PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 216 tys. ocen
6,7 10 1 216349
5,8 59 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Tak ja wyżej, czy premiera jest z oryginalnym dźwiękiem z polskimi napisami czy mają lektor
puszczony? obojetnie jakie kino/ helios lub multikino.

Dzieki wiekie za jakiekolwiek odpowiedzi

ZaCiagamSieToba

Film będzie z oryginalnym dźwiękiem, a polskimi napisami. Igrzysk śmierci nie dubbingują, a w kinach nie puszczają lektora.

ocenił(a) film na 8
karolinator

Oh super dzięki za odpowiedź. Nie wiedzialam że w polskich kinach nie puszczają lektora, przyzwyczajona jestem oglądac filmy po angielsku ;-) Dzięki jeszcze raz

ocenił(a) film na 9
karolinator

I dla tego właśnie Marvel zgarnia tyle kasy :) Foxik ma pecha - poszedł bym z rodzinką na igrzyska, ale komu się chce marnować czas na czytanie napisów hahaha już się wystarczająco naczytałem, czytając trylogię i więcej nie mam zamiaru.

ocenił(a) film na 7
Artemisek

Aha....

Artemisek

o,O Nie można się wystarczająco naczytać.

ocenił(a) film na 9
Aga20k

Jak udowadnia żywy przykład w postaci osoby która pisze ten post - jednak można. Ja czytać nie lubię, wolę wziąć sobie pokarm i oglądać film podczas konsumpcji lub komentować na bieżąco wydarzenia filmowe z osobami z którymi daną produkcję oglądam a nie czytać jakieś idiotyczne napisy zasłaniające połowę ekranu i odwracające uwagę od dajmy na to cycków bohaterek bądź gołych klat bohaterów grających w danej produkcji. Po za tym jestem polakiem i oczekuje że produkcje filmowe będą w moim ojczystym języku, a nie po angielsku, arabsku czy w jakimś innym egzotycznym języku.

Artemisek

gdyby napisy przeszkadzały w czymkolwiek co wymieniłeś powyżej to raczej nikt by na filmy z napisami nie chodził. A oczami jesz że nie możesz podczas czytania napisów konsumować pokarm? Ps. współczuje twoim przyszłym sąsiadom w kinowych salach bo jakby mi ktoś obok komentował wydarzenia filmowe to bym się ostro podkurvvił. Na szczęscie nie chodzisz na filmy z napisami więc cie nie spotkam w kinie. Ps v.2 Angielski to taki egzotyczny że posługując się nim dogadasz się z ludzmi praktycznie w każdym zakątku świata.

ocenił(a) film na 9
Anakin_Skywalker

Nie obchodzi mnie czy Tobie i Innym przeszkadza, czy nie - ważne że mi przeszkadza. Z resztą nie tylko mi - bo przykładowo moja Mama jak dowiedziała się, że IS nie posiadają 3d i Dubbingu to stwierdziła, że nie idzie na nie bo nie ma zamiaru czytać napisów. Poruszając kwestię rozmawiania - jeśli komuś komentarze przeszkadzają, to może zawsze kulturalnie zwrócić uwagę nie mam zamiaru nikomu zakłócać seansu, w szczególności, że we Wrocławiu od lat nie widziałem Sali Kinowej zapełnionej bardziej niż w 20% więc zawsze mogę się przesiąść. (Ba 3 czy 4x byłem całkiem sam w sali kinowej ^^)

I taka prośba - nie nadinterpretuj moich wypowiedzi proszę , bo nigdzie nie pisałem, że nie chodzę na filmy z napisami - pisałem jedynie o Igrzyskach Śmierci. Każdy język inny niż mój ojczysty jest uważany przeze mnie za egzotyczny, bo taki mam kaprys w chwili obecnej. Myślę i liczę w języku polskim i nie widzę potrzeby oglądania produkcji po angielsku (a już tym bardziej po niemiecku czy rosyjsku) skoro istnieje coś takiego jak Dubbing.

ocenił(a) film na 7
ZaCiagamSieToba

widziałaś kiedykolwiek w polskim multipleksie lektora?!

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

Nie bo nie chodzę w Polsce do kin. Nie mieszkam tu i nigdy mnie język w kinach nie interesował. Może tak nie oceniaj ludzi po pytaniach na forum, jeśli Ty wiesz że nie puszczają lektora nie znaczy że zaraz wszyscy muszą to wiedzięc, a kto nie pyta ten nie wie, więc z oburzeniami poproszę gdzie indziej. Pozdrawiam szanownego filmwebowicza ;-)