PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242721}
5,4 69 tys. ocen
5,4 10 1 69234
4,6 23 krytyków
Hostel
powrót do forum filmu Hostel

Bardzo lubię kino Tarantino ale na tym "dziele" bardzo się zawiodłem. Pierwsza połowa filmu wogóle nie nawiązuje do gatunku horroru. Jest nudna i monotonna. Jedyne na co można popatrzeć to ładne dziewczyny. Ale przecież to miał być horror a nie XXX... Dalej jest trochę lepiej. Pojawia się zarys horroru o aspekcie filozoficznym. Sceny gore były trochę zbyt przesadzone lecz chirurdzy napewno byliby zadowoleni ;) Tylko końcówka trzyma w napięciu. Reszta filmu poza pojedyńczymi scenami jest naprawdę denna... Reasumując bardzo zawiodłem się na tym filmie. Po Quentinie Tarantino spodziewałem się czegoś więcej.

ocenił(a) film na 2
gadecki

hahahahahahahahhahahahahahahahahahahahah

gadecki

Powiedz mi jeszcze kolego co QT ma do tego filmu;p

ocenił(a) film na 1
gadecki

Gniot, chała, kicha. To najgorszy film jaki w życiu widziałem,wstyd że w ogóle go mam w swojej ogromnej kolekcji. Jak można zrobić taką szmirę i do tego jeszcze zarobić na tym pieniądze! Kocham horrory i wiem że coraz trudniej nakręcic horror który straszy, takie czasy...ale to gówno, zawiodłem się na Tarantino!!

gadecki

Tarantino był producentem w tym wypadku więc niewiele ma wspólnego z samym filmem ale widać że ludzie się nabierają :P Chłyt Małketingowy^^

ocenił(a) film na 4
tomm_3

Jeśli myślisz, że producent ma mniejszy wpływ na film niż reżyser, to proszę skończ swoją karierę z filmewbem, właśnie w tym momencie.

ocenił(a) film na 4
tomm_3

wydaje mi się ze producent ma bardzo wiele do powiedzenia, czyzby nie zalezalo mu na jak najwiekszej sprzedazy- dla niego liczy sie maksymalizacja zyskow, wiec zalezy mu aby film byl jak najlepszy. a to co wyszlo z hostela to ponizej oczekiwan mojej babci... a co dopiero krytykow

veiled

Zgadzam się, film słaby. Krwawa jadka i chociaż chciałam żadnego głębszego przeslania się nie doszukałam.
4/10 ze względu na przystojnego aktora odgrywającego główną role, niestety więcej plusów nie jestem w stanie wymienić :)

Ala_a

Tak, twierdzę że producent ma mniejszy wpływ na film niż reżyser. Z następnym postem już się zgodzę, ma wpływ, ale nie taki by oceniać Tarantino przez pryzmat tego filmu.

ocenił(a) film na 4
tomm_3

Ten film powinien być z resztą w innej kategorii, której jeszcze niestety na fw nie ma... Hostel to zdecydowanie rasowy gore, z niepotrzebnie wplecionymi głupawymi wątkami. W kategorii horror więcej niż 3, moim zdaniem dać nie można, ale jeśli chodzi o gore, to nawet niezły.

gadecki

Po pierwsze to nie jest film Q.Tarantino, a Eli Rotha. A po drugie, jak dla mnie film 10/10. Nie spotkałem w żadnym innym filmie tak fajnego, europejskiego klimatu, prawdziwy horror!

ocenił(a) film na 4
lysy540

"Nie spotkałem w żadnym innym filmie tak fajnego, europejskiego klimatu, prawdziwy horror!"

Żenua.

ocenił(a) film na 8
gadecki

chrzanisz jak potłuczony az komentować się nie chce. Najśmieszniejsze jest to że pokemonowego pokolenia anime nie rażą farmazowy z filmu szybcy i wsciekli za to uparcie czepia się wszystkiego innego gdzie trzeba wysilić makówkę lub jak na filmie hostel przełamać własny strach. Film ten trzeba oceniac jednak biorąc pod uwagę zaineresowania i dokonania Tarantino. Film pomimo że nie przypomina od zmierzchu do świtu jest jak najbardziej w jego stylu. Jedynie jest zaczepiony w blizszej rzeczywistości i dlatego wydaje się być tak skrajnie krwawy.
Ci co kwestionują udział tarantino w tym filmie informuję że ktoś kto wykłada pieniądze i podpisuje się pod filmem ma częściej wiecej dogadania niz rezyser.

użytkownik usunięty
Aldon

Oglądając ten film nie trzeba myśleć, wręcz przeciwnie. To jest film ogłupiający. Przy nim jedyne co trzeba przełamywać to raz nudę a raz obrzydzenie - na zmianę.
P>S>. Zdziwił byś się, Aldonie, gdybyś zainteresował się choć trochę anime - bo to nie forma realizacji świadczy o wartości materiału.

gadecki

normalnie nie chce mi się wierzyć, że Tarantino się podpisał pod tym schitem ... Najlepsze w tym filmie to były dziewczyny;] Poza tym nie polecam!!!