PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 292889
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

4/10

ocenił(a) film na 4

Film zdecydowanie poniżej moich oczekiwań. Obejrzałem tylko godzine filmu ale to nie znaczy że nie moge go ocenic. Dłużej po prostu nie dałem rady bo zasypiałem z nudów. Żadnego napięcia, akcji, fabuły, niczego... no może poza iluzjami bo były bardzo oryginalne.

ocenił(a) film na 9
Porcupine_Man

"Obejrzałem tylko godzine filmu ale to nie znaczy że nie moge go ocenic."
nie możesz :)

ocenił(a) film na 9
Porcupine_Man

nie możesz :)

ocenił(a) film na 10
Porcupine_Man

To mniej więcej tak jakbyś oglądał mecz i po pierwszym golu wyłączył telewizor bo przecież już wiesz kto wygra... No ale są gusta i guściki...

Porcupine_Man

--------------

Ależ oczywiście że możesz, bo nikt nie może Ci zabronić. Inna sprawa, że taka ocena jest nic nie warta, bo żeby coś krytykować, należy to znać ;)

ocenił(a) film na 9
Porcupine_Man

oj, jesteś w błędzie człowieku, jeżeli uważasz, że po nie obejrzeniu filmu
do końca możesz go oceniać...

Porcupine_Man

Ten film wiele traci podczas oglądania go w tv. W kinie - to była zupełnie inna historia.

ocenił(a) film na 4
Porcupine_Man

Sory ale nie bede sie zmuszal do oglądania filmu który jest dla mnie nudny bo rzadko kiedy sie zdarza że coś sie rozkręci w dalszej jego części. Obejrzałem tyle ile mogłem i wystawiłem moją subiektywną ocene.

ocenił(a) film na 4
Porcupine_Man

Ja pękłem po 40 minutach. Też nie powstrzymałem się od wystawienia oceny. Bo czemu miałbym to robić? Jeżeli film nie jest mnie w stanie wciągnąć przez prawie połowę swojego czasu trwania, to szkoda mi spędzać z nim drugie tyle. Wystawiam wtedy ocenę za fragment, który obejrzałem. Pozdrawiam :)

Porcupine_Man

Oglądałem wczoraj wieczorem w TV niestety tylko drugą połowę i muszę przyznać że 7/10 to wg. mnie dobra ocena dla "Iluzjonisty". Jednak nie wystawie teraz takiej oceny, bo muszę mieć pewność że film na nią zasługuje(trzeba obejrzeć cały film lub fragment którego się nie widziało).
Ze swojej strony zawsze staram się obejrzeć KAŻDY film do końca (nawet takie gnioty z przedziału 1-4/10)

ocenił(a) film na 10
piotrja6

Według mnie film był świetny, ale żeby go docenić rzeczywiście trzeba obejrzeć do końca:) Oglądałam wczoraj calusienki (łatwo poszło zanim sie obejrzałam już był koniec) i bardzo mi się spodobał, a końcówka zwala z nóg...

ocenił(a) film na 4
violet363

No nie wiem, koniec jest nieźle przesłodzony i naiwny.

ocenił(a) film na 10
Dominoday

Nie chodzi mi o tą scenę na łące tylko o to jak policjanty kojarzy wreszcie fakty i śmieje się z swojej naiwności... Nie spodziewałam się takiego zakończenia mimo że wyczułam że coś może być nie tak bo księżna trochę za wcześnie "zmarła"( zwykle dzieje się tak na końcu filmów:))

Porcupine_Man

po godzinie filmu też oceniłabym go na 4, ale dzięki mojej silnej woli wytrwałam do końca i oceniam na 10 :)

ocenił(a) film na 10
Porcupine_Man

Trzeba obejrzec do konca. Faktycznie, pierwsze 40 minut nie zachwycalo. Magik odnajduje swoja milosc - wydalo mi sie to troche zbyt nieprawdopodobne. Pozniej, gdy ksiezna umarla, zaczelo sie cos dziac. Koniec mnie zaskoczyl. Nawet jesli byl "przeslodzony i naiwny" to zaskakiwal, za co daje 10/10.

Porcupine_Man

"Żadnego napięcia, akcji, fabuły, niczego"

W tym filmie nie ma akcji bo to nie film akcji!Wroc do transformersow i avatara jak ci brakuje akcji... Ma fabułe ale jej nie widzisz. zreszta nie powinienes komentowac nie obezjzanego do konca filmu :s Jak juz mowilem jesli nie widzisz sensu ogladania filmu "bez zywej akcji" to wroc prosze do transformersow i innych naszpikowanych efektami specjalnymi filmow, a ten zostaw w spokoju.

ocenił(a) film na 10
Porcupine_Man

A mnie ten film urzekł. Może dlatego, że był taki optymistyczny, przesłodzony, etc. etc. Bardzo podobała mi się postac Eisenheim'a. Ponadto zawsze miałam jakąś słabośc do magików i sztuczek :) Ja dałam 10/10 za klimat, ciepło, i wszystko co polubiłam w tym filmie.

ocenił(a) film na 4
Porcupine_Man

Zgadzam się z oceną bo też dałem 4/10, ale ocenianie filmów nieobejrzanych jest głupie. Wracając do filmu to oprócz scenografii i klimatu, które zresztą też są wtóre Iluzjonista nie oferuje niczego poza i tak wątpliwą rozrywką.

ocenił(a) film na 8
kosa480

hm. tego typu filmy raczej powinno ogladac sie z ciarkami na plecach. poza tym, to ze mial baśniowy klimat, nie jest jakimkolwiek argumentem. kiedy bede miala ochote na obejrzenie wzruszajacej baśni, włacze " Pinokio" czy " Piękna i Bestie".
Ten film jest zdecydowanie przereklamowany. Okey, na samym końcu otworzylam pare razy buzie ze zdziwienia, ale i bylo tez mnostwo momentow, kiedy sama doskonale domyslalam sie co bedzie dalej, a to nie jest raczej zaleta?
" Iluzjonista" nie dorasta do piet " Prestiżowi" . Ewentualnie plus za Nortona, reszta- klapa totalna. Jak to Caine powiedzial w ' Prestiżu' : " Najbardziej podziwiane sztuczki, sa dziecinnie proste. Wystarczy odpowiednio zmylić widza".
2/10

ocenił(a) film na 7
gosiukukuk

Prawda, jedyny plus tego filmu to znani aktorzy...

ocenił(a) film na 4
Porcupine_Man

film absolutnie ponizej oczekiwan -fajny poczatek i koniec a caly film ciagnal sie jak flaki z olejem.nuda !nieciekawy!!!kierowalam sie wysoka ocena na filmwebie w wyborze filmu ,ale po obejrzeniu jestem rozczarowana .niewiem za co ludzie daja temu filmowi chocby 7.porazka stracony czas!!