Bywało lepiej, ale i gorzej. Idąc do kina spodziewałam się świetnej bajki, na której uśmieję się do łez. Okazało się, że trochę przeceniłam film.
Plusy ,,Hop'':
- Śliczny, animowany zajączek - podobają mi się bajki, w których grają aktorzy, a potem wklejają rysunkowe zwierzaczki. Podobnie zrobili w ,,Alvin i wiewiórki''.
- Bajki takie jak ta mówią dzieciom, że postacie takie jak Święty Mikołaj, Wróżka-Zębusza czy Zajączek Wielkanocny naprawdę istnieją.
Minusy ,,Hop'':
-Kiepski humor. Spodziewałam się więcej, nie przypominam sobie, abym śmiała się chociaż raz czy dwa. No, może wtedy jak ten zły kurczak malował jajko i namalował ,,Stworzenie Adama'' =)
- Nie podobało mi się to, że producenci zrobili bajkę na podstawie myśli ,,Idą Święta, to zróbmy bajkę o Świętach!''
- Beznadziejny koniec - człowiek został ,,Zającem Wielkanocnym'' i lata magicznym wozem rozwożąc jajka. Bez sensu...
Daję 5/10. Zasługuje na więcej, ale jakoś nie przemówiła do mnie ta bajka. A co wy sądzicie?
według mnie "hop" to rewelacyjna bajeczka:} mnie akurat podobało sie,ze zrobiona jest w klimacie wielkanocnym:}bajek o bożym narodzeniu jest juz sporo a o wielkanocy nie bardzo.Co do humoru to wydaje mi sie,ze jest go wystarczająco dużo zeby sie pośmiać.Oglądając baje nie nastawiam sie na śmianie do łez a miłe i lekkie oglądanie.Poza tym wiadomo bylo,ze to raczej nie bajka w stylu "shreka".Dla mnie przy ogladaniu liczylo sie to,ze moja mala coreczka patrzyla w ekran jak zaczarowana:)a wracajac do humoru to warto przypomniec,ze bajki kierowane sa glownie do dzieci a one nie rozumieja wielu spraw i emocji jakimi kierujemy sie my dorosli.Co do końcówki "hop" to faktycznie Horses musze sie zgodzic,ze nie byla najlepsza...caly czas wierzylam,ze zajaczek nadal bedzie podtrzymywal rodzinna tradycje.pozdro