cóż patrząc na niektóre komentarze to antysemityzm w Polsce raczej się nie skończył i jeszcze długo potrwa .........
Człowieku, zaprzeczasz, że jesteś antysemitą, do tego ślepym?
Ateistom się też nie podoba, że się za nich modlą jak za jakie kaleki.
:D :D :D
Zdziwiona? Obejrzałaś ten film i jesteś "zdziwiona", że antysemityzm trwa i będzie trwać?
Ja się ludzkiej reakcji na takie przedstawienie "Wandy" (czyli Heleny Wolińskiej, inspiracji dla Pawlikowskiego, m.in morderczyni Generała "Nila") absolutnie nie dziwię... z Polaków uczyniono "żydożerców", z funkcjonariusza UB mściciela, gigantyczną kwestie ratowania żydów pominięto. Film wypaczający wizerunek dostał Oskara i mamy kolejną cegiełkę do stawianego antypolskiego muru, swoistej zemsty za '68...
I ty moja droga jesteś zdziwiona...
Ujmę to tak:
cóż patrząc na to co zrobił ten film to antysemityzm w Polsce raczej się nie skończy i jeszcze długo potrwa .........
Po prostu jak patrze jakieniektorzy,maja problemy,to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera.XXIwiek,a myslenie sredniowieczne.Wszyscy czekali na oskara,a jak juz go mamy,to nagle wynajduja jakies sztuczne problemy.ha,ha rece opadaja.Pozdrawiam.
ale jaki antysemityzm???? dopiero co zatwierdziliśmy ubój rytualny, który, przypomnę, nakazuje zgodnie ze starożytnym rytuałem podrzynać zwierzętom gardła, aby Żydzi mogli nażreć się mięsa, podobając się jednocześnie bogu. czy w kraju antysemickim w XXi wieku dopuszczalne byłby stosowanie tak okrutnych praktyk w imię cudzego boga, który raz na 100 lat udowadnia swojemu narodowi wybranemu, że go jednak nie kocha i zsyła mu kolejny pogrom???
Kręcimy Idy i inne Pokłosia, w których bohatersko jawimy się mordercami, ciemiężycielami, wręcz...no nie wiem, okrutni jak kiedyś chłopi na Wołyniu. Za publiczne pieniądze nabywamy praw do niemieckiego serialu nasze matki, nasi ojcowie, w którym znowu z dumą rozliczamy się z przeszłością, kiedy to Polacy zajmowali się głownie szmalcownictwem, a partyzanci niczym nie różnili się w wyglądzie i prymitywizmie od Neandertalczyków. Ja, jako Polka, uważam, że dojrzałam już i jestem gotowa na film o tym, jak w 39 napadliśmy spokojny naród niemiecki, który w rozpaczliwym odruchu poprosił Rosję o pomoc. Jak pobudowaliśmy obozy koncentracyjne, aby systematycznie tępić naród wybrany, jak fałszując niemiłosiernie historię, mordowaliśmy Ukraińców na Wołyniu, jak po wojnie już nękaliśmy Rosjan radzieckich, którzy musieli u nas siedzieć, bo inaczej spalilibyśmy cała Europę.
W necie antysemityzm polski przeraża, tak tego dużo. Ale jak jest w realu? Czy w swoim życiu prywatnym często się z nim stykasz?
Wiesz co...Wiekszosc jedzie na żydow,a nigdy nawet nie widzieli ich na oczy.Nie mowiac o jakis negatywnych kontaktach czy interesach z nimi.Ja ani ich lubie,ani nie lubie.Po prostu,sa mi obojetni.Nigdy zaden żyd,nie zrobil mi nic zlego.W odroznieniu od niektorych polakow.Film to juz inna bajka,dla mnie film slaby i dostal oskara tylko za tematyke.Nie oszukujmy sie,aktorstwo zadne,ale tez aktorzy nie mieli mozliwosci na jakas aktorska kanonade.Takie jest moje zdanie.Jakie jest Twoje?Pozdrawiam