film wbew pozorom moze być niezły zrobiony na podstawie powieści forsytha tylko ten patrick...:-) no i totalny brak napisów:-)
Nie polecam tej ekranizacji osobom, które czytały tę książkę, bo nie ma ona z nią nic wspólnego. W sumie większego gniota już dawno nie widziałem, kino szpiegowskie w najgorszym wydaniu.
Racja...film miałki i tak męczący ze szkoda oczu. Same "klisze"...wytarte schematy, i ograne sceny. Nuda na potęgę.
No a ja właśnie zaopatrzyłam swoją filmoteke w ten film ;] mam nadzieje że nie będe aż tak bardzo żałować
bardzo słaby film, nudny, ciągnie się niemiłosiernie..Patrick widać, ze nie nadaje sie juz do filmów akcji...
Faktycznie bardzo słaby film. Rozwój wydarzeń przewidywalny już od samego początku, wykorzystano wiele motywów znanych z innych filmów, często widziałem różne sceny, które od razu wiedzialem jak się potoczą mimo, że film oglądałem po raz pierwszy i ostatni. A reżyser chyba zapomniał, że po nakręceniu zdjęć należy część wyciąć by film się nie dłużył, a ten był paskudnie ciągnący się.