PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 391 tys. ocen
7,2 10 1 390741
6,6 73 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Wybieram się na ten film dzisiaj tzn, wybierałam się dopóki nie przeczytałam komentarzy na tym forum. Teraz więc nie wiem, czy wydać kasę na dojazd, bilet i opiekunkę do dzieci, czy spokojnie poczekac na DVD. Książka mi sie bardzo podobała i jestem ciekawa filmu, ale nie wiem, czy rzeczywiście warto.

ocenił(a) film na 7
Mandragora77

zdecydowanie dvd

ocenił(a) film na 8
peja2000

Czyli dla dorosłego widza jednak nie za bardzo ?

ocenił(a) film na 5
Mandragora77

Niestety raczej nie dla dorosłego widza. Mi się film nawet podobał, ale fakt, że skroili go tak, żeby wpasował się w kategorią PG-13 mocno mu zaszkodził. Samo przesunięcie granicy wiekowej o 2 lata sporo by zmieniło. Hmm, możesz zaoszczędzić na opiekunce i wziąć dzieci - spodoba im się (jeśli je wpuszczą :P)

ocenił(a) film na 8
jasiu15

Kategoria wiekowa rzeczywiście zniechęca. Chciałam obejrzeć film jako dopełnienie książki, która mi zapadła w pamięć.

ocenił(a) film na 5
Mandragora77

czekaj na dvd - serio. Jeśli jeszcze masz duży telewizor, na którym fajnie się ogląda efektowne wizualnie filmy, to wiele nie stracisz względem sali kinowej.

Mandragora77

Moim zdaniem opinie innych ludzi nie powinny wpływać na to czy chcesz zobaczyć film czy nie. Każdy odbiera film inaczej. Jednemu się podoba, inny mówi, ze porażka. Mnie tam się bardzo podobał (za drugim razem bardziej, bo już wiedziałam jakie wprowadzili zmiany i mogłam się skupić na samym filmie), ale to zależy od gustu :)

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

A ja uważam że powinnaś iść, każdy ma inny gust a na kategorię wiekową nie zwracałabym uwagi, sama mam 28 lat a film bardzo przypadł mi do gustu, porusza ponadczasowe i uniwersalne wartości, nie ma co się kierować opinią innych najlepiej samej się przekonać, ja po zakupie biletu też tutaj weszłam i zupełnie niepotrzebnie się zniechęciłam przez te opinie, gdy film się skończył czułam niedosyt że to już tak szybko, cały czas byłam wciągnięta ani chwili się nie nudziłam

ocenił(a) film na 8
kasia84_filmweb

Dziękuję wszystkim za dobre rady. Miłego łikendu :-)

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

zdecydowanie idź!!!

ocenił(a) film na 10
Mandragora77

Zdecydowanie warto - szczególnie, że przeczytałeś książkę :) Ja już byłam dwa razy!

deva

Tu jest pełno desperatów i trolii :(
Naprawdę warto iśc na ten film -z realnych ludzi nie spotkałam ani jednej niezadowolonej!

ocenił(a) film na 8
tatti_p

Pewnie zdecyduję się w ostatniej chwili i pójdę na ten flm. Bardzo nie chciałabym się rozczarować. Nie mam, co prawda, wybujałych oczekiwań, w końcu to film komercyjny, ale mam nadzieję, że na dobrym poziomie.

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

Ja szczerze polecam film może i komercyjny ale niesie ze soba spory ładunek emocji jeden z niewielu filmów który chodzi mi po głowie przez nastepne 2 dni po obejrzeniu.

Mandragora77

Według mnie warto. Czytałam książkę i film bardzo mi się podobał, moim rodzicom również (tata czytał, mama nie). :)

ocenił(a) film na 10
Mandragora77

zalezy od podejscia, jesli podobala Ci sie ksiazka IDZ do KINA...
film nie jest dla dzieci... dobrze skrecony, muzyka swietna, obsada tez nie najgorsza- wazne ze Katniss pasuje i jej osoba nie kojarzy sie z jakimis dennymi filmami dla nastolatkow!
wiec zdecydowanie POLECAM KINO!

ocenił(a) film na 8
kurebek

Dochodzę do wniosku, że film lepiej odbierają ludzie, którzy znają książkę, więc może się nie zawiodę. Niestety nie da się zekranizować w 100% uczuć, myśli i narracji.

Mandragora77

Jeśli nie jesteś hipsterem, ani nie nastawiasz się na wybuchy i krwawą jatkę to możesz iśc ze spokojem.

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

: - ) No nie ! Zobacz na mój profil , to zobaczysz jakie filmy oglądam. Wybuchy i rzeźnia jako cały sens filmu to nie moja bajka.
....A kto to hipster ?

Mandragora77

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Hipster

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

idź! :D

ocenił(a) film na 10
mycookiemonster

Moim zdaniem, jeżeli czytałaś książkę, wybierz się na ten film, bo większość osób chyba nie rozumie o co tak naprawdę w tym filmie chodzi.

ocenił(a) film na 10
nysia6

Tak, oglądając sam film trochę trudno połapać się w tym wszystkim. Osobiście nie miałam z tym problemu, ponieważ wcześniej czytałam książkę. Film bardzo mi się podobał. Polecam.

ocenił(a) film na 8
nysia6

zgadzam się :) chociaż ja przeczytałam wszystkie trzy części dopiero po powrocie z kina ... tak mnie wciągnęły, że przeczytałam wszystkie w 2 dni :)

ocenił(a) film na 9
Mandragora77

ja jak nie wiem, czy pojść czy nie to ściągam wersję jaka jest dostępna na necie i oglądam jakies 30 min. jesli chcę oglądac dalej to znaczy, ze warto :)

użytkownik usunięty
Mandragora77

Polecam film, idź, obejrzyj i sama zdecyduj, czy Ci się podoba. Też często czytam te opinie na forum, ale po obejrzeniu filmów, do których opinie te były skierowane, mogę jasno stwierdzić, że niektóre filmy nie są po prostu dla niektórych ludzi, albo ci ludzie nie potrafią zrozumieć filmu i go należycie ocenić. Kiedyś już pisałem, że aby ocenić film, należy spojrzeć na wszystkie jego cechy i właściwości, nie tylko to, czy akurat się nam spodobał, bo była to komedia, czy inny gatunek, ale także na całokształt, reżyserię, grę aktorską, muzykę, efekty dźwiękowe, specjalne, zdjęcia, montaż, piosenki, jeśli są takie w filmie, przesłanie filmu, wpływ na własną osobę, charakteryzację, scenariusz, a nawet kostiumy. Filmu nie należy oceniać, po obejrzeniu 30 minut, lecz w całości, bo wtedy najbardziej widać, jak rozumiemy jego fabułę.

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

Warto isć do kina a potem kupić dvd!!!!! Genialny film !

użytkownik usunięty
katherine321

Tak, film był udany :D Niewiele jest takich emocjonująco-ekscytujących filmów (tym bardziej, jeśli nie czytało się książki, którą mam teraz ochotę przeczytać), trzymał momentami w napięciu :D

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

Byłam , obejrzałam ! Jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Nie bedę się zbyt wiele teraz rozpisywać bo muszę nabrać nieco dystansu. Rzeczywiście dobrze mieć przeczytaną książkę; ma to duży wpływ na odbiór filmu.

ocenił(a) film na 8
Mandragora77

dystans jest ... najważniejszy !
tak na serio też byłem pod pozytywnym wrażeniem

mariuszj1939

ten film jest super nie ma co ;d pójdę drugi raz ;d

virginia_virgi

Bez obrazy ale to dziwny wybór- kino czy dvd. To drugie kupuje tylko wtedy kiedy film mi się spodobał i będę chciał do niego wrócić. Albo jak przegapiłem jakąś perełkę:)
Igrzyska trzeba obejrzeć w kinie choćby dla samych efektów dźwiękowych. Nie wyobrażam sobie sławnych wybuchów z armaty w domu.

ocenił(a) film na 7
Tomatoes

Oh tak wybuchy zrobiły wrażenie tym bardziej, że nie wiedziałam co/kto/gdzie jak i aż podskoczyła.
Film bardzo fajny i fajnie pokazali "sceny dodatkowe" np. te w reżyserce, żeby jakoś zastąpić monolog wewnętrzny Katniss.
A trylogię przeczytałam dopiero po obejrzeniu filmu, który i bez tego mi się podobał