PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506848}
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17497
Home - S.O.S. Ziemia!
powrót do forum filmu Home - S.O.S. Ziemia!

Rzeczywiście ujęcia robią wrażenie i tworzą piękne kompozycje, ale czy nie drażni Was ta
komputerowa kolorowanka? Wiele, rzekłbym nawet, że większość obrazów przypomina bardziej
plansze gier komputerowych (np. "The Sims") niż naturalny krajobraz. Wielokrotnie nawet
zastanawiałem się, czy ujęcia są prawdziwe, czy cyfrowo posklejane.

Mimo wszystko fajnie się ogląda i obraz robi wrażenie. Co do narracji, to moim zdaniem jest tak jak
napisał założyciel wątku "Doskonałe zdjęcia, zerowy przekaz..."

Pozdrawiam ((o:

ocenił(a) film na 10
matemato

Wszystkie zdjęcia robione były kamerą z pokładu sterowca w formacie Full HD. Stąd też nie słychać odgłosu silnika i odnosisz wrażenie, że były one tworzone na komputerze.

aqu32

Nie pisałem o dźwięku, tylko o obrazie...

ocenił(a) film na 10
matemato

Ja też miałem na myśli obraz, ale myślałem, że odbierasz go tak właśnie z powodu brak odniesienia czym one mogły być tak nakręcone.
Ja nie raz oglądałem podobne dokumenty i chyba trochę przywykłem,.. choćby w serialu "Planeta Ziemia" by BBC - tam zdjęcia też robią świetne wrażenie.

aqu32

Umiem oddzielić obraz od reszty. Amatorsko zajmuję się fotografią, więc posiadam podstawy wiedzy na ten temat.
W swojej wypowiedzi pisałem, że ujęcia są rewelacyjne, kolorystyka też, choć jest to raczej zasługa komputera. Efekt jest taki, że wszystko wygląda bardzo czysto, ale nienaturalnie, co mnie trochę drażni. W fotografii wrzuciłbym to do kategorii "Programy graficzne" a nie "Krajobraz". Kiedy się przyjmie odpowiednią szufladkę, to rzecz przestaje irytować...

Pozdrawiam ((o: