PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 295 tys. ocen
7,3 10 1 294806
6,6 58 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Czy wie ktoś od ilu lat będzie "W pierścieniu ognia" ? Mam 13 lat, a jeżeli będzie od 15, to czy mnie wpuszczą???

zosia33j

Właśnie też mnie to zastanawia, czytałam, że +15..
Jeżeli nie masz tylu lat, to poproś mamę czy kogoś z rodziny, żeby z tobą przyszedł i kupił bilety albo sama sobie napisz zgodę "od rodziców"
Co za problem ;D

ocenił(a) film na 8
moni16

Podałabyś przykład zgody od rodziców? Bo nie wiem jak miałoby to brzmieć ;pv

zosia33j

No w sensie piszesz, że "wyrażam zgodę na wejście do kina mojej córki ..... na film ..... w godzinach .... i podpis. To działa XD
Ale rzadko proszą o to. Jestem pewna że Cie wpuszczą C:

użytkownik usunięty
zosia33j

Mój brat (11) wszedł na Jeszcze większe dzieci (od 15 lat).
A w moim kinie (Helios) jest ten film od 12 lat.

zosia33j

Na pierwszą część wpuszczali od 12 lat, więc tu pewnie będzie tak samo.

ocenił(a) film na 10
_white_rose_

W moim kinie (Kraków - Zakopianka) 15+, ale nie pamiętam jakie było ograniczenie na pierwszej części.

zosia33j

Jeżeli jest ograniczenie wiekowe to z jakiegoś powodu. Kombinowanie żeby rodzice kupili bilet świadczy tylko o ich braku odpowiedzialności.

ocenił(a) film na 8
slaff

"W Pierścieniu Ognia " to moja ulubiona część "Igrzysk ..." i bardzo bym chciała zobaczyć jej ekranizację. Całą trylogię kupiła mi mama i po przeczytaniu jej, poleciłam ją jej. Pochłonęła ją w dwa dni i wie, że jest tam trochę drastycznych scen. Więc nie mów, o braku odpowiedzialności z jej strony, bo ona doskonale wie na ile jestem rozwinięta umysłowo i emocjonalnie. Mama pozwoliła mi iść i to się liczy ;)

ocenił(a) film na 8
slaff

"W Pierścieniu Ognia " to moja ulubiona część "Igrzysk ..." i bardzo bym chciała zobaczyć jej ekranizację. Całą trylogię kupiła mi mama i po przeczytaniu jej, poleciłam ją jej. Pochłonęła ją w dwa dni i wie, że jest tam trochę drastycznych scen. Więc nie mów, o braku odpowiedzialności z jej strony, bo ona doskonale wie na ile jestem rozwinięta umysłowo i emocjonalnie. Mama pozwoliła mi iść i to się liczy ;)

ocenił(a) film na 8
slaff

ocenił(a) film na 9
slaff

Nie przesadzajmy... W dzisiejszych czasach dzieciaki są tak bombardowane przez wszelkie brutalne bądź seksualne aspekty, że to czy ktoś obejrzy o rok za wcześnie dany film tak na prawdę nic nie zmieni.. Wręcz przeciwnie, cała seria HG nie jest jakąś masówką, odmóżdżającą mózgi. Książki, a tym samym filmy, mają jakieś przesłanie.

ocenił(a) film na 9
zosia33j

A ja mam 19 i mnie ograniczenia wiekowe nie interesuja :P
Idz z mama jak lubi.