Thorin dziękuje Bilbo na Carrocku -.- pożal się Boże... i radzę sprawdzić w słowniku znaczenie słowa epicki bo jeśli uważasz, że dialog Galadrieli z Gandziem jest epicki to brak mi słów w tym momencie... zgaduję, że za jakieś 2 minuty dostanę błyskotliwą odpowiedż (w stylu zamkinj się bo się nie znasz ) bo najwidoczniej nie masz życia i spędzasz czas na FB i FW... mała rada- Daruj sobie (jeśli nie chcesz ośmieszyć się jeszcze bardziej) !!!

ocenił(a) film na 7
Marq_94

oczywiście hejtuję kamilixxx09...sorry za złe podpięcie posta

Marq_94

Gandzio:) :):)
poza tym 100% racji, tylko mniej wulgarnie :P

ocenił(a) film na 7
Shalimar00

nie no sory, z reguły jestem opanowany... ale gdy na każdej dyskusji widzę tego człowieka i jego arcygenialne komentarze to ręcę mi się załamują :|

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Najlepszy sceny jakie wywarły na mnie emocje, to ta pieśń "The Misty Mountains Cold" i nie spodziewana piosenka, którą prawie popłakałem się ze śmiechu, kiedy myły naczynia krasnoludy i te reakcje Bilba. Hahaha... od razu pomyślałem o tym fragmencie z książki Tolkiena. ;) Także najlepszą sceną były zagadkami, między Bilbem, a Gollumem. No i jeszcze ta scena z Bilbem, kiedy gra na zwłokę z trollami, czekając aż Gandalfa odsłoni wreszcie wschód słońca, które zakrywa głaz.

ocenił(a) film na 9
MrSzakal

2, 5,6, 7 ..;)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

A to tylko ty możesz decydować które sceny są dobre, a które nie? Inni chcą zapisać swoje, a innym nie zapadly w pamięć podane wyżej przez ciebie.

cichy89

Podałem 10 i chciałem by inni wybrali tylko spośród nich.

użytkownik usunięty
cichy89

zluzuj gacie koleś

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Moje pewniaki to : Pieśń "Misty Mountains Cold" (śpiewałem razem z nimi ) "2" , "wejście Thorina" "6" , Bilbo przypominający sobie sowa Gandalfa i powstrzymujący się od zabicia Golluma "10" i czwarty typ jest ode mnie Thorin powstający z dębową tarczą i pokonujący Azoga ucinający mu rękę ! (Zakrzyknąłem Baruk Khazad ! Razem z Thorinem !) + Szarża i uper cut z miecza w wykonaniu Thorina prowadzącego Krasnoludy do zwycięstwa !

ocenił(a) film na 9
Norven

Gratuluje dobrego pomysłu ! Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

10,6,7,2 xD. I jeszcze jak Bilbo chciał od nich odejść to co mówił do Bofura (?) nie wiem czy tak się on nazywa. xd

kamilxxx09

Ta, scena z Leśnym Elfem siedzącym na łosiu gigancie była bardzo epicka(wut). Był ktoś oprócz mnie kto też wtedy patrzył tylko na łosia?

Mi się najbardziej podobała scena w Dol Guldur, kiedy to się Sauron na chwilę pojawił. Może dlatego, że to była jedyna mroczna scena.

sarev0k

Ależ to nie był Sauron, lecz Czarnoksiężnik z Angmaru.. Nie pamiętasz ostrza Morgulu, które to Radagast przekazał Gandalfowi?

adrbug

Chodzi o ten czarny cień, który wzywał Radagasta ;) To był Sauron.
Ale owszem Czarnoksiężnik był tam również.

sarev0k

Ten, który wypowiadał jego imię? Ale nie pamiętam jego pojawienia się. Oglądałem film wczoraj, a już mnie pamięć zawodzi :). Możesz mi przywołać tę scenę?

adrbug

To było chwilę po tym jak go Czarnoksiężnik zaatakował, Radagast spojrzał w głąb uliczki i tam zmaterializował się Sauron(czarny cień). Wezwał Radagasta a ten po chwili w raczej szybkim tempie uciekał na swoim zaprzęgu ;]

sarev0k

A tak, coś sobie przypominam. No, ale właśnie to bardziej był cień, niż zmaterializowana postać Saurona :).

adrbug

No taki cień jak pamiętam, ale Sauron bo kto inny ;d

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

no a ja od siebie dodam sceny podczas których niczym z lotu ptaka widzimy wędrującą kompanię na tle wspaniałego krajobrazu i przy świetnej muzyce oraz motywy podczas pogoni Bilba za odjeżdżającymi krasnoludami, moment kiedy Bilbo podnosi Jedyny Pierścień i oczywiście przybycie do Rivendell

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Moim zdaniem 2, 4 , 6, 7 [ gdybym mogła dałabym jeszcze 10 :) ]

kamilxxx09

Ani jedna z wymienionych przez Ciebie. Przecież prawie żadna z podanych nie jest 'epicka'. Znasz w ogóle ogólnie przyjętą definicję tego słowa? Zwrot 'pełna rozmachu' będzie tu jak najbardziej na miejscu? Atak smoka, retrospekcje z walk o Morię, walka kamiennych gigantów to były epickie sceny a nie pojedyncze słowa i gesty.

Platek

Nie znasz sie. Chodziło mi o momenty które zapadają w pamięć a nie o sceny walk.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A sceny walk nie zapadają w pamięć? Bo mi tak.

kamilxxx09

Bylo kilka lepszych scen niz te ktore umiesciles w rankingu, chocby dialog z pierwszego spotkania Bilba z Gandalfem - bardzo klimatyczny i ciekawy, flashback bitwy orkow z krasnoludami pod Moria czy scena jak Thorin pyta sie Bilbo czemu wrocil do nich zamiast uciekac a Bilbo mowi ze "Ja mam swoj dom i mam do czego wracac, czesto do niego wracam we wspomnieniach. Dlatego pomoge wam odzyskac wasz wlasny, ktory utraciliscie" - jeden z najlepszych dialogow.
Z Twojego rankingu wybiore 4 w kolejnosci od najlepszej:
Numer jeden to zdecydowanie 5 - lot na orłach... chyba najlepsza scena z calego filmu.
2 - piesn krasnoludow
10 - Bilbo darujacy zycie Gollumowi
6 - Thorin zmierzajacy w strone Azoga

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jeszcze Saruman wychodzący zza kolumny, szacunek dla pana Lee. Większość tych scen z epickością nie ma nic wspólnego, lepiej napisać "Najbardziej pozostających w pamięci", mi jakoś ten Saruman chodzi po głowie.

ocenił(a) film na 8
kuba_11117

10,6,7,3

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zabrakło najważniejszej:
Bilbo, który opowiada jak bardzo tęskni za domem i przyrzeka,że pomoże swój własny dom, znaleźć krasnoludom

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

2 i 4 najbardziej klimatyczne

kamilxxx09

Żałosne żarty na poziomie przedszkolaków.EPICKIE jak filmy Emmericha(niewiem czy dobrze pisze.)

użytkownik usunięty
Czadecki_nr2

nie , piszesz na poziomie przedszkolaków