PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327690
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

To co tam się wyświetla na 3D HFR to jest po prostu skandal - po 3 minutach reklamowałem, że nie mam zamiaru się męczyć na takiej wersji ( i nie chodzi o 48kl/s). Reklamację uznano, bo problem jest znany. Cudem udało mi się zdobyć bilety do nowo-otwartego Multikina na salę extreme (3D HFR + Dolby Atmos) i tam obraz naprawdę żyleta. Natomiast jak w Silesii zobaczyłem orków ujeżdżających Wargi to po prostu było aż żenujące. Widzowie którzy obejrzeli w tej wersji w tym kinie, zostali jednym słowem brzydko wydymani bez mydła. W zeszłym roku było dokładnie to samo na Niezwykłej Podróży.

ocenił(a) film na 9
Gr3gorius

3D niby jest , ale jakieś rozmyte - obraz jest w miarę ostry jedynie na środku (jakby jakaś bańka była na okularach - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć) wszystkie obiekty w ruchu wyglądają przekomicznie i nienaturalnie wyodrębnione z ekranu (i nie - nie chodzi mi o głębie ekranu i kilka planów tej głębi) co szczególnie widać przy scenach generowanych komputerowe (orkowie ujeżdżające Wargi itd.), bolą tylko oczy i nie można się na niczym skupić. Helios w zeszłym roku 3D HFR był OK choć lekko ciemny, teraz Multikino także żyleta, jedynie ta nieszczęsna Silesia ma jakąś całkowicie skopaną wersję.

użytkownik usunięty
Gr3gorius

Dzięki ,że mnie poinformowałeś bo byłem na tym filmie w Silesii , ale na początku ci orkowie na wargach wyglądali dosłownie przekomicznie i te wszystkie ucieczki. Myślałem ,że tak ma być ,a tu prosze. Jeszcze ide na drugi seans ,ale na 2D więc wtedy zobacze jak to ma wyglądać.

ocenił(a) film na 7
Gr3gorius

W CC we Wrocławiu obraz był ciemniejszy po bokach. Tylko środek jasny.